onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
'Akıllı Telefon Bağımlılığı Artıyor'

'Akıllı Telefon Bağımlılığı Artıyor'

ATKN
13.12.2015 - 18:43 Son Güncelleme: 13.12.2015 - 19:36

Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Coşkunol, ''Son dönemlerde akıllı telefon bağımlılığı artıyor. Artık insanlar birbiriyle konuşmaz hala geldiler'' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr.  Hakan Coşkunol, son dönemlerde artan akıllı telefon bağımlılığının kişilerin sosyalleşmelerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Coşkunol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağımlılığın psikiyatri ve davranış bilimleri başta olmak üzere nöroloji, farmakoloji gibi birçok tıbbi disiplini de ilgilendiren tedavi edilebilen bir beyin hastalığı olarak kabul edildiğini söyledi.

Türkiye’de sadece alkol ve uyuşturucu bağımlılığı değil birçok bağımlılık türünün özellikle çocuk ve yetişkinlerde kendini gösterdiğini vurgulayan Coşkunol, özellikle son dönemlerdeki telefon bağımlılığına dikkati çekti.

'Birbiriyle konuşmaz hala geldiler'

'Birbiriyle konuşmaz hala geldiler'

Teknolojinin gelişmesiyle televizyon bağımlılığının yerini bilgisayara, bilgisayarın da akıllı telefonlara bıraktığını ifade eden Coşkunol, şunları kaydetti:

''Bağımlılık, önceden televizyon bağımlılığı şeklindeyken şimdi bilgisayar bağımlılığına dönüştü, oyun bağımlılıkları bunun içine girmeye başladı. Son dönemlerde ise akıllı telefon bağımlılığı artıyor. Çocukları görüyorsunuz her birinin elinde bir akıllı telefon, sadece çocuklar değil erişkinler de dahil birbiriyle konuşmaz hala geldiler. Bu toplantı da da olabiliyor, özel görüşmede de olabiliyor.''

Bağımlılığı olan çocukların en önemli özelliklerinden birinin gece geç yatmak olduğunu anlatan Coşkunol, 'Gece geç yatıyorlar, derslerine çalışmıyorlar. Ertesi gün okula gidiyorlar. Sıralarda uyukluyorlar, ders çalışmıyorlar. Burada ailelere çok ciddi görevler düşüyor' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
23
9
6
3
2
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam