AFAD'dan Korkutan İstanbul Depremi ile İlgili Yapılan Açıklama Vatandaşların Bir Nebze Olsun İçini Rahatlattı
AFAD'dan Korkutan İstanbul Depremi ile İlgili Yapılan Açıklama Vatandaşların Bir Nebze Olsun İçini Rahatlattı
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, olası bir İstanbul depremi hakkında değerli bilgiler paylaştı. Kendisi, depremin oluşabileceği fay hattının 262 gözlem istasyonu aracılığıyla sürekli takip edildiğini belirtti. Tatar, Marmara bölgesinin dünya çapında en iyi izlenen bölgelerden biri olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu bölgenin sismik aktivite açısından en yoğun ve en etkili şekilde izlendiğini vurguladı. Tatar, bölgedeki deprem gözlem istasyonlarının sayısının 262 civarında olduğunu da ekledi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Kahramanmaraş depremi sonrası, İstanbul'un deprem riski tekrar gündeme geldi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, İstanbul'da gerçekleştirdikleri hazırlık çalışmalarını paylaştı.
Tatar, 1999 depremi sonrası İstanbul'da deprem riskinin arttığını belirtti. İstanbul'da olası bir depreme karşı hazırlıkların devam ettiğini ve bu süreçte AFAD'ın İstanbul ile ilgili tüm çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü de ekledi
Tatar, deprem durumunda müdahale ve tahliye konularının önemine vurgu yaptı. İstanbul için tahliye planlarının sağlam ve uygulanabilir olması gerektiğini belirten Tatar, AFAD İstanbul İl Müdürlüğü ve diğer tüm paydaşlarla birlikte bu konuda yoğun çalışmaların yürütüldüğünü dile getirdi.
Marmara Bölgesi’nin deprem aktivitelerini 7/24 izlendiğini anlatan Tatar, "Marmara Bölgesi'nin deprem hareketleri, dünya genelinde en iyi izlenen bölgelerden biri olarak öne çıkıyor. Bu bölgede, 262 adet deprem gözlem istasyonu bulunuyor ve bu sayıya ek olarak, Marmara'nın doğu ve batı kesimlerinde Derinkuyu adı verilen sismometre cihazlarımız mevcut. Bu izleme sistemleri, yerin 300 metreye kadar derinliklerine yerleştirilmiş, farklı derinliklerdeki sensörler ve küçük yer kabuğu hareketlerini takip edebilen izleme ağlarından oluşuyor" dedi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ayrıca, depremi oluşturan fay hattındaki aktiviteyi izleyebilen gerilim ölçerler bulunduğundan da bahsetti: " Bu verilerin sağlıklı bir şekilde izlenmesi ve gerçek zamanlı olarak takip edilmesi büyük önem taşıyor. Bu nedenle, AFAD bünyesinde, 7/24 görev yapan bir deprem izleme ve değerlendirme merkezi faaliyet gösteriyor. "
Sözlerini şöyle sonlandırdı: "Ülkemizde toplamda 1145 deprem kayıt istasyonu bulunuyor ve bu sayının yıl sonunda 1185'e ulaşması bekleniyor. Yakın zamanda bu sayının 1200'ün üzerine çıkarılması planlanıyor. Bu durum, ülkemizi Avrupa'nın en fazla sismik gözlem ağına sahip ülkesi yapmaktadır."
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Lisans ve Gazetecilik Anabilim Dalı Yüksek Lisans mezunuyum. Medya ve içerik dünyasında çeşitli pozisyonlarda görev aldım. 2022’den bu yana Onedio bünyesinde çalışıyorum. Deneyimlerimi okuyucularımızla paylaşarak, sizleri güncel ve ilginç içeriklerle buluşturuyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Ezbere attığınız başlıklar artık içerikle tamamen alakasız duruma geldi.
Yav arkadaş haber başlığına bak habere bak! Bu saçma açıklamayla benim neden içim rahatlayacakmış? Sen olası İstanbul depreminde kurtarma ve tahliye planları... Devamını Gör
Adam harita üzerinde, herşey kontrol altında, herşeyi kontrol ediyoruz demiş....