Erdoğan'ın Dünürünün Villarına İmar İzni Çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünürü Osman Ketenci'ye ait görünen ve üstünde 10 villa bulunan Çatalca’daki arazi, konut alanına çevrildi.
Türkiye, Erdoğan’ın dünürü Ketenci’nin üzerine kayıtlı İstanbul Çatalca’daki 55 dönümlük çiftlikten 17-25 Aralık tapeleriyle haberdar olmuştu. Kayıtlara göre Erdoğan, çiftlikteki 10 villanın dekorasyonuyla bizzat ilgileniyordu.
Sözcü ’nün haberine göre Kabakça köyündeki Ketenci'ye ait çiftlik, imar planlarında tarım arazisi olarak geçiyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kabakça köyü için hazırladığı yeni 1/5000’lik revizyon imar planında, Ketenci’nin üzerinde 10 villa bulunan çiftliğinin imarı sessiz sedasız konut alanına çevrildi.
Yaklaşık yüzde 90’ı İSKİ koruma havzasında bulunan Kabakça köyünde Erdoğan’ın armatör olan oğlu Burak Erdoğan’ın kayınpederi Osman Ketenci, 54 bin 489 metrekare arsa satın almıştı. Birbiriyle bağlantılı 7 parselde bulunan bu arazideki 509 ve 527. parsellerde 10 villa var. Çiftlik olarak kullanılan arazide ayrıca yüzme havuzu, tenis kortu ve at gezinti alanı da bulunuyor. Osman Ketenci, Erdoğan ve ailesinin kullandığı iddia edilen çiftlik arazisinin bir kısmını Başbakan’ın İETT’de futbol oynadığı yıllarda takım arkadaşı olan Bülent Azaklı’dan almıştı. Arazi tapu kayıtlarında tarla, imar planlarında ise tarım alanıydı. Yıllar önce araziye yapılan 10 villa ile 30 yıldır tarım alanı olan parseller el değiştirince konut alanına çevrildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünürü, bir zamanlar Kasımpaşa’da taksi durağı işletiyordu. Nasıl olduysa oldu, şimdi üstüne kayıtlı her biri milyon dolarlık 10 villası var. Çiftliğin değeri ise emlakçılara göre 55 milyon lira.
Ketenci’nin üzerinde konut olmayan ve sahip olduğu tüm parsellerin ortasında kalan 529 ve 530 no’lu parseller ise tarım alanı olarak kaldı. Bir tarım alanını tarım vasfından çıkarmak için İl Tarım Müdürlüğü onayı gerekiyor. İl Tarım Müdürlüğü, Ketenci’nin 529 ve 530 no’lu parseli için İçişleri Bakanlığı’ndan “kamu yararı” yazısı alınması gerektiğini belirtti. Önümüzdeki günlerde bu tarım alanı için de İçişleri Bakanlığı görüşü alınarak imar izni çıkartılabilir.
Osman Ketenci’nin 7 parselinin bulunduğu dev arazi tapuda tarla olarak gözüküyor. Son yıllarda imarla ilgili en büyük usulsüzlükler bölge planlarında yapılıyor. 1/5 binlik planlarda birçok parsel bulunduğu için İBB Meclisi’nin her parseli ayrı ayrı değerlendirme şansı olmuyor. Muhalefetin meclis üyeleri, ranta yönelik değişikliklerin bölge planları içinde halledildiğini öne sürüyor. Bölge planları tüm bölgeyi etkiliyor, bütün olarak değerlendirilerek meclisten çoğunlukla geçiriliyor.
Zaman
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!