Dalış sporcularının yaşadığı sığ su bayılması, yüzeye yakın yerlerde oksijenin az olması sebebiyle yaşanabiliyor. Tek nefes tutma süresinde yapılan dalışlarda, yüzeye çıkış esnasında görülüyor. Oksijen açlığı çeken akciğerler yüzeye yaklaştıkça daha hızlı genişliyor. Kanda az miktarda kalan oksijen akciğerlere çok hızlı transfer olunca kandaki oksijen miktarı düşüyor. Merkez sinir sistemi acil durum nedeniyle oksijen tüketimini azaltıyor. Bu da bilinç kaybına sebep oluyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bir dalışı sırasında baygınlık geçiren ünlü dalış sporcusu Miguel Lozano, dalış esnasında bayılmaların nadiren olduğunu ama yine de bu sporun bir parçası olduğunun unutulmaması gerektiğini söylüyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Lozano’yu kurtaran ekibinin sakinliği ve senkronizasyonu inanılmaz;
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Kocaeli Üniversitesi, Sahne Sanatları Bölümü, Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldum. Yazma uğraşının her alanında kendimi geliştirmeye çalışırken, değişen dünya ile birlikte yazdıklarımla internet ortamında da yerimi aldım.
2017 yılında Onedio ailesine dahil oldum ve o günden beri çeşitli kategorilerimizde içerik ürettim. Son yıllarda ise sosyal medyada viral olmuş pek çok türde videoyu sizlerle buluşturuyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
izlerken boğuldum
Bende de su altı fobisi var üstelik. Dibini görmediğim sularda yüzemem.