onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
En Çok Aranan 7 Hemşirelik Dalı ve Eğitim Hemşireliği

En Çok Aranan 7 Hemşirelik Dalı ve Eğitim Hemşireliği

Canmert Saka
20.09.2018 - 17:57

Sağlıkta yaşanan İletişim Sorunu “Eğitim Hemşireliği” ile Çözüme Kavuşacak!

1- Anestezi hemşiresi

Anestezi hemşiresi tüm cerrahi işlemlerde olmazsa olmaz bir yere sahip. Son derece kritik ve riskli bu görevde uzmanlaşan hemşireler için gelecek daha da parlak. 

2- Psikiyatri hemşiresi

Geliri yüksek dallardan biri olan psikiyatri hemşireliğinde hemşireler psikiyatrist ve psikologlara farklı mental hastalıkların tedavisinde yardım ediyor, tedavi sürecine bizzat katılıyor. 

3- Ebe

Uluslararası Ebeler Konfederasyonu (ICM), Dünya Sağlık örgütü ve UNICEF anne-bebek ölümlerini ve sezaryen oranlarını azaltmak için dünyanın her zaman olduğundan daha fazla ebelere ihtiyacı olduğunu vurguluyor.

4- Diyabet Hemşiresi

Diyabetli birey özel bir tedavi ve bakıma ihtiyaç duyuyor. Temel hemşirelik eğitimi almış hemşirelerin bu gereksinimini karşılamakta yetersiz kalması nedeniyle bu konuda özel eğitim almış diyabet hemşiresine ihtiyaç duyuluyor.

5- Ortopedi Hemşiresi

Ortopedi alanını ilgilendiren her tür sorunda uzman doktorlarla birlikte çalışan ortopedi hemşireleri aranan hemşirelik dalları arasında yer alıyor. Hızla artan kemik ve eklem sorularının tedavisinde, terapi sürecinde ve hastanın eğitilmesinde önemli bir yere sahipler.

6- Yeni doğan hemşiresi

Bu hemşirelik dalında hemşireler yeni doğan veya prematüre bebekler üzerinde uzmanlaşıyor. Onların bakımı ve tedavi süreçlerinde kritik yere sahip hemşireler 2 yaşa kadar bebeklerle de ilgileniyor. Yeni doğan hemşireleri de görevleri itibariyle çok aranan meslekler arasında yer alıyor.

7- Eğitim Hemşiresi ;

Hemşirelik hizmetlerinin amaç ve felsefesi doğrultusunda, hastanede çalışan tüm idari ve yardımcı personelin gereksinimlerine uygun olacak şekilde hizmet içi eğitim programlarını planlar, yürütür ve değerlendirir.

Hastanede göreve başlayan tüm personelin genel oryantasyon eğitimlerini planlar, Eğitim programlarının oluşturulması ve uygulanmasında gerekli hallerde ilgili kişi ve kurumlarla iş birliği yapar, eğitim ortamı için gerekli kaynak ve malzemelerin kontrolünü sağlar. Hasta ve hasta yakınları için bilgilendirme amaçlı broşür, afiş, kitapçık vb. hazırlar, hasta ve hasta yakınlarının eğitimine katkıda bulunur.

Mesleki bilgi ve becerilerini arttırmak için kongre, sempozyum, workshop vb. etkinliklere katılarak Eğitim teknolojisindeki yeni gelişmeleri takip eder.

Hemşirelik hizmetlerinin ve hasta bakımının geliştirilmesine yönelik araştırmalar yapar ve projeler geliştirir. Gerçekleştirilen araştırma ve proje sonuçlarının klinik uygulamaya yansımasını sağlar. Hemşirelik alanında bilimsel araştırma ve çalışma yapmak isteyen hemşire ve sağlık memurlarına rehberlik eder.

Eğitim Hemşiresi Görev Yetki Ve Sorumlulukları nelerdir?

-) Müdüre/ Başhemşireye bağlı tüm çalışanların mesleki gelişimleri için hedef, amaç ve politikaları geliştirir.

-) Müdüre/ Başhemşireye bağlı tüm çalışanların eğitim gereksinimlerinin belirlenmesi, önceliklerin saptanması, planlanması ve eğitimin verilmesini sağlar.

-) Eğitim programının yürütülebilmesi için eğitimci, zaman, yer ve ekipmanı sağlamak üzere ilgili kişi/birimlerle işbirliği yapar. 

-) Yıllık eğitim bütçesini hazırlar.

-) Eğitim programları, uygulanması, sorunlar ve gereksinimler konusunda müdürlüğe bilgi verir ve görüşünü alır.

-) Eğitim programlarının düzenli olarak kurum içinde duyurulmasını sağlar.

-) Hemşirelerin eğitime katılımı ve başarıları konusunda değerlendirmelerini yapar görüş bildirir.

-) Hemşirelerin enfeksiyon kontrolüne ilişkin eğitim gereksinimlerine yönelik enfeksiyon kontrol hemşiresi ile işbirliği yapar, önerilerde bulunur.

-) Kurum politikaları doğrultusunda eğitim çalışmalarını değerlendirir, raporlarını hazırlar ve sunar.

-) Müdürlüğün öncülüğünde eğitime katılan hemşireler için ödül sistemi (yeni sorumluluklar, katılım belgesi, kredi sistemi gibi) geliştirir ve yürütür.

-) Eğitim programları ile katılanlara ilişkin kayıtları tutar ve kayıt sistemlerini geliştirir.

-) Eğitim materyali arşivi geliştirir.

-) Hemşirelerin, eğitim gereksinimlerini belirlemeleri ve mesleki gelişimleri için danışmanlık yapar.

-) Eğitim teknolojisindeki yeni gelişmeleri izler ve uygular.

-) Güncel, mesleki yayınları izler ve hemşirelere duyurur. Hemşirelik hizmetleri ile ilgili araştırmalar yapar/katılır.

-) Mesleki seminer, konferans, toplantı gibi etkinliklere katılır ve çalışanların da bu gibi etkinliklere katılmasını sağlayıcı duyuruları yapar.

-) Hemşirelik hizmetlerinin gelişimine katkıda bulunmak ve kurum içindeki hemşirelik hizmetinin tanıtımını sağlamak amacıyla yayın geliştirir. 

-) Bakım ve uygulamalara ilişkin kural ve prosedürlerin geliştirilmesi, uygulanması ve güncelleştirilmesi çalışmalarına katılır.

-) Müdürlük tarafından belirlenen hasta bakım standartlarının ve formların uygulanmasında hemşirelere rehberlik eder.

-) Tüm çalışmalarını etik kurallar doğrultusunda yapar.

Sağlık çalışanlarının önemli bir parçası olan hemşireler, meslekleri gereğince çok farklı sosyo-kültürel yapıya sahip kişi ve kişilerle iletişim halinde olmak durumundadır.Tüm bu iletişim sürecinde çok fazla çatışma ve sağlıksız ve istenilmeyen  iletişim unsurları oluşmakta  şiddet unsurları meydana gelmektedir. Kendisi ve hastası ile ilgilenilmediğini düşünen hasta yakınının çözüm bulmak amaçlı tehdit ve şiddete olan meyili artmaktadır

Bu amaçla Eğitim hemşireliği programı ile Yetişkin eğitimleri verilerek Hasta ve hasta yakınları ile daha düzgün iletişim kurulması amaçlanmaktadır.

Belirtilen tüm amaç ve durum konusunda sizlere özel hazırlanmış olan Eğitim hemşireliği Sertifika Programı ile kendinizi geliştirebilir, Kariyer hedefinizi yükseltebilirsiniz.

Hazırlanan 120 saatlik eğitim programı ile;Eğitim Hemşiresine pedagojik yetiler kazandırmak hedeflenmektedir.

Eğitim programından başarılı olmanız ve sertifika almaya hak kazanmanız durumunda  tüm kamu ve özel sağlık kuruluşlarında eğitim hemşiresi olarak görev alabilirsiniz.

Sertifika programının avantajları nelerdir?

• Çalışma alanınızda ileri bir kariyer oluşturmanızı sağlar..

• iş tecrübenize lisans derecenize ekleyeceğiniz mükemmel bir katkıdır.

• Alanınızda  profesyonel olmanıza sebep olarak  öz  güveninizi artırırı

• Bilgi ve becerilerinizi güncel olmasını sağlar

• İş hayatınızda kullanacağınız çok güncel ve değerli bilgilerle donatır. Derslerde değerlendirilmesi yapılan yaşanmış iş tecrübeleri ile durum analizi yapabilme, fikir üretebilme ve problem çözebilme gibi yetilerinizi geliştirir.

EĞİTİM HEMŞİRELİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın