Bilim İnsanlarından Çarpıcı Bir Araştırma: Böcek Yemek İnsan Sağlığına Faydalı
Bilim İnsanlarından Çarpıcı Bir Araştırma: Böcek Yemek İnsan Sağlığına Faydalı
ABD'de yapılan bir araştırma böcek yemenin metabolizmaya faydalı olduğunu öne süren bir araştırma yaptı. Araştırma sonuçları memeli türlerin, böcek tüketiminin eski devirlere kıyasla arttığını ve insan sağlığına yararlı olduğunu ifade etti. Detaylar içerikte!
Her yıl farkında olmadan ortalama 140 bin böcek parçası yediğimizi biliyor muydunuz? Şaşırtıcı ama uzmanların böyle bir tahmini var.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ama korkmayın, uzmanlar bunun iyi bir şey olduğunu söylüyor. Yeni bir çalışma, böceklerin metabolizmamızı güçlendirdiğini ve bağışıklık tepkimizi artırabileceğini ortaya koydu.
ABD'deki Washington Üniversitesi'ndeki bir grup araştırmacı deney farelerini, böceklerin dış iskeletlerinde ve kabuklu hayvanlarda bol miktarda rastlanan kitin içeren yiyeceklerle besledi.
Çalışmada farelerin midelerinin şiştiği ve özel bir bağışıklık tepkisinin tetiklendiğini gözlemlendi.
Nihayetinde farelerin bedeninde kitin sindirimi için gereken AMCase adlı benzersiz bir bağırsak enzimi üretildi ve yağ dokularını düzenleyen hücreler de aktive oldu.
Science'ta yayımlanan araştırmaya göre araştırmacılar, kitin tüketiminin gastrointestinal sistemde sağlıklı bir ortam oluşturduğunu tespit etti.
Geçmişteki bazı araştırmalar da memelilerin dinozorların yok olmasından çok zaman önceye kıyasla bugün çok daha yüksek oranda böceklerle beslendiklerini gösteriyor.
Uzmanlar, her yıl farkında olmadan ortalama 140 bin böcek parçası yediğimizi tahmin ediyor. Çünkü un kurdu, kurtçuk ve hamamböceği parçaları çikolata, kahve ve buğday unu gibi sık tüketilen gıdalara karışmış durumda.
Her gün tükettiğimiz bu yiyecekleri düşündükçe bu haber belki biraz tiksindirici gelebilir ama nihayetinde faydalıymış da diyebilirsiniz. Yorum sizin!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
2016 yılında Balıkesir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. Daha sonra Marmara Üniversitesi'nde Avrupa Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler alanında tezli yüksek lisansa başladım. Bu süre zarfında siyasi alanda akademik makaleler ürettim. Ajanslarda içerik editörlüğü ve sosyal medya yazarlığı yaptım. 2022 yılından bu yana Onedio'da sinema ve dizi kategorisinde içerikler yazıyorum. Bu alandaki gündemi anbean yakından takip edip sizlere en eğlenceli şekilde sunuyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Yok artık!!!