onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
AVRUPA ''MERKÜR GEZEGENİNE'' GİDİYOR

AVRUPA ''MERKÜR GEZEGENİNE'' GİDİYOR

sanane
17.07.2018 - 20:04

BepiColombo, Avrupa Uzay Ajansı ile Japonya Uzay Araştırma Ajansı tarafından geliştirilen bir Merkür uzay sondasıdır. Ekim 2018 tarihinde uzaya fırlatılması ve Aralık 2025 tarihinde Merkür'e varması planlanmaktadır.

BepiColombo 2025'in sonlarında Merkür'e geldiğinde,350 C'yi aşan sıcaklıklara dayanmak zorunda.1 yıllık norminal görevinin ardından görev süresi uzatılarak 1 Mayıs 2028 yılına kadar Merkür'de görev  yapacak.Misyon, iki uzay aracından oluşuyor: Merkür Gezegensel Orbiter(MPO) ve Merkür Manyetosferik Orbiter(MMO).

Merkür günümüze kadar olan süreçte kötü keşfedilmiş bir gezegen ve Bepicolombo sondası sayesinde hem Merkür hem de diğer gezegenlerin oluşumları hakkında birçok veri elde etmiş olacağız.

Kaynak:http://sci.esa.int/bepicolombo/

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

To Mercury, via Europe's Spaceport!

BEPICOMBO'NUN TEST EDİLMESİ

BEPICOMBO'NUN TEST EDİLMESİ

Phenix termal vakum tesisi içinde BepiColombo Mercury Planet Orbiter Mekanik ve Tahrikli Otobüs(MPB) Proto-Uçuş Modeli test edildi.Süreç, MPB'yi 60 ° C'de vakumda 20 gün boyunca ısıtarak (uzayda gazlaşan kirletici maddelere karşı korumak amaçlı) başladı. BepiColombo'nun maruz kalacağı aşırı sıcaklıklar göz önüne alındığında(Güneş tarafından aydınlatılan parçaların üzerinde 350 ° C'den fazla, soğuk alanlara maruz kalan kısımlarda -120 ° C veya daha az)gazlara karşı dayanaklı kalabilmesi çok önemli.

Termal yüzeylerinin kirlenmesi emilim oranlarını değiştirebilir,sıcaklıkta kontrolsüz bir artışa neden olabilir.Güneş enerjisi dizilerinin kirlenmesi güç çıkışlarını büyük ölçüde azaltabilirken,cihazın kirlenmesi optiklerini ciddi ölçüde bozabilir.Moleküler kirlenmeye(boyalar, plastikler ve yapıştırıcılar gibi malzemelerle salınan uçucu maddelere) maruz kalabilir. 

Tüm bu olumsuzluklara Bepicolombo yaklaşık 12 metre uzunluğunda ve 4,5 metre çapında silindirik bir vakum odasında test edilerek hazırlandı.

BEPİCOLOMBO'NUN GÖNDERİLME AMACI

Merkür'ün gizemlerini araştırmak için Güneş Sistemi etrafında yedi yıllık bir yolculuğa çıkacak ve şu sorulara cevap arayacak:

1.   Güneş bulutsularının bileşimi ve gezegen sisteminin oluşumu hakkında Mercury'den ne öğrenebiliriz?

2.   Merkür'ün normalize edilmiş yoğunluğu neden diğer tüm karasal gezegenlerden belirgin şekilde daha yüksek, Ay dahil?

3.   Merkür bugün tektonik olarak aktif midir?

4.   Böyle küçük bir gezegen niçin manyetik bir alana sahip ?

5.   Spektroskopik gözlemler herhangi bir demirin varlığını ortaya çıkarmazken,bu element sözde Merkür'ün ana bileşenini nasıl  oluşturuyor?

6.   Kutup bölgelerinin sürekli olarak gölgelenmiş kraterleri kükürt veya su buzu içerir mi?

7.   Merkür'ün görünmeyen yarıküresi, Mariner 10 tarafından görüntülenenlerden belirgin bir şekilde farklı mıdır?

8.   Eksfosenin üretim mekanizmaları nelerdir?

9.Herhangi bir iyonosfer yokluğunda, manyetik alan güneş rüzgarıyla nasıl etkileşir?

10.Merkür'ün manyetize ortamı, dünyada gözlenen auroralar, radyasyon kuşakları ve manyetosferik substormları anımsatan özelliklerle mi karakterize edilir?

11.Merkür'ün perihelyonunun ilerlemesi, uzay-zaman eğriliği açısından açıklandığından, genel göreliliği daha iyi bir doğrulukla test etmek için Güneş'in yakınlığından yararlanabilir miyiz?

Avrupalılar Merkür yolculuğuna çıkacak - DW Türkçe

MERKÜR'E BEPICOLOMBO'DAN ÖNCE GÖNDERİLEN ARAÇLAR

MERKÜR'E BEPICOLOMBO'DAN ÖNCE GÖNDERİLEN ARAÇLAR

1.Mariner 10  3 Kasım 1973'te Cape Canaveral, Florida'dan kalktı. İki gezegeni ziyaret eden ilk görevdi ve aynı zamanda bir gezegenin yerçekimsel cazibesini kullanmak için yapılan ilk uzay aracıydı.Mariner 10'un ultraviyole gözlemleri, gezegenin çok ince bir atmosfere sahip olduğunu ortaya çıkardı. Toplamda 300'den fazla siyah ve beyaz Merkür imgesi çekildi, çoğu orta çözünürlükte (3-20 km /piksel) ancak sınırlı bir sayı ile sadece 140m .Toplamda, gezegenin% 45'i görüntülendi.

2.MESENGER:30 yıl boyunca, Mariner 10, Merkür'ü ziyaret eden tek uzay aracı olarak kaldı ve gezegen hakkındaki bilgimizin neredeyse tamamı, 1974-75'te üç sinek kuşu sırasında yapılan kısa gözlemlere dayanıyordu. Bu küçük dünyanın ilk derinlemesine incelemesini yapmak kraterli yüzey araştırmasını tamamlamak için NASA, MESENGER (Menteşe Yüzey, Uzay Çevresi, Doğa ve Hayvancılık) misyonunu geliştirmeye karar verdi. MESSENGER'in misyonu, 30 Nisan 2015 tarihinde itici madde tükenmesi ve aracın gezegene düşmei sonucu son buldu.Araç Merkür'e özgü gibi görünen, “çukurlar” olarak adlandırılan sığ, düzensiz depresyonlar ile kutup bölgelerindeki su buzullarının varlığına dair güçlü kanıtlar bulmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

GİZEMLİ MERKÜR - GÜNEŞ SİSTEMİ OLUŞUMUNU ANLAMANIN ANAHTARI

GİZEMLİ MERKÜR - GÜNEŞ SİSTEMİ OLUŞUMUNU ANLAMANIN ANAHTARI

Merkür kötü keşfedilmiş bir gezegendir. Şimdiye kadar, sadece iki uzay aracı gezegeni ziyaret etti: NASA'nın Mariner 10'u 1974-5'te üç kez uçtu gezegenin ilk yakın çekim görüntülerini çekti.NASA daha sonra geliştirdiği MESSENGER uzay aracını da 2015'de geri çekti. 

BepiColombo misyonunun sona ermesiyle, bilim adamları sadece küçük demir dünyasını derinlemesine anlamayacaklar, aynı zamanda Dünya'nın ve gezegen komşularının yaklaşık 4,5 milyar yıl önce nasıl oluştuğu ile ilgili sorunun çözümüne ait verilere de sahip olacaklar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
Gerçek parçalara ayrılamaz,bu yüzden kendini tanıma yeteneğinden yoksundur.Her kim ki onu tanımak isterse bir yalan olmak zorundadır.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın