onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Dünyanın En Büyük Kariyer Sitesine Göre Bu Meslek Sahipleri Hiç Aç Kalmayacak! (Bazıları Oldukça Şaşırtıcı)

Dünyanın En Büyük Kariyer Sitesine Göre Bu Meslek Sahipleri Hiç Aç Kalmayacak! (Bazıları Oldukça Şaşırtıcı)

Erkam Evlice
09.06.2018 - 01:54

Makineler gelip işlerimizi elimizden alacaklar. Ama hepsini değil. 

Bazı meslekler var ki, yapay zeka ne kadar gelişirse gelişsin insan yaratıcılığına ihtiyaç duyulduğu noktalarda tıkanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Aşçılar

Aşçılar

Robotlar tıpkı aşçılar gibi mekanik mutfak işlerini yapabiliyorlar, ama iş tıpkı bir şef gibi bu mekanik becerileri yaratıcılığa dönüştürmeye gelince ellerinden fazla bir şey gelmiyor.

Reklamcılık, iletişim ve tasarım alanlarında çalışanlar

Reklamcılık, iletişim ve tasarım alanlarında çalışanlar

Makineler eleştirel düşünme, heyecan verici yeni fikirler üretme ve bunları geliştirme konusunda pek iyi değiller ve uzun bir süre de olamayacaklar gibi görünüyorlar. Yani hayatını tasarlayarak, yeni fikirler bularak kazanan insanlar derin bir nefes olabilir.

Sağlık çalışanları

Sağlık çalışanları

Aslında sağlık sektörü yapay zekanın yabancı olduğu bir alan değil. Bazı sistemler isabetli teşhisler konmasına yardımcı oluyor. Aynı şekilde bazı cerrahi müdahaleleri yapacak robotlar dahi geliştirilmekte. 

Fakat iş hemşirelik gibi teknik bilginin yanında iletişim, samimiyet, empati gibi insanı faktörlerin ağır bastığı alanlara gelince robot dostlarımız yetersiz kalıyor.

Eğitimciler

Eğitimciler

Araştırmalar bir şeyi uzaktan, hazır algoritmalarla öğrenmektense gerçek bir bireyden öğrenmenin çok daha verimli olduğunu ortaya koyuyor. Ülkemizde istihdam oranları düşük de olsa dünyanın geri kalanında, örneğin İngiltere’de eğitimcilere duyulan ihtiyaç geçtiğimiz yıldan bu yana %5 oranında artmış durumda. İşiniz birilerine bir şeyler öğretmekse rahat olabilirsiniz.

Siber güvenlik uzmanları

Siber güvenlik uzmanları

Araştırmalara göre hızla yükselen meslek dallarından biri de siber güvenlik uzmanlığı. Firmaların gerekli özelliklere sahip aday bulmakta zorlandığı bu alanda robotlar yakın bir zamanda bir şeyler yapabilecek gibi görünmüyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İnsan kaynakları uzmanları

İnsan kaynakları uzmanları

İsminden anlaşılmıyor mu? Bir iş için doğru kişiyi bulmak artık büyük ölçüde verilerle beslenebilir hale gelse de, yine de insanın gözü ve algısı uzun bir süre vazgeçilmez olacak.

Lojistik yöneticileri

Lojistik yöneticileri

Kuryeler yakın bir zamanda onların yerini alacak drone’larda tarihe karışabilir. Fakat iş lojistik yönetimine ve planlamasına geldiği vakit halen insanlardan başka çözüm yok.

Veri bilimcisi

Veri bilimcisi

Başlıkta bahsettiğimiz kariyer sitesi Indeed’in verilerine göre İngiltere’de veri bilimcisine duyulan ihtiyaç geçtiğimiz yıl bir önceki yıla oranla %54 oranında artmış. Yalnızca talep olarak düşünmemek gerekiyor tabii. Makinelerin yine makineler için gerekli algoritmaları yazıp onları harekete geçirmesi yakın bir zamanda mümkün olmayacak gibi.

Geçici çalışanlar

Geçici çalışanlar

Batıda “gig ekonomisi” olarak bilinen geçişi çalışan sektörü, Uber şoförlüğü gibi bağımlılığın az olduğu, pratik ve hızlı iş kollarını tanımlıyor. Bu tarz iş kollarının otomasyona oldukça yakın olduğu söylense de, çalışanların sahip olması gereken duygusal özellikler robotlarda pek bulunmuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
173
78
30
14
12
9
5
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Scott Pilgrim

Hangisiymiş bu dünyanın en büyük kariyer sitesi acaba? Bazı maddelerin akla mantığa uyar tarafı yok, sallamasyon bir içerik olmuş.

Tüpçü Fikret

Kardeşim okusan içeriği görürdün kariyer sitesinin ismi " indeed"

aerialz

berber kuaför nerede len?

Domalt Trump

Her şeyi robotların yaptığı bir dünyada el işiyle yapılanlar her zaman daha değerli ve albenili olacaktır. Misal robotun yaptığı seramik kupa 1 dolarsa senin... Devamını Gör

Domalt Trump

Ayrıca robotların tüm üretim ve hizmet kollarını ele geçirmesi önümüzdeki en az 100 yıl mümkün değil. Bugün bile dünyada bırakın teknolojiyi bir yudum suya, ... Devamını Gör