Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Cep telefonunuzu Şarj Etmedeki Yanlışlar

Cep telefonunuzu Şarj Etmedeki Yanlışlar

Hüseyin Şen
22.06.2014 - 16:55 Son Güncelleme: 23.06.2014 - 12:56

Cep telefonunuzu Şarj Etmedeki Yanlışlar

1.Pil tamamen bitene kadar bekleyip şarj etmek sağlıklıdır.

En çok duyduğunuz ve belki de en çok uyguladığınız, doğru sandığınız yanlışlardan biri budur. Akıllı telefonların kullandığı, lithium-ion piller için sıfır değeri kötüdür. Her gün pili bitirip şarj etmek yerine ayda bir kere tamamen bitirip şarj etmeniz pil kalibrasyonu için iyi olacaktır.  Lithium-ion patlamaya karşı önlem olarak etkisizleştirme devrelerine sahiplerdir. Nadiren de olsa, bazen herhangi bir patlama olmasın diye kendi kendini çalışmaz hale getirebilirler. Çok sık örneklerine rastlanmasa da, tedbirli olmakta fayda var.

Kaynak: http://www.ceptelefonun.com/cep-telef...
İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

2.Pil durumu%15′in altına düşmeden şarj etmeyin.

Bu en çok bilinen yanlışlardan biridir. Yukarıdaki iki maddeyle de yakından ilgilidir. Eğer telefonunuzu şarj etmek için belirli seviyenin altına düşmesini bekliyorsanız hata yapıyorsunuz. Lithium-ion piller için en ideali, şarj bitmeden tekrar doldurulmasıdır. İdeal olarak %40-%80 arası pil durumundan %100′e şarj etmek daha etkindir. Özellikle her seferinde 0′dan 100′e şarj etmekten kaçının. Bu pilin kararlılığını bozacaktır.

3. Gece Boyunca Telefonu Şarjda Bırakmak, Pil Performansını Düşürür.

İşin gerçeği, akıllı telefonlar artık epey akıllı. Pili tamamen dolduğunda şarj etmeyi bırakacak kadar akıllı hale gelmiş durumdalar. Hatta bir kere dolduktan sonra pili bile kullanmayıp doğrudan şarj aletinden gelen enerji ile çalışıyorlar. Şarj aletini çıkardığınız anda pil devreye giriyor. Tıpkı elektrik kesintisinde devreye giren jeneratör gibiAma dikkat edin: Birçok şeyde olduğu gibi burada da azı karar çoğu zarardır. Telefonunuzu her gece şarj aletine takılı bırakmayın.

4.Farklı marka şarj aletleri telefonunuz için zararlıdır.

Bu madde bir bakıma doğru bir bakıma yanlış. Evet telefonunuz için en ideali, telefonunuz ile birlikte gelen şarj aletidir. Ama farklı marka şarj aletleri de gayet işinizi görür. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey, ucuz, adını sanını duymadığınız markalardan kaçınmak.Righto.com’da yapılan bir testte (Test için tıklayınız.) ucuz, markası belli olmayan şarj aletlerinin tahmin ettiğinizden daha kötü performans gösterdiği ve nihayetinde pil için zararlı olabileceği ortaya çıkmış. Güvenilir aksesuar markaları orjinal şarj aleti kadar olmasa da epey iyi performans gösteriyorlar.

5.Telefon şarjdayken kullanılmamalıdır.

Doğrusu telefonunuzu şarj olurken istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken, yukarıda bahsettiğimiz ne idüğü belirsiz şarj aletlerini kullanmamak. Çinli bir uçuş görevlisi Ma Ailun, geçtiğimiz sene iPhone 4′ünü şarj ederken kullanmaya çalışmış ve telefonu elinde patlamıştı. Bu birçok insanı korkuttu. Ama Ailun, bizlerin “çakma” olarak nitelendirdiği şarj aletlerinden birini kullanıyordu. Mümkün olduğunca telefon üreticisinin onayladığı marka şarj aleti ve pil kullanın. Ayrıca telefonunuzun ısınmasına sebep olan yoğun grafiklere sahip oyunları da uzun süre oynamayın. Pil şarj olurken ısınır, bunun üzerine yüksek güç isteyen ve bunun yanında ısınmaya sebep olan uygulamalar her zaman olmasa da bazı durumlarda telefonunuza zarar verebilir.

6.Telefonunuzu kapatmaya gerek yok.

Telefon mekanik bir cihazdır. Arada sırada nefes almasına izin vermek iyidir. Bu doğrudan Apple’ın teknik servisinin de önerdiği bir uygulamadır. Pil ömrünü en uzun hale getirmek için arada sırada telefonunuzu kapatmak yararınıza olacaktır. Apple uzmanları telefonunuzu haftada en az bir gün kapatmanızı öneriyor. Android ve Windows Phone cihazlar için de bu çok önemli. IT Crowd’un meşhur repliği ile bitirelim: “Kapatıp açmayı denediniz mi?”

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

7.Sıcaklık işlemciyi yakar, pile bir şey olmaz.

Neredeyse tüm elektronik cihazlarda olduğu gibi akıllı telefonlar ve tabletler için de ISI=KÖTÜ’dür. Telefonunuzun oyun oynarken ısınması normaldir. Bu ısıya birkaç saat dayanabilir. Ama yüksek ısı sadece işlemciye veya anakarta zarar vermez. Akıllı telefonlar için en ideal ısı 25°C derecenin altıdır. (Kaynak içintıklayınız.) Eğer telefonunuzu çok sıcak bir ortamda kullanıyorsanız, 1 yıl sonunda %40 civarında pil performansı kaybedebilirsiniz. Bu nedenle mümkün olduğunca arabada, sahilde telefonunuzu doğrudan güneş ışığı altında bırakmayın. Isı kaynaklarından uzak tutun.

ceptelefonun.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın