Düğün Sezonunun Başlamasıyla Akıllara Gelen İlk Soru: Kime Ne Takmalıyım?
Düğün Sezonunun Başlamasıyla Akıllara Gelen İlk Soru: Kime Ne Takmalıyım?
Havaların ısınmasıyla düğün sezonu da açılmış oldu. Biz de kafalarda oluşan altın mı taksam 50 lira mı yoksa borcam mı alıp gitsem kararsızlığına yanıt bulmak istedik.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1. Mayıs ayına girer girmez, birbiri üstüne davetiyeler gelmeye başlar. Çoğu uzak akrabadır, belki birkaç kuzen veya artık görüşmediğiniz lise arkadaşı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2. Hepsinin tek bir ortak amacı vardır: yüksek sayıda takı toplamak.
3. Tesadüf eseri aynı basketbol kursuna gittiğiniz ve adını bile hatırlamadığınız o ortaokul arkadaşınız bile birgün ansızın telefon açar ve en samimi haliyle “kardeşimmmm düğünüm var mutlaka bekliyorum” der. Ne kardeşimi yahu 19 senedir görmüyorum seni.
4. Düğün diyip geçmemek lazım bir de. Takısı, kıyafeti, ayakkabısı derken maaşın yarısı gider. Hele bir de yakın birinin düğünüyse iki kat masraflı olur.
5. Kuaförler, çiçekçiler, düğün salonları ve arabaların önünü kesip zarf bekleyen çocuklar içinse en güzel şeydir düğün. Onlar bu düğün sezonunun en karlı çıkan kişileridir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
6. Peki kimin düğününe gitmek lazım, kime hangi takıyı takmak lazım?
7. Bir kere şu borcamı artık hayatımızdan çıkaralım. Salondaki vitrinin içinde çürüyor onlar kullanmıyoruz. Lütfen getirmeyin artık.
8. Kardeşiniz, çok yakın arkadaşınız, belki en sevdiğiniz kuzeniniz gibi hayatınızdan çıkma ihtimali çok düşük olan insanlara takılacak takı önemlidir. Çeyrek altın taksan olmaz, fazla küçük olur. Cumhuriyet altını taksan iki ay parasız gezersin. En iyisi yarım altın.
9. Eğer düğününe çağıran kişi, en az üç yıldır görmediğiniz biriyse ama mutlaka katılmanız gerekiyorsa 50 lira takmanız yeterli olacaktır. Üç yıldır görmemişsin muhtemelen düğünden sonra da görmeyeceksin. 50 lira güzel 50 lira cici.
10. En zoru, iş arkadaşı. Her gün birliktesin. Samimi olmasan bile her gün birliktesin. Böyle durumlarda genelde iş yerinde herkesten para toplanıp tek bir ortak hediye alınır. Katılmasanız ayrı dert, katılsanız ayrı dert. Yine de katılın, bundan da en fazla 50 liraya kurtarırsınız.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
11. Düğün sahibinin ısrarla sizi davet ettiği ama hiçbir şekilde katılmak istemediğiniz düğünler için de çözüm basit. Düğünün olduğu gün annem rahatsızlandı, halam ayağını kırmış, babaannem balkondan düşmüş şeklinde bahanelerle, bu düğünden de kurtulabilirsiniz.
12. Annenizin sizi zorla götürmeye çalıştığı, belki size uygun bir kısmet bulmayı planladığı düğünler için henüz biz çözüm bulamadık çünkü anneler çok kararlı ve ısrarlı. Ancak düğüne gidince garip davranışlar sergileyerek insanları kendinizden soğutabilirsiniz. Durup dururken bağırmak, anlamsız danslar yapmak, insanları ısırmak bir çözüm olabilir.
13. Düğün davetiyesini facebook veya whatsapp üzerinden atan kişilere altın fotoğrafı atıp şaka yapabilir, onlardan da kurtulabilirsiniz.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Beni de 10 yıldır görmediğim liseden arkadaşım (ki ne samimi bile değildik, aynı sınıfta dahi okumadık) düğününe çağırmıştı. Ne bahane bulmuştum hatırlamıyor... Devamını Gör
Geçen ay zorla götürüldüğüm kuzenimin düğününde somurtup durduğum için Allah'tan olası kısmetleri uzaklaştırmayı başardım. Not: Erkekler somurtkan kızlardan ... Devamını Gör