Berkin Elvan Davası: 1.389 Gün Sonra İlk Duruşmada Neler Yaşandı?
Gezi eylemleri sırasında, 16 Haziran 2013 tarihinde, gaz fişeğiyle başından vurulan Berkin Elvan, 269 gün yaşam mücadelesinin ardından 11 Mart 2014’te hayatını kaybetmişti. Elvan’ın ölümünün üzerinden 3 yılı aşkın zaman geçti. Davanın ilk duruşması ise bugün görüldü.
“Olası kastla adam öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan sanık polisin tutuklanması talebi reddedilirken duruşma 6 temmuz tarihine ertelendi...
Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında, polis tarafından atılan göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucunda yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümünün üzerinden üç yıl geçti.
Berkin Elvan’ın ailesi, 15 yaşında yaşamını yitiren çocukları için üç yıldır adalet arıyor ⚖️
Elvan’ın ölümüne ilişkin açılan davanın ilk duruşması ise 6 Nisan 2017’de yani bugün görüldü
Berkin Elvan’ın ailesinin avukatı Oya Aslan, "Emniyet uzun süre elindeki bilgileri mahkeme ile paylaşmayarak üç yıldır davanın başlamasına engel oldu” diye konuştu.
DW Türkçe’den Aram Ekin Duran'a konuşan Aslan, bugüne kadar soruşturma sürecinin savcıların emniyetten görüntü ve bilgi talep etmesi ve bilirkişi raporlarının güncellenmesi nedeniyle uzadığını anlattı. Aslan şimdi de mahkemenin soruşturmada eksik kalan noktaların tamamlanması talimatı verdiğini kaydetti.
Avukat Oya Aslan, bugün görülecek davaya ilişkin şunları söyledi: “Ortaya çıkan görüntüler vurulma olayının biri amir birkaç polisin sorumluluğunda gerçekleştiğini gösteriyor. Ancak yalnızca tetiği çeken F.D hakkında ceza isteniyor. Bu polis memuru da artık yeni görev yeri olan Van’da yaşıyor ve davaya Van’dan görüntülü olarak katılması ihtimali var. Biz ise sanığın İstanbul’a getirilmesini ve diğer zanlılarla birlikte yargılanmasını talep ediyoruz.”
Berkin Elvan’ın vurulma anına ilişkin görüntülerin incelenmesi için yazı gönderilen TÜBİTAK bu talebi ‘yoğunluk’ nedeniyle reddetmişti.
Ulusal Kriminal Büro, Berkin Elvan’ın vurulma anına ilişkin TOMA kamerasından görüntüleri ortaya çıkarmış, söz konusu görüntülerde polisin kimliği belirlenmişti.
Diken’den Rıfat Doğan’ın haberine göre ailenin avukatlarının başvurusu üzerine görüntülerin tekrar incelenmesi ve yeni delillere ulaşılması için İstanbul 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi TÜBİTAK’a yazı gönderdi.
TÜBİTAK ise bu talebi elindeki sözleşmeyle bağıtlanmış proje yoğunluğunu gerekçe göstererek reddetti ve söz konusu talep için Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Ses ve Görüntü İnceleme Şubesi ile iletişime geçilmesi önerildi.
Sanığın tutuklanması talebi reddedildi, duruşma 6 Temmuz tarihine ertelendi...
Mahkeme heyeti ara kararında, sanığın tutuklanmasına ilişkin talebi dosyadaki delil durumu, sanığın duruşmaları takip etmiş olması, yaptığı görev itibariyle kaçma şüphesinin bulunmaması dikkate alınarak yerinde görülmediğinden reddine karar verdi.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
yüzü maskeli sapanlı fotoğrafını da koysaydınız. Lafa gelince ekmek almaya gitti dersiniz.
öyle deme çocuk o daha :D
Terörist grupların en vazgeçemedikleri şeylerden birisidir çocuk eylemci kullanmak, PKK çok yapardı bunu, DHKPC de yapıyor, eyleme 3-5 çocuk koyacaksın ki he... Devamını Gör
Bu nasıl iğrenç ve rahatsız edici bir düşüncedir arkadaşım!!! Duyar dediğin şey bir çocuğun nedensiz ölümü mü?! Çocuğun var mı bilmiyorum ama insaf Allah aşk... Devamını Gör
Sene olmuş 2017 hâlâ şu teröristin ekmek almaya gittiğine inanan Çomarlar var. Senin ülkende askerin polisin senin için şehit olsun sen hâlâ bu teröristi Sav... Devamını Gör
o "terörist" 14 yaşında t.c. vatandaşı bir çocuktu. sözlerine dikkat et.