Biz Onları Sadece Küçük ve Mavi Biliyorduk: Şirinler ile İlgili Beyin Yakan Teoriler
Onları dünyada sevmeyen herhalde yoktur. Çocuk ya da yetişkin herkes bu minik mavi yaratıkların hastası. Yaşadıkları köy ve birbirleriyle olan dayanışmaları onları sevmek için en basit sebeplerden. Bu sevimli çizgi film ile ilgili yıllardır o kadar çok şey konuşuldu ki insanın duyunca şaşırmaması mümkün değil. Hatta bu söylentilere dayanarak çizgi filmin gösterimi dünyadaki bazı ülkelerde yasaklandı. Acaba bu kadar konuşulan şeyler nedir, ne değildir diye bir bakalım dedik.
Şirinler Köyü'nde para kullanılmıyor çünkü bu bir komünizm propagandası
Şirin Baba aslında Karl Marx'ın bir tasviri
Gargamel, din ve kapitalizmi sembolize ediyor
Sürekli Şirinleri yakalamaya çalışıp altına çevirmek istemesi kapitalizmin bir tasviri olarak yorumlanmış. Üstüne giydiği rahip cüppesine benzer kıyafeti de din ögesini kullandığı yönünde. Hatta bazılarına göre Gargamel aslında Amerika!
Tembel Şirin, insanların tembellik hakkı figürü
Biliyorsunuz, Şirinler Köyü'nde herkesin ilgilendiği bir iş var. Bir de hiçbir işle ilgilenmek istemeyen Tembel Şirin var. Bu karakter de herkesin bir tembellik hakkı olduğu ve bunun diğer insanlarla aynı standartlarda yaşamasına engel olmadığı yönünde bir değerlendirmenin ürünü.
Şirine bir feminizm ikonu
'Köyde bu kadar erkek varken neden bir tane kadın var?' sorusunun cevabını 'Çünkü o tek başına mücadele veren dişi bir birey olarak feminizmi temsil ediyor' deniliyor. Bu yüzden de mesela göğüsleri yoktur ve sarışındır. İlginç...
Gargamel'in kedisi Azman, güçlü ülkenin yandaşı küçük ülke
Asıl adı Azrael olarak geçen Azman'ın güce tapan bir ülke olduğu yorumlanıyor. Bu durumda Gargamel Amerika olduğu için Azman'ın da Amerika'nın gücünden beslenen, daha pasif birkaç ülkeyi temsil ettiği varsayılıyor.
Süslü Şirin eşcinselliği temsil ediyor
Bir diğer iddia da Süslü Şirin karakterinin eşcinselliği temsil ettiği yönünde.
Güçlü Şirin, maço erkeğin sembolü
Burada maçoluktan kasıt aslında en ağır işleri yapmaktan çekinmeyen, hakkı yenen birisi olduğu zaman kavgada en önde giden, fazlasıyla erkeksi birey. Kolunda bulunan dövmesi de sırf bu kriterlerin güçlendirilmesi adına eklendiği yönünde.
Gözlüklü Şirin aslında Troçki
Bizim bildiğimiz ismiyle Bilgiç ya da Gözlüklü Şirin karakteri, sistemi sorguladığı ve sürekli diğerlerini her konuda bilgilendirdiği için Leon Troçki olarak yorumlanmış. Bu iddianın temeli de bir gün Şirin Baba'nın köyden ayrılmasını fırsat bilerek kendi krallığını ilan etmesi olarak görülüyor.
Sizce bu teorilerin gerçeklik payı var mı?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Somurtkan şirinde devlet bahçeli
Ayrıca şirin köyünde herhangi bir ibadethane, mağbet ya da küçük çocuklara tecavüz edilen tarikat evi, vakıf yurdu vs. de yoktur.
Kesinlikle size katılıyorum..... Bir tek bayan olması şekli değiştirmiş ve farklı fikirler iretilmiştir. Ama unutulmamalı ki bu bir film eğlenmek amaclı..... Devamını Gör
Komünizm çok iyi lan işte adamlar da bunu basit bir yolla çocuklara anlatmak istemiş işte suç mu ??
Komünizim iyi ama insan kötü :). İnsanın herşeye garezi var. İnsanı içinden çıkar bak her türlü sistem şahane oluyor.