Görüş Bildir
Haberler
Gençler Daha Mı Az Çalışıyor: "İlerleyen Yaşlarda Oyun Oynamak Daha Kabul Edilebilir"

Gençler Daha Mı Az Çalışıyor: "İlerleyen Yaşlarda Oyun Oynamak Daha Kabul Edilebilir"

Bloomberg'de yayımlanan Justin Fox'un yazdığı habere göre gençler çok daha fazla oyun oynuyor. Evet bunu zaten biliyoruz ancak akılda farklı bir soru daha var: Daha mı az çalışıyorlar? Detaylar haberimizde.

Kaynak: https://www.bloomberg.com/opinion/art...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Geçmişten günümüze gelen artış.

Geçmişten günümüze gelen artış.

Yapılan araştırmaya göre 15 24 yaşları aralığındaki genç erkeklerin video oyunlarına olan ilgisi git gide artıyor. 2003-2019 aralığına artsa bile her sene dalgalanan bir grafiğe sahip olan veri 2019 sonrasında keskin bir artışa geçiyor. 'Gelişmiş boş zaman faaliyeti teknolojisi' olarak raporlarda yer alan verinin artışı pandeminin etkisini işaret ediyor.

Artmış da nereden gitmiş?

Artmış da nereden gitmiş?

Video oyunlarına ayrılan zamandaki artışın neyi kısıtladığı ise çok bariz. 2019-2022 arasındaki 0.74'lük payın daralttığı kesimler çoğunlukla sosyal veyahut endüstriyel. İş, spor, egzersiz, sosyalleşme ve boş vakit gibi kısımlar azalmadan başlıca etkilenenleri oluşturuyor.

2003-2019 aralığında uykuya ayrılan zamanda 0.41'lik artışın 2019 sonrasında yerini düşüşe bıraktığına da parmak basmak gerekiyor. Düşüş miktarı 0.03 gibi az bir miktar olsa da genç erkeklerin oyunculuk alışkanlıklarını gösteriyor.

Bu değişimler çalışma hayatına katılımı da etkiliyor.

Bu değişimler çalışma hayatına katılımı da etkiliyor.

Evet, oyunlarda geçirilen vakitten en çok etkilenen verilerden biri iş. Peki bu çalışma hayatına katılımdaki azalmaları etkiliyor mu? Maalesef ki biraz öyle duruyor. Hadi açıklayalım. 

İş hayatına katılımın 24 saate ortalaması alındığında Şubat 2020'den itibaren erkeklerde 2.1 puanlık, kadınlarda 1.3 puanlık bir düşüş görülüyor. 2022 yılında ise 15-24 yaşlarındaki ortalama bir genç erkeğin video oyunlarına ayırdığı süre 3.82 saat ki gün içerisinde büyük bir süreyi kaplıyor. Bunun %8'i ise 6 saat veya daha fazla oyun oynuyor. 

Bu da Gray Kimbrough'nun sözünü akıllara getiriyor: 'Sosyal normlarımızdaki değilim ilerleyen yaşlarda oyun oynamayı daha kabul edilebilir kılıyor.'

Kadın ve erkek arasındaki fark göze çarpıyor.

Kadın ve erkek arasındaki fark göze çarpıyor.

Peki kadınlar bu verilerden nasibini nasıl alıyor? Yapılan araştırmada 2003 yılındaki başlangıç noktasında erkekler kadınlardan tam 3 kat daha fazla oyun oynuyor. 15-24 yaşlarındaki kadınların da pandemi sonrası artıştan etkilendiğini görebiliyoruz ancak 2017 seviyesine ulaşamıyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın