Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Bizleri Bekleyen Gelecek Teknolojileri

etiket 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Bizleri Bekleyen Gelecek Teknolojileri

1912 Stockholm Olimpiyatları'nda ilk elektronik kronometre ve 1936 Berlin Olimpiyatları'nda ilk televizyon yayının yapıldığı zamandan bu yana gelişen teknoloji ile birlikte 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda, bizleri teknolojinin uç noktalarındaki yenilikler beklemekte.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Sürücüsüz taksi

Sürücüsüz taksi

Robot Taxi isimli şirketin geliştirdiği sürücüsüz araç, oyunlar sırasında olimpik köy ve stadyum arasında faaliyet gösterecek. Kısa mesafelerde yapılan testleri geçen sürücüsüz taksi, Nissan ve Toyota'nın destekleriyle 2020'ye hazır hale geleceği düşünülüyor.

Yapay meteor yağmuru gösterisi

Yapay meteor yağmuru gösterisi

Her olimpiyat açılış seremonisi, etkileyici havai fişek gösterilerine sahne olmakta. Japonya bu gösteriyi bir adım ileriye taşıyarak yapay meteorlar yağdıracak. Yapılacak küçük uydu ile gökyüzünün en yukarı kısmından parlak kimyasal küreler yeryüzüne doğru gönderilecek. Meteor yağmuru görüntüsü verecek bu gösteri daha şimdiden herkesi meraklandırıyor.

Olimpik robot köyü

Olimpik robot köyü

Sporcuların ve diğer yabancı misafirlerin konaklayacağı Tokyo Odaiba'daki olimpik köy, tamamen robotlar ile donatılacak. Bu robotlar, misafirlere yol tarifi yapıp onlara etkinlik programı hakkında bilgi verecek ve bunun yanında tercümanlık görevi yapacaklar.

Süper hızlı Maglev tren

Süper hızlı Maglev tren

1964 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda mermi hızındaki treni tanıtan Japonya, 2020 oyunlarında ise süper hızlı Maglev trenini görücüye çıkaracak. Maglev trenler günümüzde zaten mevcutlar ancak Japonya bu treni çok daha hızlı hale getirecek. Yaklaşık 601 km/saat hıza ulaşabilecek bir tren üzerinde çalışıyorlar.

8K görüntü destekli yayın

8K görüntü destekli yayın

CES 2017 fuarında ilgi odağı olan 8K görüntülü ekranlar, 2020 Olimpiyat Oyunları'nda çeşitli alanlara dev ekran olarak koyularak stadyumun dışarısındaki kişilere oradaki atmosferi yaşatacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Hidrojen enerjili evler

Hidrojen enerjili evler

Hidrojen gazı, yakıt pili hücreleri içerisinde oksijen ile tepkimeye girerek elektrik üretmekte ve emisyon olarak sadece su çıkarmaktadır. Çevreci hidrojen gazı, yakıt pilleri aracılığıyla elektriğe dönüştürülerek olimpik köydeki evlere temiz elektrik gönderecekler. Aynı zamanda hidrojen gazı istasyonları ile yakıt pilli otobüslerin de çalışması sağlanacak.

5G hızında iletişim

5G hızında iletişim

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları 5G teknolojisi ile donatılacak. 10 gigabits değerine ulaşabilecek veri aktarım hızıyla iletişim, 2020'de çağ atlayacak.

Yabancı dil tercüman uygulaması

Yabancı dil tercüman uygulaması

Bu uygulama, tüm akıllı telefonlara yüklenerek anlık dilleri tercüme edip farklı milletten kişileri iletişim halinde tutabilecek. VoiceTra isimli uygulama şu an 27 farklı dili çevirebiliyor ve 2020'ye kadar dil sayısının ve tercüme kalitesinin arttırılacağı öngörülüyor.

Alg biyodizelli uçaklar

Alg biyodizelli uçaklar

Algleri kullanarak biyodizel üretmek isteyen Japonya, bu biyodizeli uçaklarda kullanarak karbon salınımını yüzde 70 oranında azaltarak çevreciliğe verdiği önemi göstermek istiyor. Şu anda aşırı maliyetli olan projeyi, Japon hükumeti ve Japonya'nın önde gelen hava yolları firmalarının desteğiyle 2020 oyunlarında görebiliriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
Mizah, Mühendislik, Astro-Fizik, Bilim-Teknoloji, Müzik, Sinema, Edebiyat
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
405
132
85
8
5
5
3
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
humanistkus

2020 Olimpiyatları İstanbul'a verilseydi olabilecekleri düşünsenize!

Hasip

İçeriği okurken direk aklıma bu geldi ve iyi ki bize vermemişler diye düşündüm.

Burak Köklü

Tatile gidemeyip,gidenlerin videolarına bakar gibi baktım habere :(

atlas kadar

Önemli olan boyu değil işlevidir sözü her yerde geçerliymiş. Adamlar bizim yarı boyutumuzda ama 20 gömlek üstümüzde işler yapıyorlar. Yapay meteor da ne oluy... Devamını Gör