onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Boşanmanın En Çok Nedenleri

Boşanmanın En Çok Nedenleri

Serkan Demir
25.10.2014 - 12:45 Son Güncelleme: 25.10.2014 - 13:38

Boşanmanın En Çok Nedenleri

İnternet ve bilgisayar Türkiye’de hızla yaygınlaşırken, beraberinde sosyal problemleri de getiriyor.

Teknoloji bağımlılığının ürkütücü boyutlara çıktığını ifade eden Bağımlılık Uzmanı ve Aile İçi İletişim Uzmanı Bahri Akalın, şöyle konuştu: “Bağımlılık deyince madde ve teknolojik bağımlılık akla gelir. Genelde üzerinde durduğumuz konular çağın hastalığı internet ve buna bağlı kumar makineleridir. Farkında olmadığımız bağımlılıkların başında internet geliyor. Daha önce bilgisayarlar ofisimiz ve oturma odalarında olurdu. Şuanda cebimizde gezdiriyoruz. Akıllı telefonlar sayesinde bütün teknolojiyi yanımızda taşıyoruz. İnsanlar televizyon izlerken, bağımlılığın farkında değiller.”

ÇAĞIN YENİ DADILARI BİLGİSAYAR

Artık çocukların yeni dadılarının bilgisayar olduğunu söyleyen Akalın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkesin izlediği bir dizi vardır. Bu arada çocuğumuzun bakımıyla ilgili dadı bilgisayar oldu. Çocuğu ilk bilgisayarla biz tanıştırırız. Dışarıda çocuğumuz kimlerle beraber olur diye bilemediğimizden, gözümüzün önünde olsun diye bilgisayar başında kalmasına müsaade ederiz. Acaba bilgisayarda çocuğumuz kiminle beraber biliyor muyuz? Tanımadığımız biri evimize gelse ya da çocuğumuz gidecekse araştırırız, soruştururuz. Ama internette kiminle beraber bilemeyiz. Çocuklarımız ergenlerin oynayacağı oyunları oynamaya başlar ve agresifleşir. 14 saat ve daha fazla bilgisayar başında kalan çocuk okula gittiğinde sadece beden olarak gider, beyin olarak gidemez. Ders ve meslek olarak düşme olur, biz fark ettiğimizde iş işten geçmiş olur.”

BAĞIMLI MISINIZ?

İnsanların bağımlı olduklarına kendilerinin karar veremediklerini söyleyen Akalın, sözlerine şöyle devam etti: “İnsanlar, verdiğimiz seminerlerde verilere bakıp kendileri bağımlı olup olmadıklarını anlar. Şuanda okullar tatilde çocuklar internet kafelerde zamansız bir süre içerisinde oyun oynayacaklar. Çocuğa kısıtlama getirmeye çalışınca, ‘Okullar tatil bu benim hakkım’ diyecektir. Bunda sıkıntı yok ama kontrolsüz her şey bir tehlikedir. Bilgi olarak, çok faydalı bir teknoloji ama kontrolsüz olduğunda sıkıntıları da büyük oluyor. Doğal ortamlardan sanal ortamlara yönelen bir gençliğimiz var. Ailelerde dizi bağımlılığı var. Bunun farkında olduğumuzda iş işten geçmiş olmaz. Kendimizi frenlememiz lazımdır. Eyvah demeden tedbirlerimizi almamız gerekiyor. İnternet çok masum gözükür, mesela madde bağımlılığı para gerektirir. Ama maalesef her evde ve cebimizde internet var.”

Teknoloji bağımlılarını ilaçla tedavi etmenin mümkün olmadığını anlatan Akalın, şunları söyledi: “Bu konuda yabancı ülkelerde danışma merkezleri var. Yolda çok defa şahit olursunuz. Giderken bir elinde çanta olan bir insan diğer eliyle de mesaj yazmaya çalışır. Ama kişiye bağımlı mısınız dediğiniz de ben bağımlı değilim der. Bağımlılarında ortak kullandığı bir slogan vardır. ‘Ben bağımlı değilim, istediğim zaman bırakırım’ der. Dünya da 3 buçuk milyon bağımlı olduğu düşünülüyor. Ülkelere bakıldığı zaman Türkiye’de bağımlılık sayısı daha fazladır.”

BOŞANMALARIN NEDENİ İNTERNET

Boşanma konusuna da değinen Akalın, internetin boşanmalarda da çok büyük etkileri olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Boşanmaların her 4’te birine internetin sebep olduğuna dair bir sürü belge kaynak ve basında çıkmış haberler var. Bir aile kendi çocuğundan bana bahsetti. İnternet yüzünden anne ve babasıyla bile diyaloga girmediğini, tamamen kendi dünyasına kapandığını söyledi. Toplumdan kopmayın. Arkadaş arasında oyunlarınızı kısa tutun. Anne baba ve arkadaşlarla güzel gruplar oluşturun. Güzel programlar organize edin. Koptuğunuz bu dünya sizin yaşadığınız bir dünya, sanal bir dünya değil.”

Etiketler:

aşkBoşanmaboşanma nedenlerierkekerkeklerilişki problemleriilişkilerkadınkadın erkek ilişkilerikadın sitelerikadınlarkızkızlarkızlara dair herşey

Kaynak: http://vaybe.net/bosanmanin-en-cok-ne...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın