Dilan Polat ve Engin Polat’ın Parayı Nasıl Akladıkları Ortaya Çıktı: Paralar ‘Şirinler’ Yöntemi ile Aklandı
Dilan Polat ve Engin Polat’ın Parayı Nasıl Akladıkları Ortaya Çıktı: Paralar ‘Şirinler’ Yöntemi ile Aklandı
Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve Engin Polat’ın ülke gündemine oturan skandal olaylarında her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Ellerindeki ‘kara para’yı nasıl akladıkları hala belirsizliğini sürdürürken yeni bir iddia gündeme geldi.
NTV’de yer alan habere göre; Dilan Polat ve Engin Polat çifti, ellerindeki büyük miktardaki parayı 'şirinler' yöntemiyle parçalara bölerek sisteme sokmaya çalıştı…
İşte tüm detaylar…
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Uzun süredir ülke gündemini en çok meşgul eden konulardan belki de ilk sırada olanı sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile ailesinin ‘kara para aklama’ suçlamasıyla tutuklanması…
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Her gün yeni bir detayın belli olduğu skandal olayda şimdi de Polat çiftinin kara parayı nasıl akladıkları ortaya çıktı.
NTV’de yer alan habere göre; Lüks yaşamının her anını sosyal medyada paylaşan Dilan Polat-Engin Polat çifti, "Şirinler" yöntemiyle para akladığı ileri sürüldü. Peki 'şirinler' yöntemi nedir?
Gözaltına alınıp serbest bırakılan Müşavir Zümrüt Yerebakan, Polat çiftinin vergi cezasından kaçmak için malları ellerinden çıkarmaya çalıştığını iddia etti. Yerebakan, Polat ailesinin ellerindeki nakiti gayrimenkul üzerinden aklandığını da dile getirdi.
Yerebakan, "Polatların Ataşehir'deki şirketinden çekler keşide ediliyordu. Bu çek bedellerinden avukat Ahmet Gün kendi komisyonunu aldıktan sonra çeklere konu paralar tekrar Polatlara dönüyor, gayrimenkul üzerinden sisteme girerek aklanıyordu" iddialarında bulundu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
“Şirinler yöntemi” nedir? Büyük miktardaki paranın küçük parçalara ayrılması, çekler ve başka finansal yöntemlerle dolaştırılması ve sisteme sokulması, kara para aklama da "Şirinler" yöntemi olarak biliyor.
Uluslararası kara para tanımlarından Türkiye'ye geçen bu kavram, büyük paraların küçük parçalara ayrılması ve izinin kaybettirilmesi anlamına geliyor.
Yerebakan'ın verdiği bilgiler, aynı zamanda avukat da olan Ahmet Gün'ün esasında aklama sisteminin mimarı ve işletmecisi olduğuna dair kuşku yarattı. Polat ailesinin muhasebe işlerine bakan Gün, komisyon karşılığı çek keserek paranın sisteme girmesini sağlamış gibi gibi görünüyor.
Çek kesmekteki amaç, nakit paranın başka kişiler üzerinden tahsil edilmesi. Hamiline kesilen çeklerde banka çeki getirene ödeme yapar ve veya kişi devredilebilir. Bu durumda farklı kişiler üzerinden para tahsilatı yapmak da kolaylaşır.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
2007 yılında başladı medya sektörü maceram, 2009 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi İnternet Gazeteciliği ve Yayıncılığı bölümünden mezun olunca daha da perçinlendi.
Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarında stajyer, editör, haber müdürü ve danışmanlık gibi görevler aldıktan sonra 2022 yılından bu yana Onedio’dayım.
‘Eşik bekçiliğidir’ diye ustalarımızdan öğrendiğimiz gazeteciliğin ‘etik’ değerlerine inanarak ve sadık kalarak Türkiye ve dünya gündemini en sıcak haliyle size iletmeye çalışıyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Sağolsunlar. Sayelerinde dolandırıcılık üzerine bayağı bilgilendik. Şimdi bu işe biz de mi girsek filan olduk iyice
Keşide? Hamil? Sisteme sokma? Vay be kesin bişeyler olmuş ama du bakalım. Neyse ben de bordroma bakiyim gelir vergisi ne kadar kesilmiş acaba
Bu kadar dalavereye girene kadar gerçekten ticaret yapsa çünkü kafa basıyor belli ki şuan durumu makul sayılabilir ölçüde olup yine bir çok kişiden daha raha... Devamını Gör