onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Bilal Erdoğan Yine Formunda: 'İlim Yayma Ödülleri, Türkiye’nin Nobel'i'

Bilal Erdoğan Yine Formunda: 'İlim Yayma Ödülleri, Türkiye’nin Nobel'i'

Batuhan
22.06.2021 - 16:47

Bilal Erdoğan, 'İlim Yayma Ödülleri'yle ilgili, “Elbette Türkiye’nin Nobeli’yiz belki ama uluslararası boyut kazandığı zaman dünyanın bilimsel gelişimine katkı sağlıyor olacağız” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İlim Yayma Cemiyeti’nin ilki 2019’da verilen İlim Yayma Ödülleri, bu yıl ikinci kez verilecek. 'Büyük Ödül', 'Sosyal Bilimler' ile 'Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimler' olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilecek ödüller için başvurular açıldı.

Yaklaşık 4 aylık sürede 6 farklı kurul tarafından 8 farklı aşamada değerlendirilecek çalışmalar içerisinden Sosyal Bilimler ve Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri kategorilerinde ödüle layık bulunana 200'er bin TL, Büyük Ödül için de 600 bin TL verilecek. Böylece toplamda 1 milyon TL ödül dağıtılacak.

‘Nobel ödüllerinin nasıl verildiğini biliyor musunuz?’

‘Nobel ödüllerinin nasıl verildiğini biliyor musunuz?’

Toplantıda konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, İlim Yayma Ödülleri’nin 'Türkiye’nin Nobel’i' olduğunu savunarak şunları söyledi:

“İnsanlar bu tarz çalışmalara tenezzül etsinler diye, İlim Yayma Ödülleri Türkiye’deki bir boşluğu doldurmak için başlattığımız bir çaba. ‘Nobel ödüllerinin nasıl verildiğini biliyor musunuz?’ dedim, kimse bilmiyor. Bizim o konuda şeffaflığımız daha yüksek. Büyük ödül, 600 bin lira, diğer iki ödülümüz de 200’er bin lira olacak. Hâlâ Nobel’in ödül büyüklüğünün çok gerisindeyiz elbette ama Nobel’in 100 yıla yakın geçmişi var, biz bu anlamda sabırlı olunması gerektiğini düşünüyoruz. Elbette Türkiye’nin Nobeli’yiz belki ama uluslararası boyut kazandığı zaman dünyanın bilimsel gelişimine katkı sağlıyor olacağız. Kamuoyunda bilinmesi istememizin amacı özellikle ortaokul, lise düzeyindeki çocuklarımız, akademisyen olmaya alim olmaya özensinler. Türkiye’de akademisyen olan gençler, ilk yüzden ilk beşyüzden, ilk binden gelmiyor. Hala akademisyen olanların biraz daha alt sıralardan geldiğine şahit oluyoruz bu da bir gerçeğimiz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
141
126
48
11
4
3
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rendan34

Bilalcim bırak bu ilim bilim işlerini, okunmuş hoşaf neyine yetmiyor? Senin için en büyük bilim budur.

Lethe lethe

papaz erigini zemzem suyuna sokup mümin eriği yapma makinasi projem var kesin büyük ödül benim

Cem dayan

Sıranı bekle Deve sidiği projem var.

Ahmet Sevindi

sormuş ya bilal oğlan ''Nobel ödüllerinin nasıl verildiğini biliyor musunuz? ''diye amacı belli. bırakın nasıl verildiğini biz nasıl yolumuzu buluruz bunun... Devamını Gör