onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Başarılı Girişimcilerin 15 Alışkanlığı

Başarılı Girişimcilerin 15 Alışkanlığı

Kendi dersini kendi veren kişidir girişimci. Bir girişimcinin en büyük silahı tecrübesidir, her tecrübe ise zor bir şekilde öğrenilir. Bu zorlu yolda daha önce bu yoldan geçip başarılı olmuş girişimcilerin tavsiyeleri, girişimcilere bu yolu daha kolay adımlamalarını sağlayabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Kitap Okuyun

Sürekli televizyon ve bilgisayarın karşısında oturma. O elindeki telefonu da bırak bir zahmet. İster iş kitabı ister roman olsun, kitap okumak hayal gücünü geliştirir ve yeni fikirler bulmana yardımcı olur.

2. Sektörünüz ile İlgili Konferans ve Toplantılara Gidin

Meslektaşlarınız ile tanışmak ve sektörünüz ile ilgili son gelişmeleri öğrenmek için konferansları takip etmelisiniz. Sizin üstünde çalıştığınız bir yenilik çoktan yapılmış olabilir ve siz şuan boşuna zaman kaybediyor olabilirsiniz, sektörünüzü takip etmeden bilemezsiniz.

3. Yeni Teknolojileri Öğrenin

Bir girişimcinin en büyük silahı teknolojik olarak yeni ürünler kuşanması olabilir. Eski teknoloji ile çalışan büyük şirketlere göre küçük olmanızı teknolojik yeniliğiniz ile amorti edebilirsiniz.

4. Yabancılar ile Konuşun

Çekingenliğin sırası değil! Kimin size yardımcı olacağını bilemezsiniz. Yeni mentorunuz, yeni ortağınız, yeni yatırımcınız, yeni müşterileriniz dışarıda bir yerlerde sizinle tanışmayı bekliyor.

5. Uykunuzu İyi Alın

8 saat uyku sizi daha sağlıklı yapacaktır ki bu en çok ihtiyacınız olan şey. Uykusunu tam alan birinin daha mutlu olacağı ve bu mutluluğunu çevresine yansıtacağını söylemeye gerek var mı? Belki yeni yatırımınızı almanız, sizin uyku durumunuza bağlıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Spor Yapın

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Her gün yapacağınız hafif bir spor ile psikolojik olarak da rahatlayacaksınız. Kendinize önem vermezseniz, işlerinizi gerektiği gibi yapamayabilirsiniz.

7. Yavaşlayın

Biliyoruz, hemen başarılı olmak istiyorsun ancak trafikte olduğu gibi iş hayatında da hız felaket getirir. En iyiye ulaşmak için ince eleyip sık dokumalısınız. Emin olmadığınız bir işe girmemelisiniz.

8. Mentorlar ile Çalışın

Sizden daha tecrübeli insanlar ile konuşun hatta çalışın. Girişimcilikte gurura yer yoktur, mentorların dediklerini uygulamaya çalışın.

9. Rutinlerinizi Değiştirin

En küçük rutinlerinizi bile değiştirmeye çalışın. Küçük alışkanlıklarınızı değiştirmek, yeni düşünce yapısına ulaşmanıza yardımcı olabilir. Yenilik, yeni yeniliklere kapı açar.

10. Markanızı Yaşayın

10. Markanızı Yaşayın

Markanızın ürün veya hizmetlerini her gün kullanmaya çalışın. İnsanlar sizin kullanmadığınız ürün veya hizmete güvenmezler. Ayrıca, markanızı kullanırsanız markanızın eksiklerini ilk siz fark edersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. İşleri Otomatikleştirin

Yapabildiğiniz işleri artık otomotikleştirebilirsiniz ve bu sayede yeni alanlara odaklanabilirsiniz. Bilgisayarlar, makinalar veya sekreterler (ofis işleriniz için) size bu konuda yardımcı olabilir.

12. Mütevazı Kalın

Başarılarınız ve kazandığınız paralar sizi değiştirmesin. Egonun sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Daha başarılmayı bekleyen çok iş var, motivasyonunuzu yitirmeyin.

13. Müşterilerin Gözünden Bakın

Müşterilerin gözünden bakmanız onlar ile empati kurmanızı sağlar. Onların ihtiyaçlarını bilmeniz daha iyi ürün ve hizmet yaratmanıza yardımcı olur.

14. Hatalarınızı Unutun

Eskide olan eskide kaldı. Geçmişte kalan hatalarınızın yeni başarılarınızı engellemesine izin vermeyin. Motivasyonunuzu korumak için hatalarınızı unutmanız gerekiyor.

15. 15.Madde Yok!

Girişimcilerin öğrenmesi gereken en önemli ders herkese inanmamaktır.

Haber kaynağı: entrepreneur.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
3
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aslan Cem

Girişimcilikde uzak durmamıza gereken insanları da bu sitede listelemiş incelemekte fayda var http://www.wozox.com/girisimizinde-basarisiz-olmamak-icin-uzak... Devamını Gör