Bizim Ülkemizin Aksine Avrupa Sokakları Neden Bomboş? Avrupa Ülkelerinde Neden Sokak Hayvanları Yok?
Bizim Ülkemizin Aksine Avrupa Sokakları Neden Bomboş? Avrupa Ülkelerinde Neden Sokak Hayvanları Yok?
Bildiğiniz üzere ülkemizde geçen gün iki küçük çocuk köpek saldırısına uğradı ve çocuklardan bir tanesi kuduz hastalığına yakalandı. Bu durum ise zaten sık sık gündeme gelen sokak hayvanları probleminin yeniden gündeme gelmesine ve tartışmalar yaşanmasına neden oldu. Türkiye'de bu gibi durumlar sıklıkla yaşanırken Avrupa ülkeleri bu konuya dair sıkı tedbirler alması ile biliniyor. Peki Avrupa ülkelerinin sokak hayvanlarına karşı aldıkları tedbirler nelermiş hadi gelin birlikte bakalım.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Avrupa'da bu konuya dair ortak bir yasa bulunmuyor ve her ülke kendi sistemini uyguluyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Sokaklarında hayvan bulundurmayan ilk ülke Hollanda oldu.
Bir sokakta nasıl köpek olmaz diyecek olursanız açıklaması ise şu şekilde;
Bilmiyoruz duydunuz ama Avrupa Birliği genelinde sokak hayvanlarının öldürüldüğüne dair genel bir düşünce var. Peki gelin bakalım bu düşünce doğru mu?
Benzer şekilde Almanya'da da sokakta herhangi bir hayvan bulunduğu zaman ya polise ya da barınağa teslim edilmek zorunda.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Almanya'nın sokak hayvanlarına karşı bu duruşu 2021 yılında yaptığı Martin Buschmann açıklamalarında da açık şekilde görülüyordu.
Gelelim ülkelerin hayvana şiddet sonucunda uyguladıkları cezalara;
Fransa'da bulunan yasalar ise yalnızca evcil hayvanlar için geçerli Evcil hayvana herhangi bir istismarda bulunan kişiler 3 yıl hapis ya da 45 bin euroya kadar para cezasına çarptırılıyorlar. Aynı zamanda Fransa'da evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarını sokağa bırakmasının cezası da bu cezalar ile aynı.
Hollanda'daki yasalara göre ise bir hayvan sahibi başka bir hayvana karşı istismarda bulunursa üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Ya da 16 bin euroya kadar para cezası alır.
İngiltere ise 2006 yılında açıkladığı hayvanları koruma yasası ile hayvan sahiplenme kurallarını açıkladı. Bu yasa ile birlikte hayvanlara şiddet göstermenin cezası 6 aya kadar hapis ya da yaklaşık 20 bin sterlinlik bir para cezası olarak belirlendi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İsveç ise hayvan sahiplenme kurallarını sıkı şekilde belirleyen ülkelerden bir tanesi. Örneğin herhangi bir evcil hayvan sahibi eğer hayvanını ihmal ederse kişinin hayvanı elinden alınabiliyor. Ya da evinde köpek besleyen kişilerin köpeklerini günde 2 kere mutlaka dışarı çıkarması gerekiyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Hiç boşuna güzelleme yapmayın.Başıboş bulunan yada sahibi tarafından terkedilen hayvan, bir sürenin sonunda sahiplendirilmezse eğer uyutuluyor. Bu süre, kim... Devamını Gör
Taraflı bir içerik yapmışsınız, sokak köpeklerinin sayısı bizim gibi kontrolden çıkmış Romanya'da 2013 yılında köpekleri öldürmüşler. Ve günümüzde ise inter... Devamını Gör
Daha önemli öncelik vermemiz gereken şeyler var insana adaleti sağladık da hayvan kaldı..
senin ki can da hayvanin ki can degil mi