onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
AP Başkanı Schulz’dan Davutoğlu’na Telefon

AP Başkanı Schulz’dan Davutoğlu’na Telefon

FreiGeist
17.04.2015 - 10:15 Son Güncelleme: 17.04.2015 - 10:20

AA'nın Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla aradı. Schulz görüşmede, 1915 olaylarına ilişkin dünkü AP kararının kendisinin bulunmadığı bir oturumda kabul edildiğini, şahsen Türkiye'nin bu konudaki yaklaşımını bildiğini ve gösterilen tepkiyi anladığını ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

‘Ermeni soykırımı’ kararına verdiğiniz tepkiyi anlıyorum

Türkiye'nin AP kararına ilişkin tepkisini kuvvetli ifadelerle Schulz'a ileten Davutoğlu ise tarihi siyasi amaçlarla çarpıtmaya çalışan çevrelerin bu girişiminin, Türkiye-AB ilişkilerine zarar verebileceği gibi, Türkiye ile Ermenistan arasında uzlaşıya varılmasına dönük çabaları da olumsuz etkileyebileceğini vurgulayarak, Türkiye'nin AP’nin kararını reddettiğini bildirdi.

Davutoğlu, Avrupalı ortakların Türkiye-Ermenistan ilişkilerine katkıda bulunmak konusunda samimi olmaları halinde, Ermenistan ve diasporaya Türkiye ile diyaloğa girme çağrısında bulunmaları gerektiğini belirterek, Ermenistan'a 1915 olaylarının nesnel biçimde incelenmesine yönelik ortak tarih komisyonu kurulması için yapılan önerinin olumlu karşılık bulmadığını, gerçeklerin araştırılması ve adil bir hafıza temelinde uzlaşıya varılmasının ancak karşılıklı çabaların teşvikiyle mümkün olabileceğini kaydetti.

Davutoğlu ayrıca, Avrupa ve yakın çevresindeki siyasi krizler karşısında Türkiye ile Avrupa kurumları arasındaki işbirliğinin en yüksek seviyede olması gereken bir dönemde, AP'nin aldığı bu mesnetsiz kararın zarar vereceğini vurguladı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Avrupa Parlamentosu, ‘Ermeni soykırımı’nın 100’üncü yılı için bir oturum düzenlemiş ve oturumda ‘Ermeni tasarısı’ kabul edilmişti.

Kabul edilen tasarıda, “100. yılında, Ermeni soykırımının AB üyesi ülkeler tarafından tanınması ve üye ülkeler tarafından kabulünün tavsiyesi” ifadelerine yer verilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam