Görüş Bildir
Haberler
🔭🌟 Göğe Bakma Durağı: Orionid Meteor Yağmuru Başlıyor!

etiket 🔭🌟 Göğe Bakma Durağı: Orionid Meteor Yağmuru Başlıyor!

Batuhan
20.10.2017 - 12:02 Son Güncelleme: 20.10.2017 - 14:17

Gerçekleşen meteor yağmuru harika bir görsel şölen niteliğinde. Orionid meteor yağmuru her sene Ekim ayında meydana geliyor. Ekim ayının ilk günlerinde gezegenimize ulaşmaya başlayan meteorların gökyüzünde oluşturduğu ve 'Orionid meteor yağmuru' olarak da bilinen meteor yağmuru 21-22 Ekim tarihleri arasında izlenebilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Meteor yağmuru türlerinden biri olan 'Orionid meteor yağmuru' için heyecan dorukta! Gökyüzü görsel şölenleri arasında öne çıkan ve doğa olayı tutkunları tarafından her yıl günler öncesinden takip edilen Orionid meteor yağmuru, ekim ayında gerçekleşiyor.

Şehre uzak noktalardan ve ışıksız bölgelerden daha net izlenecek

Şehre uzak noktalardan ve ışıksız bölgelerden daha net izlenecek

Meteor yağmurlarını gözlemek için insan gözü dışında özel bir gözlem aletini gerekmiyor. Ancak hava koşullarının uygun olduğu, şehre uzak noktalardan ve ışıksız bölgelerde, meteor yağmuru daha net izlenebiliyor…

En iyi gece 1 ile 4 arasında izlenebilecek

En iyi gece 1 ile 4 arasında izlenebilecek

Uzmanlar bu görsel şölenin en iyi izleneceği saat aralığının ise gece 1 ile 4 arası olacağını belirtiyor.

Orionid yağmuru nedir?

Orionid yağmuru nedir?

Her yıl Ekim ayında yaşadığımız Orionid yağmurları, Halley kuyruklu yıldızının enkaz bulutu tarafından üretilen iki meteor yağmurundan biri. İsmini Orion (Avcı) takımyıldızından geliyorlarmış gibi görünmelerinden alıyor. Gece 01.00 ile 04.00 saatleri arasında net bir şekilde görülebiliyor. Gökyüzünde kayan yıldız görmek isteyenlerin şansının en yüksek olacağı tarihler 20 ve 22 Ekim tarihleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Meteor yağmurunun fotoğrafı çekilebilir mi?

Meteor yağmurunun fotoğrafı çekilebilir mi?

Eğer bir üçayak(tripod) ve DSLR bir kameranız varsa fotoğraflarını çekebilirsiniz. Kameranızı en geniş açıya, düşük bir ISO değerine getirip pozlama süresini BULB moduna alın. Kamerayı titreştirmeden (süre ayarlı) olarak çekim yapın, kadraja bir göktaşı girdiğinde durdurun. Yıldızlar 10 saniye sonra uzamaya başlayacaktır, fakat kuyrukluyıldızın kayma çizgisini görebilirsiniz. Bunun için en geniş açıda çekim yapmanızda fayda var.

Facebook'tan da meteor yağmuruyla ilgili bir hatırlatma yapıldı

'Bu gece Orionid meteor yağmuru gökyüzümüzü aydınlatacak. Arkadaşların ve ailenle bu olağanüstü manzaranın keyfini çıkar.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
370
282
69
14
14
10
10
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
AYŞEGÜL FURAT

Çok güzel uzun pozlama yapılır

M

Düşünün milyonlarca meteor dünyamızın ekseninde dolaşıyor ama bir tanesi gelip çarpmıyor yada gelen atmosferde yok oluyor. Atmosfer olmasaydı Ay gibi meteor ... Devamını Gör

M

Atmosfer olmasaydı dünyada yaşam olmazdı. Sadece meteor değil, Güneşten gelen ultraviyole ışınları da yani radyasyon dalgaları meteorlardan çok daha tehlikel... Devamını Gör

YB Yavuz

boyun fıtığı ve kör olma tarihleri. yukarı bakarken bi halt görünmüyor çünkü.