Bilim İnsanları Açıkladı: Yeni Nükleer Füzyon Teknolojisiyle Mars'a Seyahat Süresi Yarıya İnebilir
Bilim İnsanları Açıkladı: Yeni Nükleer Füzyon Teknolojisiyle Mars'a Seyahat Süresi Yarıya İnebilir
Nükleer füzyon tahrik teknolojisi, uzay yolculuklarında hız ve yakıt kullanımı açısından devrim yaratabilecek potansiyele sahiptir. Bu teknoloji, Güneş'in gücünü sağlayan aynı tür reaksiyonları kullanarak, Mars'a seyahat sürelerini yarıya indirebilir veya Satürn ve uydularına yapılacak bir yolculuğu sekiz yıl yerine sadece iki yıl sürebilir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Nükleer füzyon itiş gücü teknolojisi, hem hız hem de yakıt kullanımı açısından uzay yolculuğunda devrim yaratma potansiyeline sahiptir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bu inanılmaz derecede heyecan verici, ancak herkes bunun işe yarayacağına ikna olmuş değil: teknolojinin çalışması için ultra yüksek sıcaklıklara ve basınçlara ihtiyaç var.
Yaklaşık 8 metre uzunluğundaki odanın 2027 yılında ateşlenmeye başlaması planlanıyor.
Pulsar Fusion'ın CFO'su James Lambert, "Zorluk, süper sıcak plazmanın elektromanyetik bir alan içinde nasıl tutulacağını ve sınırlandırılacağını öğrenmektir" diyor.
Makine öğrenimi bu vahşi hava kutusunun haritasının çıkarılmasını biraz daha kolaylaştırabilir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Eğer bilim insanları her şeyin amaçlandığı gibi işlemesini sağlayabilirlerse, odada birkaç yüz milyon derecelik sıcaklıklara ulaşılacak ve bu da onu Güneş'ten daha sıcak hale getirecektir.
Burada sözünü ettiğimiz özel motor türü, yüklü parçacıkların elektriğe dönüşmek yerine doğrudan itiş gücü yarattığı Doğrudan Füzyon Tahrikidir (DFD).
"Eğer yapabilirsek - ki yapabiliriz - o zaman füzyon tahriki tamamen kaçınılmazdır. İnsanoğlunun uzay evrimi için karşı konulmazdır."
Ancak bilim insanları bunun ilk olarak, atmosferin olmadığı ve aşırı soğuk sıcaklıkların reaksiyonlara daha elverişli olduğu uzayda gösterileceğini düşünüyor.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın