Grip Olduğumuz Zaman Yaşadığımız Bütün Eziyete Aslında Ne Sebep Oluyor Biliyor musunuz?
Grip Olduğumuz Zaman Yaşadığımız Bütün Eziyete Aslında Ne Sebep Oluyor Biliyor musunuz?
Dünya Sağlık Örgütü’nün rakamlarına göre, yılda 1,5 milyar kişi gribe yakalanıyor ve 250-500 bin de aynı virüs sebebiyle hayatını kaybediyor. İlerleyen yaş ve düşük bağışıklık sisteminin hastalıkla başa çıkmayı da zorlaştırdığını göz önünde bulundurursak aslında oldukça ciddi bir sağlık sorunu olduğunu görüyoruz.
Peki, grip olduğumuz zaman yaşadığımız burun akıntısı, boğaz ağrısı, kaslarda sızlama ve ateş gibi tüm bu belirtiler nereden geliyor? İşte sizler için IFLScience'dan derledik.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Grip enfeksiyonunun ateş, öksürük, boğaz ağrısı, kas ağrıları, baş ağrısı ve yorgunluk gibi belirtilerini hepimiz çok yakından tanıyoruz! Peki ama tüm bunlar sırasında verdiğimiz mücadelede neler oluyor?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Connecticut Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çalışan immünoloji uzmanı Laura Haynes ve araştırma ekibi tam da bu konu üzerine yoğunlaşıyor.
Peki 'influenza' virüsü vücudunuza nasıl sinsice girer?
Virüs önce solunum yolu ile, ağzınızdan, ya da gözlerinizden bulaşır.
Vücudumuzdaki doğal bağışıklık sistemi hücreleri virüsleri algılar ve sitokinler ve kemokinler adı verilen küçük hormon benzeri moleküller üreterek alarma geçerler. Artık vücut bir enfeksiyona karşı uyarılmış durumdadır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yani aslında kas ağrımız vücudumuzun bir enfeksiyona karşı verdiği tepkinin 'kötü bir yan etkisidir'.
Aslında sonuç olarak, siz kendinizi hasta, yorgun, bitkin ve halsiz hissederken vücudunuz enfeksiyonun yayılmaması için önlem alıyor ve oldukça sert bir savaş veriyor!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Durdurun artık şu burundan gözden gelen salya sümükleri gelişsin şu tıp.