Günden Güne Sizi Daha Zeki Biri Haline Getirecek 20 Basit Günlük Alışkanlık
Elbette burada bir günde atomu parçalamaktan, dünyanın bütün gizemlerini çözmekten bahsetmiyoruz. Bütün bir millet olarak ''zekalı ama çalışmıyor'' olsak da, bu küçük günlük aktiviteler, hayatınızı zenginleştirmenizde, daha fazla bilgiye ve ilime ulaşmanızda küçükte olsa katkı sağlayacaktır.
1. Her gün yepyeni 10 fikir belirleyin.
2. Kafanızdaki soru işaretlerini takip edin.
Sorulardan asla kaçmayın. Problemleriniz hakkında düşünmek, yeni çözümler üretmenizde, bir konuya farklı bir bakış açısı ile yaklaşmanızda önemli rol oynayacaktır.
3. Şeytanın avukatını oynayın
Olabilecek en kötü sonuçları düşünün, böylelikle her türlü duruma hazırlıklı olun.
4. Bir kitaptan en az bir bölüm okuyun.
Teknolojinin hayatımızın bir parçası olduğu bu dönemde eski alışkanlıklardan uzaklaşmamak oldukça önemli. Sevdiğiniz bir yazarın, bir kitabın en az bir bölümünü okumak size yeni bilgiler kazandıracaktır.
5. Sadece dizi değil, eğitici videolar da izleyin.
Eğitici video izleyeceğim diye ilginiz olmadığı halde ''halı dokuma sanatının püf noktaları'' tadında videolar değil, neye ilginiz varsa onunla ilgili videolar izleyin.
6. Gazete okuyun.
Elbette internete gidip bütün haberleri anında öğrenebilirsiniz. Fakat en azından takip ettiğiniz bir köşe yazarının olması oldukça iyi olacaktır. Başka insanların, ilgilendiğiniz konular hakkında düşüncelerini takip edin.
7. Bilgi kaynaklarınızı sık sık kontrol edin.
Bu yolla yeni gelişmeler ve olaylar hakkında çabucak bilgi sahibi olabilirsiniz.
8. Öğrendiğiniz şeyleri diğer insanlarla paylaşın.
Sonuçta bilgi paylaşıldıkça yayılır :)
9. Öğrendiklerini uygulayın.
Çünkü eğer uygulamazsanız muhtemelen unutacaksınız. Uyguladığınız her yeni bilgi, ilerde bunu tekrar etmenizi kolaylaştıracaktır.
10. Bir ''checklist'' hazırlayın.
Daha önce belirlediğiniz ve başardığınız her şey için bir tik atın. Bu hem motivasyonunuzu arttıracaktır, hem de yeni hedefler koymanızı sağlayacaktır.
11. Kötü alışkanlıklarınız içeren bir liste hazırlayın.
Kendinizin kötü olduğunu düşündüğü veye çevrenizdeki insanların rahatsız olduğu alışkanlıklarınızı bir kenara yazın ve bunları aşmak için yeni yollar arayın.
12. Öğrendiğiniz şeyleri yazın.
Daha sonra yapmak üzere küçük notlar alın. Ben bunu hatırlarım diyorsanız ise çok yanılıyorsunuz, çünkü söz uçar yazı kalır.
13. Beyninizi uyarın.
Bir şeyler hakkında düşünmek, beyninizi yormak düşünme şeklinizi de değiştirecek ve geliştirecektir.
14. Online dersler alın.
Yeni bir dil, Mısır medeniyeti... Ne ilginizi çekiyorsa, onunla ilgili internetten kurslara katılabilir ve bilgi dağarcığınızı genişletebilirsiniz.
15. Oyun oynayın.
Oyun oynamak da şaşırtıcı derecede beynin gelişmesini sağlayan bir etkinlik. Yeni düşünme şekilleri geliştirebilir, en basit olarak ise dinlenebilirsiniz :)
16. Eğlenceli ve öğretici uygulamalar indirin.
Kelime oyunları oynayabileceğiniz veya her gün yabancı bir kelime öğreten uygulamalar da bu alışkanlıklarınızın arasında girmeli.
17. Arkadaşlarınızı korkutun!
Evet! Arkadaşlarınızı şaka yoluyla korkutmak için yeni fikirler düşünmek, beyninizi de çalıştıracaktır. Bu sayede ilginç yöntemler bulabilirsiniz. Tabii her şeyin bir sınırı olduğunu da unutmayın. Korkutacağım diye insanların kalbine de indirmeyelim, makul miktarda korku yeterli olacaktır :)
18. Yeni yerler keşfedin.
Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı tartışmasına hiç girmeyeceğim fakat, gezmek ve yeni yerler keşfetmek size farklı dünyaların kapılarını aralayacaktır.
19. Sizden daha zeki insanlar ile zaman geçirin.
Bu kişilerin sinir bozucu, ukala tipler değil daha çok bir şeyler öğrenebileceğiniz insanların olması daha sağlıklı olacaktır.
20. Pratik yapabileceğiniz bir hobi edinin.
Sürekli iş, güç, dert, tasa nereye kadar? Kendinize zaman ayırdığınızda, eğlenebileceğiniz, mutlu olabileceğiniz bir hobi bulun. Böylece üretkenliğiniz de artacaktır.
Artık sen hatırlamak zorunda değilsin.
Q senin yerine bankacılık işlemlerini takip eder, tek bir onayınla işlemleri halleder. Önemli konularda bildirim göndererek seni uyarır.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın