Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Kaleiçi’nde Yapılacak Aktiviteler: Sokaklarında Tarihi Gezintiye Çıkacağınız Kaleiçi’ndeki Mekanlar

Kaleiçi’nde Yapılacak Aktiviteler: Sokaklarında Tarihi Gezintiye Çıkacağınız Kaleiçi’ndeki Mekanlar

Nur YILMAZ
19.05.2023 - 22:17

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi sınırlarında yer alan deniz ve kara suları içerisinde konumlanan kent merkezine Kaleiçi denmektedir. Antalya tarihinin izlerini günümüze kadar getiren Kaleiçi'nin sokaklarından gezilecek yerleri ile misafirlerini büyülüyor. Peki Kaleiçi'ne nasıl gidilir, Kaleiçi’nin tarihi ve gidilecek mekanları sizler için derledik.

İşte Kaleiçi'nde gezilecek yerler...

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Antalya, Kaleiçi’ne Ulaşım: Kaleiçi’ne Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Antalya, Kaleiçi’ne Ulaşım: Kaleiçi’ne Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kaleiçi'ne gitmek için Antalya'ya gelen uçaklardan inerek Havaş araçlarına binmek gerekmektedir. Havaş'a bindikten sonra yaklaşık 35 dakikalık bir yolculuğun ardından son durak olan 5M Migros AVM durağına geliyorsunuz. Antalya Havalimanı'na da saat başı hareket eden servisler ile dönebilirsiniz. 

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Antalya'nın merkezinde yer alan Kaleiçi Muratpaşa ilçesine bağlıdır. Kaleiçi ile Belek, Kemer, Olimpos arası kaç dakika? Gelin birlikte öğrenelim 

  • Belek Kaleiçi 45 kilometre, 60 dakika, 

  • Kemer Kaleiçi 44 kilometre, 60 dakika ,

  • Olimpos Kaleiçi 81 kilometre, 90 dakika

  • Alanya Kaleiçi 136 kilometre, 131 dakika

Kaleiçi'nin Tarihi: Romadan, Osmanlı'ya İmparatorlukların Merkezi Kaleiçi

Kaleiçi'nin Tarihi: Romadan, Osmanlı'ya İmparatorlukların Merkezi Kaleiçi
yiyegeze.com

Kaleiçi Antalya ilimizin beş merkez ilçesinden birisi olan Muratpaşa'ya bağlıdır. At nalına benzeyen surları ile medeniyetleri misafir etmiştir. Hatta sadece medeniyetleri değil korsanları da misafir etmiş bu yüzden de ismi Korsan Limanı olarak ün salmıştır. 

Antalya Bergama Krallığı'ndayken Kaleiçi oldukça gelişmiştir. Bergama Krallığı'nın yıkılmasının ardından burası korsanların meskeni haline gelmiştir. Roma İmparatorluğu'nun burayı fethetmesi ile surlar genişlemiş ve ticaret büyük bir hız kazanmıştır. Ticaretin hız kazanması ile Attaleia, Akdeniz’in en önemli limanlarından biri haline gelmiştir.

Roma İmparatorluğu'nun en önemli hükümdarlarından birisi olan Hadrian (Hadrianus) Attaleia’yı ziyarete gelmiş ve birazdan bahsedeceğimiz Hadrian Kapısı'na ismini vermiştir.

Kaleiçi'nin büyümesi Helenistik dönem ile başlamış, ardından Roma'da büyük bir hız kazanmıştır. 2 bin yılı aşan Kaleiçi ivmesini hep yükselterek devam etmiştir. Roma İmparatorluğu'nun ardından Bizans döneminde de önemli konumlardan birisi olmuştur. Osmanlı İmparatorluğu'nun burayı ele geçirmesi ile önemli sancak yerlerinden birisi haline gelmiştir.

Antalya Kaleiçi’nin Özellikleri: Osmanlı İmparatorluğu’nun Sancak Yeri

Antalya Kaleiçi’nin Özellikleri: Osmanlı İmparatorluğu’nun Sancak Yeri
okuryazarim.com

Cumhuriyet Meydanı buraya gelenlerin ilk ziyaret ettiği yerlerden birisidir. Cumhuriyet Meydanında yer alan Antalya'nın sembollerinden birisi olan Yivli Minare hemen kendini gösterir. Buradan şehri izlemeye başladığınızda ilk dikkatinizi çeken at nalı şeklinde olan surlarıdır. Kaleiçi'nde yer alan at nalı şeklinde ki surları 2 bin yılı aşkın bir süredir Kaleiçi'nin çevresini sarmaktadır. 

Surların büyük bir çoğunluğu yıkılmıştır. Buna rağmen geride kalanlar bile Attaleia’nın ihtişamlı geçmişinden kesitleri gözler önüne sermektedir. At nalı şeklinde görmüş olduğunuz surlar Hellenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinin ortak mirası olarak misafirlerini karşılamaktadır. Her bir imparatorluk bu surlara eklemeler yapmış bu yüzden burada yaşayan her devletten bir şey bulunmaktadır.

Dar ve kıvrımlı sokaklara sahip olan Kaleiçi, yokuşun başından aşağı denize doğru inmektedir. Her bir sokağın ayrı bir tarihi ve ayrı bir gizemi vardır. 

Kaleiçi'nde evler cumbalı ve kiremit çatılıdır. Genelde evler 2 ya da 3 katlıdır. Yaz mevsiminin oldukça sıcak geçtiği Antalya'da evler buna göre dizayn edilmiş, sıcaklığı önleyen malzemelerden yapılmıştır. Yüzyıllar boyunca Kaleiçi'nde farklı dinden dil ve ırktan oluşan insanlar dostça ilişkiler kurmuştur.

Günümüzde ise Kaleiçi evleri yenilenmiş, rengarenk boyanmış ve dış cephesi süslenmiştir. 1980'li yıllardan sonra burada yaşayan insan sayısı azalmış, Kaleiçi turizm ile öne çıkmaya başlamıştır. Burada yer alan evlerin çoğu artık pansiyon, restoran, bar ya da dükkân olarak misafirleri ağırlamaktadır.

Kaleiçi'nde Yapılacak Aktiviteler

Kaleiçi'nde Yapılacak Aktiviteler

Tarih açıdan büyük öneme sahip olan Kaleiçi'nde her yeri keşfetmek için yapılacak aktiviteler listesi:

  • Cumhuriyet Meydanı'nı ziyaret edin.

  • Cumhuriyet Meydanı'nda yer alan Yivli Minare'ye gidin.

  • Cumhuriyet Meydanı'ndan pek çok İmparatorluğa ev sahipliği yapmış at nalı şeklindeki surları izleyin.

  • Kaleiçi'nin dar ve kıvrımlı sokaklarında kaybolun.

  • Serpme börek yiyin.

  • Up Shot Bar ya da Holly Stone’da felekten bir gece yaşayın, eğlenin.

  • Cam Teras'tan Antalya'nın müthiş manzarasını izleyin.

  • Keçili Park'ta yer alan işletmelerde içeceğinizi yudumlarken güneşi batırın.

  • Karaalioğlu Park'ta yürüyüş yapın.

  • Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi’ni ziyaret edin.

  • Marinadaki Denizaltına binin ve denizin altını keşfedin.

  • Asansörden Antalya manzarasının tadını çıkarın.

  • Justacandy isimli dükkanda çay ve tatlı yapmayı deneyin.

  • Tekne turlarına katılın.

Kaleiçi'nde Gezilecek Yerler

Kaleiçi'nde Gezilecek Yerler

Antalya merkezin göz bebeği olan Kaleiçi'nde yapılacakları sizler için derlemiştik. Şimdi ise sırada gezilecek yerler var. Yivli Minare Camii ve Külliyesi'nden Saat Kulesi'ne; Karaalioğlu Park'ından gece eğlenebileceğiniz Up Shot Bar'ına kadar her şeyi sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Tarihi Hadrian Kapısı

Tarihi Hadrian Kapısı

Antalya'da yer alan en iyi korunmuş tarihi eserlerden birisi olan Tarihi Hadrian Kapısı, M.S. 130 yılında Roma imparatoru Hadrianus'a ithafen yaptırılmıştır. Bu kapı uzun bir zaman boyunca kullanılmamış, bu sayede de günümüze dek ulaşmıştır. 

Tarihi Hadrian kapısının diğer ismi Üçkapılar'dır. Yapı 130 senesinde Hadrianus'un Antalya'yı ziyareti sonucunda yapılmıştır. Üç kemerli olan bu kapı her iki cephesinde de dörder mermer sütundan ve kenarlarında yer alan iki kuleden meydana gelmektedir.

2. Yivli Minare Camii ve Külliyesi

Yivli Minare Camii ve Külliyesi
okuryazarim.com

Yivli Minare, Antalya'nın sembolü haline gelmiştir. Antalya'nın merkezinde yer alan ilk İslami eserlerden birisidir. 

Yivli Camii, Atabey Armağan Medresesi (II.Gıyaseddin Keyhüsrev Medresesi), İmaret Medresesi (Ulu Cami Medresesi), Mevlevihane, Yivli Minare Hamamı, Zincirkıran Mehmed Bey ve Nigar Hatun türbelerinden oluşan yapının en ünlüsü Yivli Minare'dir. 

13. yüzyılın başlarından yapılan Yivli Minare, Sultan I. Alaaddin Keykubat döneminde yapılmıştır. Bu yüzde Alaaddin Camii ismi ile de anılmaktadır. Şehrin en eski camisi olan Yivli Minare Camii, Anadolu Selçuklu mimarisinde çok kubbeli camii eserlerinden en eski örneği olma özelliği taşımaktadır. 6 tane kubbesi olan bu camii, dikdörtgen yapıdadır. Caminin malzemeleri incelendiğinde antik dönem kalıntılarını fark etmemek mümkün değil.

Adres: Selçuk, İskele Cd., 07100 Muratpaşa/Antalya 

Telefon: (0242) 244 75 50

Gezgin Yorumları

'Kapalı yolun Kaleiçi’yle buluştuğu noktada sizi saat kulesi karşılayacak, onun yanından inen yoldan devam edin Yivli Minareyi göreceksiniz. Antalya’nın tam da göbeğinde yer alıyor. Kısa ya da uzun Antalya gezinizde/tatilinizde muhakkak gezmeniz gereken merkezi noktalardan. Benim için kesinlikle Antalya’da en etkilendiğim noktalardan. Yapı ince işçilikle donatılmış adeta. Tabanında Roma ya da Selçuklu döneminden kalma sıcak su hattı da görülebilmekte. (Cam muhafaza içine alınmış vaziyette.) Not: Kedileri sevmeden geçmeyiniz. İyi gezmeler !'

'Seyir terasında eski evelirn konakları olduğu pazar ve cami minare manzarası çok güzel. Zaten en çok ziyaret alan turistik noktalardan biri. Ben her geldiğimde mutlaka uğrar manzaranın keyfini çıkarırım. Akşama doğru fotoğraflamanızı tavsiye ederim. Gün ışığı kaçmadan evleri net alabilirsiniz. Biraz kararınca da minare ışıklandırılınca minareyi fotoğraflayın. Saat kulesi de çok yakın. Kale içi ve üç kapılar hadrian kapısı hepsi çok yakın noktalar. Hadrian dan girince bolca müzikli mekan var. Akşam ışıltısı çok güzel. Ama ben alkolsüz mekan pek göremedim. Hassasiyeti olanlar gündüz gezebilirler.'

3. Saat Kulesi

Saat Kulesi

Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan Saat Kulesi, Kalekapısı mevkinde yer almaktadır. Antalya şehrinin sembollerinden biri olan saat kulesinin kim tarafından ne zaman yaptırıldığı gizemini korumaktadır. Sultan II.Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. senesine ithafen Sadrazam Küçük Sait Paşa tarafından inşa ettirildiği düşünülmektedir. 

Saat kulesinin yüksekliği 14 metredir ve bu yapının dört bir yanında saat ve en tepesinde ise bir çan bulunmaktadır. Bu kulenin bütün saatleri değiştirildiği için çan, kulenin en eski parçasıdır.

Adres: Tuzcular, İmaret Sk., 07100 Muratpaşa/Antalya

Gezgin Yorumları

'Antalya merkez, simgelerinden bir tanesi. Antalya ya gelip te saat kulesi ve çevresini ziyaret etmemek olmaz.'

'Antalya nın kalbi... Kale içi yat limanı arasta ya ışıklar caddesine başlangıç noktası... Sosyal hayatın merkezi... Kale içi ni arasta yı liman ı gezmeden Antalya ya geldim gezdim dememek gerek... Seyir Terası na uğrayıp falezi fotoğraf lamak...'

4. Kaleiçi Panoramik Asansör

Kaleiçi Panoramik Asansör

Kaleiçi Panoramik Asansör, 2014 senesinde yapılmıştır. Yat limanına inişi kolaylaştırmak amacı ile yapılan bu asansör ile Kaleiçi'ne ulaşım kolaylaşıyor. İniş ve çıkışları kolaylaştıran bu asansörü ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.  

Adres: Selçuk, Varyant Sk., 07100 Muratpaşa/Antalya

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız

Gezgin Yorumları

'Havalandırma yok, talep yüksek, içerisi kalabalık. Üzerine millet olarak deodorant vs ile kan davamızı da ekleyince süper oluyor. Tüm bunları göze alırsanız manzara gerçekten güzel. Umarım belediye havalandırma işini çözer.'

'Güzel düşünülmüş. Yukarı çıkmak isterseniz biraz sıra bekliyorsunuz ama değiyor. Yat limanına gidip de buraya çıkmamak olmaz zaten. 1₺ ile çalışan dürbün de var. Yükseklik korkusu olan gitmesin 😂'

5. Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi

Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi
tuvanahotel.com

Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi, kesinlikle görülmesi gereken bir etnografya müzesidir. Bu müze Vehbi Koç’un kızı Suna Kıraç ve eşi İnan Kıraç tarafından yaptırılmıştır. 

Suna İnanç Kıraç Müzesi'nin içerisinde geleneksel bir Türk evi ve bir Ortodoks kilisesi yer almaktadır. Çift bu binaları satın almadan önce harap haldedir. 1993 ila 1995 arasında gerekli tadilata girmiştir ve 1995 senesinde müze olarak açılmıştır. 

Adres: Barbaros Mah. Kocatepe Sok, Civelek Sk. No: 25, 07100 Muratpaşa/Antalya

Çalışma saatleri: 09.00-18.00

Telefon: (0242) 243 42 74

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Antalya Oyuncak Müzesi

Antalya Oyuncak Müzesi

Antalya Oyuncak Müzesi, 23 Nisan 2011 senesinde hizmete açılmıştır. Türkiye’nin ilk oyuncak müzesi İstanbul’da sonrasında da İzmir’de ve üçüncü müzesi ise Antalya'da kurulmuştur. Antalya Oyuncak Müzesi 3 bin tane oyuncağı ile büyük küçük tüm misafirlerini ağırlamak için bekliyor. 

Bu müzede antik dönem oyuncaklarından, günümüzde ki oyuncaklara kadar pek çok oyuncak sergilenmektedir. 

 Adres: Selçuk Mah Yat Limanı Sok. No:112, 07000 Muratpaşa/Antalya

Çalışma saatleri: 09.00-18.00

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

İnternet sitesi: oyuncakmuzesi.antalya.bel.tr/

Gezgin Yorumları

'Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği geçmiş Dünya'nın her ülkesine ait bölge oyuncakları bu Müze'de. Ben 90 nesli olduğum geçmiş dönem çizgi filmler dikkatimi çekti. Böyle insan duygulanıyor ve mutlu oluyor. Umarım bir gün evlenip çocuğum olursa gezdirmek isterdim...😅😊'

'Çocuklar için gayet eğlenceli tur gemilerinin hemen yanında bulunuyor. Hemen yakınında takibi 200 m uzakta otopark mevcut. Müzeye girişte bir ücret ödemedik.'

7. Antalya Etnografya Müzesi

Antalya Etnoğrafya Müzesi

Antalya Etnografya Müzesi'nde Antalya'ya dair çok hoş şeyler ile karşılaşacaksınız. Müze alt konak ve üst konak olmak üzere iki ayrı konaktan oluşmaktadır. Her iki yapıda 19. yüzyıl tarihli, klasik Osmanlı mimarisi şeklinde inşa edilmiştir.

Alt konak yani bir numaralı konakta Türk İslam Eserleri yer alırken, üst konak yani iki numaralı konakta Antalya yöresine has eşyalara yer verilmiştir. Alt konakta özellikle çiniler büyük dikkat çekerken, özellikle Selçuklular döneminden Osmanlı dönemine farklı çini eserler misafirlerin ilgisini çekmektedir. 

Adres: Kılınçarslan, Civelek Sk. No:20, 07100 Muratpaşa/Antalya

Çalışma saatleri: 08.30-20.00

Gezgin Yorumları

'Halka açık olan kaleiçide yer alan Antalya yöresinin hem geleneksel tarihi dokusu iç mimari ahşap hem giyim aksesuar yerleşik ev içi görselleriyle süslü gezilip görülmeye deyer kültür hazinemiz'

'Müze merkezi konumda ve girişler ücretsiz. Antalya halkının gelenekleri sergileniyor ve oldukça hoş. Binası da tarihi bir yapı olduğu için ortamın ambiyansını iyice güzelleştirmiş. Merkezde gezintiye çıktığınızda mutlaka uğramalısınız.'

8. Hıdırlık Kulesi

Hıdırlık Kulesi

Hıdırlık Kulesi'nin milattan sonra 2. yüzyıldan sonra ve imparator Hadrian döneminde yapıldığı düşünülmektedir. Şehrin simgeleşmiş yapılarından birisi olan Hıdırlık Kulesi, Kaleiçi surlarının güney tarafında yer almaktadır.

Karaalioğlu Parkı'nın deniz tarafında yer alan bu kule, gündüz ayrı gece ayrı güzeldir. Bu kulenin alt kısmı kare üst kısmı ise silindir gövde olarak dizayn edilmiştir. 14 metre yüksekliğe sahip Hıdırlık Kulesi, yüzyıllar boyunca hem savunma amaçlı hem de gözetleme amacı ile kullanılmıştır.

Adres: Kılınçarslan, Hıdırlık Sk. No:50, 07100 Muratpaşa/Antalya

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'Manzarası harika. Etrafındaki mekanlar bölgedeki diğer restoranlara göre bi tık daha pahalı ama manzarası için değer.  Şuan arkeolojik kazı var etrafında. Antalya 'nın görülesi simgelerinden.'

'Tarihi bir yer ve yeni kazılar yapılıyor. Antalya'nın ücretsiz bir şekilde gezebileceğiniz tarihi yerlerinden.'

9. Karaalioğlu Parkı

Karaalioğlu Park

Karaalioğlu Parkı şehrin en güzel parklarından birisidir. Bir de güneşin batışına denk geldiyseniz ne ala. 1930’lu senelerde temelleri atılan bu park şehrin simgeleri arasındadır. 

Parkın içerisinde ana caddeler, yürüyüş yolları, havuzlar, heykeller, ağaçlar, bitkiler bulunmaktadır.  Park 140.000 metrekarelik bir alanı kaplamaktadır.  Karaalioğlu Parkı'nın içerisinde Kuzgun Acar’ın “El” heykeli ve Mehmet Aksoy’un “İşçi ve Çocuğu” gibi çeşitli heykeller bulunmaktadır. 

Adres: Kılınçarslan, Park Sk., 07100 Muratpaşa/Antalya

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'Antalya'da her sokak neredeyse denize açılıyor. Burada gördüğüm en çok şey falezler. Falezler buraya daha da muazzam bir hava katıyor. Antalya'nın merkezinde olan bu parkı mutlaka gezin. Fotoğraflardan da göreceğiniz gibi gerçekten çok güzel manzarası ve havası var. Işıklar caddesine çok yakın mesafede. Deniz ve manzara için çok uzaklara gitmenize gerek yok.'

'Antalya’da yapılacak en sıradan ve buna rağmen en keyifli aktivite Karaoğlan’ı gezmektir. 7den 70e herkesin keyif aldığı bu yerde Ramazan ayında şenlikler yapılır. Hava gösterileri en güzel burda izlenir. Bir sürü çiçekçi ve bayat kuruyemiş satıcıları olur. Çay bahçeleri oyun parkları ve belediyenin tuvalet imkanı da var. Denizi rahatça izleyebileceğiniz 3 büyük balkon mevcut paten kayanlar ve kaykaycıların bolca şov yaptığına tanık olabilirsiniz'

10. Holly Stone

Holly Stone

Kaleiçi'nin önemli mekanlarından birisi olan Holly Stone, canlı müziği ile misafirlerini etkiliyor. Alternatif, caz ve rock ağırlıklı sahne performansları ile kendini sevdirmeyi başarıyor. 

Adres: Selçuk, Selçuk Mah, Uzun Çarşı Sk. No:42, 07100 Muratpaşa/Antalya

Çalışma saatleri: 17.00-04.00

Telefon: 0533 037 07 07

Instagram hesabı: hollystone.com.tr

İnternet sitesi: hollystone.com.tr/

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'Cumartesi günleri içeride nefes alacak yer olmasada hafta içi, mekandan eğlenmeden çıkmayacağınızı garanti ederim. İçerideki ses sistemi ve ambiyans harika. Bodyguard arkadaşlar müşterilere karşı daha kibar olursa ve garson arkadaşlar kafasına göre takılmasa 5 yıldızlık yer olur. Tanıdığınız varsa damsız girebilirsiniz, yoksa giremezsiniz. Ben bu durumu bildiğim yanımda sadece erkek arkadaşlarımla hiç gitmedim. Biraz eleseler, görünüşüne baksalar, zararsız bir çok genç arkadaş içeriye giremeden dönüyor. Bunu tavsiye ediyorum. Onun dışında alkollü bir mekan var dibine kadar kibarlıkta bir yere kadar. Ayrıca favori grubumuz ROM 😊'

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

11. Seraser

Seraser

Antalya'nın ilk  fine-dining restorandı olan bu restoran, kaliteli yerel malzemeyi modern ve geleneksel tekniklerle birleştirmeyi amaçlamaktadır. Mekânın menüsüne göz attığınız da dünya mutfağını geleneksele uyarlayan bir menüsü olduğunu göreceksiniz. 

Adres: Selçuk Mh., Paşa Cami Sk. No:14, 07100 Muratpaşa

Tel: (0242) 247 60 15

İnternet sitesi: seraserrestaurant.com/

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'Eşimle beraber doğum günü kutlamak için tercih ettik. gayet güzel ve şık bir mekan. tavsiye üzerine kömür alevinde antrikot ve birer kadeh şarap içtik. çok memnun kaldık. ilgili ve güler yüzlü yüzlü personel.'

12. Kaleiçi Meyhanesi

Kaleiçi Meyhanesi

Samimi salaş ve şık bir yer olan Kaleiçi Meyhanesi rakı balık severlere göre! Menüsünde yer alan çoğu yemeği sevilen bu mekanda kalamarından ahtapotuna deniz mahsulleri mezeleri oldukça beğenilmekte.

Adres: Muratpaşa Mahallesi, Balık Pazarı Sokak No:14, 07100 Muratpaşa 

Tel: 0545 639 42 63

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'Ne yemek istediğimize karar veremediğimizden çeşit olur fikriyle rezervasyonsuz uğradık. Çarşamba olmasına rağmen oldukça yoğundu. Cuma-cumartesi eğer rezervasyonunuz yoksa gitmeyi aklınıza dahi getirmeyin derim. Ara sıcak ve meyve tabaklarının porsiyonları büyük. Şimdiye dek yediğimiz en bol yaprak ciğeri yedik ve sonrasında keşke balık söylemeseydik dedik. Fakat kaya levreği de efsaneydi. Fiyatları normal, bizim bölümle ilgilenen garsonları oldukça ilgiliydi. Mezeleri lezzetli. 👍'

13. Castle Cafe & Bistro

Castle Cafe & Bistro

Castle Cafe & Bistro klasik bar atıştırmalıklarından kahvaltı dahil menüsü oldukça zengin olan bu mekânda güneşi batırırken buz gibi biranızı yudumlayabilirsiniz. 

Adres: Kılınçarslan Mahallesi, Hıdırlık Sk. No:46, 07100 Muratpaşa

Çalışma saatleri: 08.00-00.00

Telefon: (0242) 248 65 94

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'Muhteşem bir liman manzarasına sahip, sanırım akşamüstü daha kalabalık oluyormuş. Hemen aşağıda Mermerli Plajı var. Ufak iskelesi ile bile kalabalıktı. Fiyatlar biraz yüksek. Bir dahaki ziyaretimde yine uğrarım🍀'

'Kaleiçi'ne geldiğimizde her zaman tercih ettiğimiz nezih mekân. Buz gibi biralar, Baileys, kokteyller, mis gibi limonata ve kahveleri ve nefis serpme kahvaltısını tavsiye ederim. Enfes Antalya manzarası eşiğindeyim gündüz hem de gece keyifli bir mekân.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
2
2
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın