onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
» Gündelik Yaşamımızdan Teknoloji İle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlarsosyal Medya

» Gündelik Yaşamımızdan Teknoloji İle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlarsosyal Medya

İlhan Gzl
22.09.2014 - 16:19 Son Güncelleme: 22.09.2014 - 17:17

» Gündelik Yaşamımızdan Teknoloji İle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlarsosyal Medya

Teknoloji öyle bir hızla değişiyor ki ayak uydurmak neredeyse imkansız. Bu sırada yararları kadar zararları da olabilen yeni teknolojilerle ilgili olarak her gün yeni bir şey ortaya atılıyor ve özellikle teknolojiye çok aşina olmayan kişiler bunların doğru olup olmadından emin olmadan körü körüne inanıyorlar.

Bu da teknolojiye dair pek çok yanlış inanışın ortaya çıkmasına ve daha kötüsü yayılmasına neden oluyor. İşte teknoloji ile ilgili doğru bilinen yanlışlardan bazıları…

Kullanıcıların Facebook’ta sık sık paylaştıkları ve kendilerine ait fotoğrafların tüm haklarını koruma altına aldıklarını iddia ettikleri metinler ne yazık ki umdukları kadar etkili değil. Facebook’u kullanmak için kabul ettiğiniz gizlilik sözleşmesine göre her ne kadar fotoğraflar size ait olsa da, kullanım haklarını Facebook’a vermiş durumdasınız.

Gizlilik modu sadece kullandığınız bilgisayarda gezinti geçmişinize dair bilgilerin kaydedilmemesi anlamına gelir. Ama internette tarayıcınızın gizlilik modunda olmanız mahremiyet ve gizlilik anlamında size hiçbir şey kazandırmaz.

Bugüne kadar bir benzin istasyonunda cep telefonu nedeniyle meydana gelen yangınların sayısı resmi kayıtlara göre 1 (yazı ile “bir”). Bu da teorik olarak doğru olsa da normal koşullar altında cep telefonlarının benzin istasyonları için bir tehlike oluşturma ihtimallerinin çok düşük olduğunu gösteriyor.

Bu pek mümkün değil çünkü herşeyden önce SSD gibi yeni nesil hard diskler üzerinde mıknatısların böyle bir etkisi yok. ESki hard diskler için bu belki doğru olabilir ama bu sefer de ciddi bir veri kaybına yol açabilmek için bir MR cihazı büyüklüğünde bir mıknatıs gerekecek.

Çok doğal ama çok yanlış bir inanış. İnternet farklı cihazlar ile bilgiye ulaşmamızı sağlayan altyapıya verdiğimiz isim. WWW ise internet üzerindeki bilgilere web sayfaları yardımıyla erişmemizi ifade eden bir terim. İnternet üzerinde bilgiye ulaşmak için WWW dışında da farklı seçenekler var.

Bilgisayar oyunlarının çocukları kötü etkilediği ve onlara olumsuz alışkanlıklar kazandırdığına dair şimdiye kadar bilimsel bir kanıt ortaya çıkmadı. Glasgow Üniversitesi’nde 2013 yılında yapılan bir araştırma, bilgisayar oyunlarının davranışları önemli ölçüde etkilemediğini gösteriyor. Yani sorunlu çocukları olan aileler, suçu bilgisayar oyunlarında bulmaya çalışmak yerine ne yazık ki kendilerinde aramaya başlamak zorunda kalacaklar.

Mikrodalga fırınların çalıştıklarında belli oranda radyasyon sızdırdıkları doğru fakat yapılan araştırmalar bu radyasyonun insanlara zarar verebilecek düzeyden çok düşük olduğunu ortaya koyuyor.

Mikrodalga fırınlara metal objeler koyarak çalıştırmak pek iyi bir fikir olmasa da, sanıldığı kadar tehlikeli bir duruma da neden olmaz. Özellikle de mikrodalgadaki obejeler kaşık gibi yuvarlak objelerse genellikle hiç bir sorun olmazken, çatal veya bıçak gibi sivri objelerde kıvılcım oluşma ihtimali daha yüksektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın