Dünyada Sadece Kuşadası Milli Park'ta Yetişen 'Tüylü Çan Çiçeği'ni Koparana 41 Bin TL Ceza!
Nisan ile haziran ayları arasında çiçek açarak doğal yaşam alanı Dilek Yarımadası'nı süsleyen tüylü çan çiçeği (campanula tomentosa), doğa fotoğrafı tutkunlarının ilgisini çekiyor.
Mor rengi ve tüylü dokusuyla diğer türlerinden ayrılıyor
Dünyada 300 türü bulunan çan çiçeğinin sadece Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda yetişen türü olan tüylü çan çiçeği, mor renkleriyle ve tüylü dokusuyla türdeşlerinden ayrılıyor.
Hassas şekilde korunuyor
Kaya ve duvar kenarlarında öbekler şeklinde açan çan çiçeği, endemik bir tür olarak sadece bu coğrafyada görülmesi nedeniyle hassas şekilde korunuyor.
Doğa ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, tüylü çan çiçeğinin Türkiye için büyük bir değer olduğunu söyledi.
'Fotoğraflarını çekebilirler ama lütfen dokunmasınlar'
Tüylü çan çiçeğinin bölgeye güzellik kattığını belirten Bayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Doğanbey mıntıkasında bolca açmış olan tüylü çan çiçekleri dünya endemik türlerinden bir tanesidir. Bu türün korunması bizim için çok önem arz ediyor. Vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum, bu mevsimde çiçeklerin fotoğraflarını çekebilirler ama lütfen dokunmasınlar.
Çünkü bunlar bizim için birer hazine değerindedir. Bu çiçeği koparanlara verilecek ceza 41 bin liradır. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olduğunu görüyoruz. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşamadık. Mühim olan bu değerimizin olduğu yerde bilinmesi ve tanınmasıdır.'
AA
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Dogumuda olumede cicekler yoluyoruz sevincede kederede .. ne guzel demis Cem Karaca. cicekleri kutlama araci haline getirmek nerden icap etti. dalindan kopm... Devamını Gör
askerde nöbet tutarken yerdeki papatyaları toplar 2 saat boyunca seviyor sevmiyor yapardık.) tek kopardığım çiçek o.)
çok şaşırdım bu habere verdim alıkışı :D