1915 Çanakkale Köprüsü'nün Üzerindeki Bu Garip Virajın Bayağı Mantıklı Sebepleri
1915 Çanakkale Köprüsü'nün Üzerindeki Bu Garip Virajın Bayağı Mantıklı Sebepleri
Dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün tasarımındaki ince detaylar dikkat çekiyor. Köprüdeki hafif viraj estetik bir tercih değil mühendislik harikası bir çözüm. Peki neden iki tabliyeli tasarım tercih edildi?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1915 Çanakkale Köprüsü 2023 metre orta açıklığı ile dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü unvanını taşıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Rüzgar yükünün köprü üzerindeki olumsuz etkilerini minimize etmek adına köprü çift tabliyeli bir şekilde inşa edildi.
Yapının inşasında kullanılan iki ayrı tabliye hem dayanıklılığı artırıyor hem de rüzgar yüklerini dengelemek için hava akışını kontrol ediyor.
Araçların hareketiyle oluşan rezonansı kırmak için köprüye hafif virajlar ve bağlantı noktalarında esnemeye izin veren detaylar eklendi.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Erciyes Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden 2019 yılında mezun oldum. Mezuniyetimin ardından alanımla ilgili kendimi geliştirmek amacıyla çeşitli kurslara katıldım ve bu süreçte birçok sertifika aldım. 2020 yılından itibaren editörlük, muhabirlik ve içerik üretimi gibi farklı pozisyonlarda görev alarak medya dünyasında aktif bir şekilde yer aldım. 2024 yılı itibariyle Onedio’da Yaşam Editörü olarak çalışıyorum ve siz okuyucularımıza güncel, ilgi çekici ve farklı içerikler sunuyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Allahım bu nasıl güzel bir koprü, dayanamadım bakarken ekrana yapıştırdım bi 200 lük ... Neyse zaten maaştan alıyorlar garanti ücretini çok şükür ...
Köprü yapılmış boş olduktan sonra neyleyim köprüyü geçmek 1000 TL buluyor gelde geç bakalım feribotlar kuyruk üzüyor köprü bak feribotla geç