Almanya Çalışma Vizesi Nasıl Alınır? Almanya’nın Nitelikli Göçmen Yasası Netleşiyor
Almanya Çalışma Vizesi Nasıl Alınır? Almanya’nın Nitelikli Göçmen Yasası Netleşiyor
Almanya’nın Nitelikli Göçmen Yasası netleşiyor. Mecliste görüşülen tasarıya göre; Üniversite mezunu IT‘cilere hemen, iki yıllık meslek eğitimini bitirene, bir uzmanlığı olana çalışma ve oturma izni verilecek.
Peki Almanya için ‘göç’ konusunun şartları nedir? Almanya çalışma vizesi nasıl alınır? İşte Almanya'da çalışabilmenin şartları...
Detaylar burada 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Almanya, yeni nesil göçmen alımı için hazırlıklarını tamamlıyor…
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Sözcü Gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre; Mecliste iki hafta önce görüşmelerine başlanan tasarı, Kanada usulü bir not sistemi getiriyor.
Öncelik AB içindeki nitelikli elemanlara ya da Doğu Avrupa'dakilere verilecek. Bunlar şimdiye kadar olduğu gibi boşluğu tamamlayamazsa, üçüncü dünya ülkelerinden alımlar başlayacak.
ÜNİVERSİTE MEZUNLARI: AB dışındaki ülkelerden gelecek üniversite mezunlarına hemen çalışma ve oturma iznini içeren AB- Mavi Kart'ı verilecek. Bunların diploma denklikleri kısa sürede tanınacak ve gelecekte herhangi bir başka nitelikli işe girmesine izin verilecek.
BİLGİSAYAR UZMANLARI: Bunların üniversite mezunu olmaları aranmayacak. Deneyimli olmaları ya da bu alanda meslek yapmış olmaları yetecek. İşe başlayacak olanların maaşları belirlenirken, katı kurallar yumuşatılacak.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
SAĞLIK, İNŞAAT, HAVACILIK VE DİĞER SEKTÖRLER: Başta sağlık ve bilişim olmak üzere, her alanda nitelikli personel alınacak. Bu sayı, 2030'lara kadar 7 milyona ulaşacak. Doktorlar, mühendisler, mimarlar, pilotlar, sağlık çalışanları, gerektiğinde ulaşım sektörü, turizmciler, garsonlar, inşaatta demirciler- kaynakçılar, sucu ve tesisatçılar; bu alanda yetişmiş eleman olduğunu kanıtlarsa, iş bulup rahatlıkla Almanya'ya gelebilecek.
İLTİCACILARA AB- MAVİ KARTI: İlticacılar arasında nitelikli elemanlar varsa, bunlara da AB -Mavi Kartı verilecek ve iltica statüleri normal oturma- çalışma iznine dönüştürülecek. Böylece bunların topluma yük olmaları yerine çalışmaları sağlanacak.
AB İÇİNDE SERBEST HAREKET: Nitelikli personel olarak gelip Almanya'da ya da başka bir AB üyesi ülkede çalışanlar, başka bir AB üyesi ülkeye giderek de çalışabilecek. Yani onlar da, AB içinde serbest dolaşımdan yararlanacak.
ALMANYA'DA EĞİTİM CAZİP OLACAK: Ayrıca, ülkeye gelecek yabancıların eğitimi de cazip hale getirilecek. Yabancı öğrenci alımı hızlanacak. Çalışan öğrenciler için oturma ve çalışma izinleri kolaylaştırılacak. İkamet hukuku ve sosyal hukuk alanında düzenlemeler yapılacak. Öğrencilere azami çalışma süreleri verilecek.
OTURMA İZİNLERİ ESNEK OLABİLECEK: Eskiden oturma izinleri, çalışılan işten çıkmamaya ve uzun sürede orada çalışmaya bağlıydı. Bu sistem değişecek. Kazançlı istihdam ya da eğitim amaçlı oturma izinlerinde değişiklik olabilecek. İş bulanlar, ailesini de yanına getirmekte zorlanmayacak.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
2007 yılında başladı medya sektörü maceram, 2009 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi İnternet Gazeteciliği ve Yayıncılığı bölümünden mezun olunca daha da perçinlendi.
Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarında stajyer, editör, haber müdürü ve danışmanlık gibi görevler aldıktan sonra 2022 yılından bu yana Onedio’dayım.
‘Eşik bekçiliğidir’ diye ustalarımızdan öğrendiğimiz gazeteciliğin ‘etik’ değerlerine inanarak ve sadık kalarak Türkiye ve dünya gündemini en sıcak haliyle size iletmeye çalışıyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
olum bu yıllardır var amk ülkesinde ben gittim geldim geri hatta bu yasayla lan bi şirket buluyosun ordan tanıdık omasın mümkünse geri gelirsiniz benim gibi ... Devamını Gör
Almanya iltica için tek duragimsin 😁😁😁😁 iltica ofisi soracak sıkıntı ne diyeceğim rte