Cahit Arf'ın 1958'de Erzurum'da Yaptığı Sunum, Cumhuriyetin Yıllar İçindeki Değişimini Gözler Önüne Serdi
Cahit Arf'ın 1958'de Erzurum'da Yaptığı Sunum, Cumhuriyetin Yıllar İçindeki Değişimini Gözler Önüne Serdi
Cahit Arf, matematiğe olan ilgisi ve katkılarıyla tanınan, Türkiye'nin en önemli bilim insanlarından bir tanesi. Arf, 'Makine Düşünebilir mi ve Nasıl Düşünebilir?' sunumunda bilimsel zekasını bir kez daha kanıtlamıştı. Arf, bu eserinde insan beyninin karmaşık yapısıyla birlikte algoritmaların etik sınırlarını anlatmıştı. 1958 yılında Erzurum'da yaptığı bu sunum, cumhuriyetin ve toplumun yıllar içindeki değişimini gözler önüne serdi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Cahit Arf, matematiğe olan ilgisi ve katkılarıyla tanınan, Türkiye'nin en önemli bilim insanlarından biri. 11 Ekim 1910'da Selanik'te doğmuş, hayatını matematiğe adamış bir deha. Hani matematik derslerinde duyduğumuz "Arf değişmezi" ve "Arf kapanışları" var ya, işte onların mucidi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Arf, 'Makine Düşünebilir mi ve Nasıl Düşünebilir?' sunumunda bilimsel zekasını bir kez daha kanıtlamıştı. Arf, bu eserinde insan beyninin karmaşık yapısıyla birlikte algoritmaların etik sınırlarını anlatmıştı.
Yaptığı bu sunumla akıllara kazanan Arf'ın o döneme ait sunum belgesini bir kullanıcı bu şekilde paylaştı...
Başka bir kullanıcı ise bu gönderiyi alıntılayarak bilimselliğin ve toplumun yıllar içinde nasıl evrimleştiğine dair bir tespitte bulundu.
Toplumun genel olarak yıllar içinde geriyi gittiğini fark eden kullanıcılar ise yorumlarını esirgemedi👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
👇
👇
Siz neler düşünüyorsunuz?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
65 yıl önce adam Erzurumda resmen yapay zekanın ilk sunumunu yapmış... bu Erzurum ki hala ramazanda oruç tutmayanı dövenlerin şehri
yapay zeka adlı tüm çalışmaların özeti, makineler hiçbir zaman düşünemez, sadece verilen algoritmalara göre sizin isteklerinize en uygun komutu oluşturur.
Yalnız bu soruyu soran ilk Cahit bey değil, dönemin müthiş dehalarından biri olan Alan Turing adlı bilim insanı bu soruyu 1 Ekim 1950 yılında sormuş ve bilim... Devamını Gör