onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Bir Vajinası Olan Herkesin Mutlaka Bilmesi Gereken 21 Şey

Bir Vajinası Olan Herkesin Mutlaka Bilmesi Gereken 21 Şey

Merve Ç.
13.03.2015 - 14:05 Son Güncelleme: 13.03.2015 - 14:09

Vajinanızı daha yakından tanımak, onun hakkında bilgi sahibi olmak istemez misiniz? İstiyorsanız sizi içeriğimize alalım. Vajinal bölge görüntüsü, vajina örnekleri ve vajinanın dille uyarılması gibi bilgilere bu içeriğimizden ulaşabilirsiniz. 

Dikkat!

İçeriğimiz +18'dir. Rahatsız edici imajlar olabilir.

Kaynak: http://www.buzzfeed.com/carolynkylstr...
İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Klitoris bir düğme değildir.

Dışarıdan bakıldığında nokta gibi görünen klitoris buzdağının görünen kısmıdır. Deri altında ilerleyip ikiye ayrılır ve vulvanın iki tanına doğru uzanır. Eğer bir şeye benzeteceksek lades kemiği sanırım en doğru benzetme olacaktır.

2. Vajina kelimesini kullandığınızda aslında vulvanızdan bahsediyorsunuzdur.

Vulva, vajinanın dışarıda kalan, görünen kısmıdır. Klitoris, dudaklar, idrar yolu, vajina girişi hepsi vulvayı oluşturur. Bu sebeple vajina derken büyük ihtimalle vulvayı kast ediyorsunuzdur. Vajina, vulva ile rahmi bağlayan yolun adıdır.

3. Vajina (ve vulva) çok farklı şekillerde ve boyutlarda olabilir.

Her ne kadar ilk bakışta hepsi aynı şekil ve boyutta gibi görünse de 'standart' bir vajina yoktur. Kişiden kişiye büyük değişiklikler gösterir.

4. Uyarıldığında vajina normal boyutunun iki katına kadar esneyebilir.

Uyarılmadığı zamanlarda normal bir vajinanın boyutu 7-12 cm arasında değişir, ancak seks sırasında uyarılmayla birlikte bu ölçü iki katına kadar çıkabilir.

5. Kadınların hepsinde kızlık zarı bulunmaz.

s289.photobucket.com

Sadece bununla da kalmaz kızlık zarının kalınlığı, yoğunluğu da büyük değişiklikler gösterir. Yani kızlık zarı bekaret kontrolü için çok da ideal bir yapı değildir. Doğum yaptığı halde kızlık zarı yırtılmayan kadınların varlığı tıp literatürüne geçmiştir. O kadar esnek de olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Bebek doğurmak vajinanızın boyutunu büyük çapta değiştirmez.

Doğum yapmış kadınlar ile hiç doğurmamış kadınların vajinaları arasında fark olduğunu gösteren hiçbir istatistiki çalışma yoktur. Rahat olun, doğum yapmak vajinanızı bozmaz, kısa sürede eski formuna kavuşacaktır.

7. "G noktası" illaki olacak diye bir kaide yok!

En azından, basıldığında kadını orgazma ulaştıracak bir noktanın varlığından bahsedemeyiz. Bu kişiden kişiye değişiklik gösteren tamamen duygusal bir durumdur. Son zamanlarda yapılan araştırmalar kadın orgazmında önemli olanın G noktası gibi bir noktanın değil, 'klitoüretrovajinal kompleks' adı verilen bir yapı olduğunu ortaya koymuştur. Yani kadının orgazm olabilmesi için klitoris, üretra ve vajinal duvarların giriş kısımlarının birlikte çalışmaları gerekmektedir. Nokta aramayı bırakabilirsiniz.

8. Seks sırasında çişiniz gelmiş gibi hissetmeniz, hatta yeni gittiyseniz bile son derece normal.

Bazen cinsel ilişki sırasında partneriniz 'klitoüretrovajinal kompleks' marifetiyle idrar kesenizi uyarabilir, bu da sizde işeme ihtiyacı hissi uyandırabilir. Bu mesanenizdeki sinirlerin kafasının karışmasıyla ilgili bir durum. Sevişiyor musunuz, işemeye mi çalışıyorsunuz anlayamadığından başınıza geliyor ve endişe edilecek bir şey değil.

9. Doğum kontrol hapları vajina kayganlığınızı etkileyebilir.

Emzirme ve menopoz da aynı şekilde. Çünkü vajina kayganlığı kısmen östrojen seviyesine bağlıdır. Östrojen seviyenizin düşmesi vajinal kayganlığı da düşürecektir. Böyle durumlarda kayganlaştırıcı kullanmaktan çekinmeyin. Kadınlar bunu bir eksiklik olarak görme eğiliminde olabiliyor ama kesinlikle değil, kullanın.

10. Kabaca kadınların %16'sı cinsel ilişki sırasında orgazm olmadığını söylüyor.

Aynı araştırmaya göre kadınların %20-30'u her dört sevişmenin sadece birinde orgazm olduğunu belirtmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

11. Kadınların %30'u cinsel ilişki sırasında acı hissettiğini söylüyor.

Kronik ağrıya sebep olan vulvodini rahatsızlığının yanı sıra, bu rahatsızlıktan muzdarip olmayan kadınlar da seks sırasında ani ve keski ağrılar çektiklerinden bahsediyor. Bunun sebebi vajina girişinin dar olması, partnerinizin rahminize baskı uygulaması, vajinanın yeterince kaygan olmaması olabilir. İşin güzel yanı bunların hepsinin önlenebilir oluşudur. Doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin .

12. Lezbiyen kadınlar, heteroseksüel ve biseksüel kadınlara göre daha çok orgazm oluyor.

Journal of Sexual Medicine dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre.

13. Prezervatif seksi daha kötü hale getirmediği gibi zevki de azaltmıyor.

İndiana Üniversitesi'nde yürütülen bir araştırmaya göre kadınlar partnerleri prezervatif kullandığında daha rahat orgazm olabildiklerini belirtmiş.

14. Yaşlandıkça pübik kıllar yerini sağlamlaştırıyor.

Yapılan araştırmalarda ortaya çıkan sonuç:

18-24 yaş - Pübik kılları tamamen alıyor

25-49 yaş - Kısmen alıyor

50+ yaş - almayı tamamen bırakıyor.

15. Vajina salgıları kişiden kişiye büyük değişiklik gösterir.

s259.photobucket.com

Vajinal salgının normali yoktur. Sizin için normal olan, arkadaşınız için normal olmayabilir. Bunu etkileyen birçok faktör vardır. Doğum kontrol hapı alıyor olmanız, ayın hangi gününde olduğunuz, stres seviyeniz, vücudunuzda enfeksiyon olup olmaması salgı miktarını, rengini, vs. değiştirebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

16. Vajinanızı (Vulva değil) yıkamayın!

Vajina kendi kendini temizleyen bir organdır. Dışarıdan ne kadar çok müdahale ederseniz tahriş olması, enfeksiyon kapması ihtimali o derece artar.

Daha detaylı bilgi için

17. Prezervatif sizi cinsel yolla bulaşan hastalıklardan koruyacaktır... Ama hepsinden değil.

Prezervatif kullanımı konusunda son derece hassas olsanız bile deri yoluyla bulaşan herpes ve HPV'ye karşı hala korunmasızsınız.

18. Çoğu kadın HPV taşıyor olmasına karşın bunu uzun süre veya hiçbir zaman fark etmeyebilir.

s998.photobucket.com

HPV, İnsan Papilloma Virüsüdür ve genital siğillere sebep olur, hatta rahim kanserine dahi yol açabilir. Smear testinde HPV pozitif çıkmanız halinde doktorunuz sizin için bir planlama yapacaktır. HPV son derece yaygındır ve bulaşan insanlardan çoğunda semptom gelişmez. Esasen 10 vakanın 9'unda HPV iki yıl içerisinde kendiliğinden geçer.

19. Doğumun ardından en az altı hafta süreyle cinsel birleşme yaşamamalısınız.

İster normal doğum yapın ister sezaryen ile fark etmez, enfeksiyon tehlikesi nedeniyle 6 hafta süreyle cinsel birleşmeden uzak durmalısınız.

20. Vajinanıza bir şey sıkışırsa...

Prezervatif, tampon, vs. vajinanıza bir şey sıkışırsa kendiniz çıkarabilirsiniz, ancak beceremiyorsanız fazla kurcalamadan doktora gidin.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

21. Korkmayın vajinadan başka bir yere gitmez.

Rahim duvarı bariyeri büyük şeylerin vücudunuzun daha içlerine gitmesine izin vermeyecektir, endişe etmeyin.

Bonus - Mantara dikkat!

Islak mayo veya terli iç çamaşırı ile oturmak, çok fazla alkol almak ya da çok yüksek miktarda şeker tüketmek ve hatta antibiyotik kullanmak vajinanızda mantar enfeksiyonuna sebep olabilir. İşin güzel yanı, yoğurt yiyerek dengesi bozulmuş olan vajinanızı eski güzel günlerine döndürmeye yardım edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
Gerçeklerden rahatsız olanlar okumasın lütfen.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2810
638
331
293
284
255
171
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam