Görüş Bildir
Haberler
EYT'de Son Dakika: EYT Yasası Çıktı mı, Çıkacak mı? ETY Çalışmaları Ne Durumda?

EYT'de Son Dakika: EYT Yasası Çıktı mı, Çıkacak mı? ETY Çalışmaları Ne Durumda?

Türkiye’de asgari ücret ile birlikte birçok değişikliğinde de olması bekleniyor. Hükümet, geçtiğimiz günlerde 3600 ek gösterge için kolları sıvamıştı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yeni yasanın çıkıp çıkmayacağını araştırmaya başladı. 8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarının yanına bir de yaş şartı getirilmişti. EYT’liler, 2022 yılında EYT yasasının çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. İşte EYT ile ilgili son dakika bilgileri…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Türkiye’de gündemin üst sıralarında EYT yasası bulunuyor. Vatandaşlar, EYT yasası ile ilgili tüm haberleri çok yakından takip ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, “EYT nedir, ne zaman çıkacak? Kimleri kapsıyor, yaş sınırı var mı?” gibi sorulara cevap arıyor. İşte detaylar...

EYT Yasası Son Durum Ne Oldu? EYT Çıkacak mı?

EYT Yasası Son Durum Ne Oldu? EYT Çıkacak mı?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu konuşmasında şunları söyledi: 

'3600 ek gösterge teklife dönüştürülüp Meclis'e geldikten sonra sözleşmeli personelin, emeklilerin durumu ve emeklilerin durumu kapsamında EYT'lilerin durumu üzerinde bu yapılan çalışmaların nihayetlenmesi süreci sonrasında bu hususları da Cumhur İttifakı olarak kendi aramızda istişareyle Meclis'in gündemine taşıma ve diğer partilerle de görüşüp kamuoyuna bu çalışmaların neticesini açıklama durumu söz konusu olacaktır.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplumun bütün kesimlerinin alım gücünü artıracak politikaları hayata geçirmek noktasında talimatları olduğunu aktaran Akbaşoğlu, 'Biz, asgari ücreti, 3600 Ek Gösterge'yi, sözleşmelilerin durumunu, emeklilerimizin durumunu bu kapsamda EYT'lilerin durumunu, gündemimizde olmak suretiyle, bir süreç yönetimi ve sıralama çerçevesinde kamuoyu ile paylaşacağız.' ifadelerini kullandı.

EYT Nedir?

EYT Nedir?

8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirilmişti. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlanmıştı. Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) beraber sağlanması aranmaya başladı.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın