Görüş Bildir
Haberler
Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Tövbe Kabul Kapılarının Açık Olduğu Ramazan'da Edilecek Tövbe Duası

Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Tövbe Kabul Kapılarının Açık Olduğu Ramazan'da Edilecek Tövbe Duası

Temiz duygularla ibadetin, kötülüklerden arınmanın, huzur, bolluk ve bereketin ayı Ramazan heyecanını yaşıyoruz. Bugün dördüncü iftarını gerçekleştirecek olan tüm Müslümanlar Ramazan ayında tövbe ederek hatalarından dönmeyi bir fırsat biliyorlar. Bin aydan hayırlı olan Ramazan ayında oruç ibadetlerini yerine getirenler hatalarının affı, bir daha hataya dönmeme ve Allah'a yönelmek için hangi duayı okumaları gerektiğini araştırıyorlar. Tüm günahlarımızın affı ve bir daha günaha dönmemek için irade sahibi olmak adına Ramazan ayı boyunca tövbe duası okunabilir. Peki, Ramazanda tövbe etmenin önemi nedir? Tövbe nasıl edilir? 

İşte, Ramazanda okunacak dualardan: Tövbe duası

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Bugün mübarek Ramazanın dördüncü günü. Müslümanlar tarafından hasretle ve coşkuyla beklenen Ramazan, 23 Mart Perşembe günü başladı. Bugün itibarıyla orucun dördüncü günü için sahurda niyetler edildi ve sağlık, sıhhat için dualar edildi. 

Ramazan'a kavuşmanın huzuru ve mutluluğunu yaşayan pek çok Müslüman, bu ayda günahlarından arınmak ve bir daha günaha dönmemek için önemli bir fırsat daha yakaladı. Ramazanda günahlardan arınmak ve bir daha günaha dönmemek için tövbe etmek çok önemlidir. İşte, tövbe duası ile ilgili detaylar 👇

Ramazanda Tövbe Etmenin Önemi Nedir?

Ramazanda Tövbe Etmenin Önemi Nedir?

Tövbe etmek, yapılan günahı terk etmek, pişmanlık duymak, kesin bir kararla bir daha günaha dönmemeye azmetmek. Kul hakkı yenmiş ve bu sebeple günaha girilmiş ise kul hakkı için helallik istemek amaçlarıyla gerçekleştirilir. 

İşlenen her bir günah için ayrı ayrı tövbe etmek gerekir. Pek çok ayete konu olan tövbe, bazı ayetlerde günahlardan arınmayı ve cenneti müjdeler. 

'Hepiniz Allah’a tövbe edin, ey mü’minler! Belki böylece korktuğunuzdan kurtulur, umduğunuzu elde edebilirsiniz.' (Tahrim, 66/8)Hz. Muhammed (s.a.s.) tövbenin önemini şu sözlerle ifade etmiştir. 

'Ey insanlar! Allah’a tövbe edip ondan af dileyiniz. Zira ben ona günde yüz defa tövbe ederim. Güneş batıdan doğmadan önce kim tövbe ederse, Allah onun tövbesini kabul eder.' (Müslim, Zikir 42, 43)Ramazan, günahtan arınma için çok önemli bir fırsattır. Ramazan boyunca tövbe etmek ve Kelime-i Şehadet getirmek, yapılan duların ve ibadetlerin kabulünü sağlar. Allah'a sığınmak, ruhu ve bedeni günahlardan arındırmak anlamına gelen tövbe sayesinde Hz.Muhmemed'in (S.A.V.) de buyurduğu gibi 'Günahından tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir.' 

Tövbe ise yalnızca dille olmaz. Gönülle, bütün beden ve inançla günaha bir daha dönmemek suretiyle edilmelidir. Her oruca ayrı niyet gibi her günaha ayrı tövbe etmek gerekir. Ramazan'da tövbe kabul kapıları açıktır. Bir sonraki Ramazan'a çıkma fırsatımız var mı bilmediğimize göre bu fırsatı kaçırmamalıyız.

Tövbe Duası Nasıl Edilir?

Tövbe Duası Nasıl Edilir?

“Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm.”

Tevbe İstiğfar Duası Türkçe Okunuşu

Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma karşı tövbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tövbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm-ü cezm-ü kast ettim. Sen bu tövbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, Ya Rabbi.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın