Antik Zamanlardan Günümüze Kadar Varlığını Devam Ettiren Birbirinden İlginç Gelenekler
Antik Zamanlardan Günümüze Kadar Varlığını Devam Ettiren Birbirinden İlginç Gelenekler
Bazı gelenekler zaman geçtikte unutuluyor ancak bazıları günümüze kadar gelip, hayatımızın bir parçası oluyor. Geçmişten günümüze gelen en ilginç gelenekleri sizler için derledik. Buyurun...👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1. Çin'de ölen kişiyi onurlandırmak için tütsü kağıtlarını yakma ritüeli yaklaşık 2 bin 500 yıl öncesine dayanıyor. Yas tutanlar, kağıt parayı yakmanın, ölen aile üyelerinin öbür dünyada ihtiyaç duyacakları her şeye sahip olmalarını sağlayacağına inanıyor. Bu ritüel günümüzde de devam ediyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2. Litvanya, Avrupa'daki son pagan ulustu ve 1569'da Polonya-Litvanya Topluluğu'nun kurulmasından sonra kalan baltık paganlarının çoğu Hıristiyanlığa geçti. Eski inancı geri getirme girişimleri 19. yüzyılın sonunda ve 20. yüzyılın başında başladı. Hıristiyanlık öncesi ritüelleri tekrar etmeye başladılar.
3. Misvak kullanımı, Babil ve Mısır'daki arkeolojik kazılarda keşfedildi. Misvak bugün dünya çapında milyonlarca insan tarafından kullanılmaya devam ediyor. Doğal özellikleri, satın alınabilirliği ve erişilebilirliği için değerli.
4. Her şey Chipko Hareketi'yle başladı. 1973 yılında Hindistan'daki Mandal köyünden bir grup kadın ağaçların kesilmesini önlemek için onlara sarıldı.
5. Her yıl Hindu festivali "Holi" den bir gün önce ateşte yürüme geleneği gerçekleşiyor. Burada namaz kılmak isteyenler 10 metre uzunluğundaki yanan ateşin üzerinde yürümek zorunda kalıyor. Bu geleneğin MÖ. 1200 yılında başladığı düşünülüyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
6. Çin'de onuncu yüzyılda başlayan ve yirminci yüzyılın başlarına kadar devam eden 'ayak bağlama' geleneği vardı.
7. Alplerdeki çiftçiler koyunlarını her yıl geç Taş Devri'nden beri kullanılan aynı yoldan yüksek otlaklara götürüyor.
8. Hindistan'da uygulanan 'Theyyam' geleneği binlerce yıllık bir kabile ritüel dansı. Hatta bazı tarihçiler bunun Neolitik ve Kalkolitik çağlara kadar uzandığını düşünüyor.
9. Romalılar, gelini eşiğin üzerinde taşırsanız, gelinin kötü şanstan kurtulacağını düşünüyorlardı. Günümüzde bu gelenek devam ediyor.
10. Peru'daki yerel halk, binlerce yıldan beri el dokuması giysiler kullanıyor. Ama bu sadece giyim ihtiyacını karşılamakla kalmaz, aynı zamanda topluluklarının hikayelerini, tarihlerini veya düşüncelerini gelecek nesillere aktarmaları için bir ortam sağlar.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
11. 'Land living' Vanuatu'daki Pentekostal Adası'nın güneyindeki erkekler tarafından gerçekleştirilen bir ritüel. Bungee jumping'in öncüsü olan erkekler, ayak bileklerine iki ağaç sarmaşığı sarılı, yaklaşık 20 ila 30 metre yüksekliğindeki ahşap kulelerden atlıyorlar.
12. En eski kutlamalardan biri muhtemelen Kuzey Yarımküre'de kışın en kısa olduğu saatlerde yapılan kutlama. Bu kutlama şu anda Noel olarak adlandırılıyor. Kutlamanın kökeni tarih öncesinde kayboldu ancak antik Cermen ve İskandinav kabilelerine kadar izini sürebiliriz.
13. Roma Ordusu kendi profesyonel sağlık hizmetine sahip olan ilk kurumlardan biriydi. Askerler ağır bir şekilde yaralanırlarsa, iyileştirileceklerini bilerek, savaşa girdiklerinden, bu onlara moral oluyordu. Bugün de askerler için aynı durum geçerli.
14. Bugün hala uygulanan en ilginç ve sıra dışı kültürel geleneklerden biri, Çin'in Qing Miao kadınlarının annelerinin saçlarını kullanması.
15. Hindistan'ın Meghalaya eyaletinde, köprü şekillendirme uygulayan eski bir kabile var. Bu köprüler yıllarca yol boyunca uzanan ağaç köklerinden inşa edildi.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın