onedio
Görüş Bildir
Atatürk'ün Günlüklerinden Geliyoruz: Büyük Önder Geçmişte Haziranın İkinci Haftasında Ne Yapmıştı?
Büyük Kurtarıcı, 'Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.' derken onu daha iyi anlayabilmek için eylemlerini, söylevlerini anlamamız gerektiğini ifade eder. İşte bu yüzden biz de onun günlüklerinden yola çıkarak Atatürk'ün günbegün neler yaptığına, söylediğine bakalım istedik. Bakalım Gazi Paşa geçmişte, haziranın ikinci haftasında neler yapmış?Kaynak: Atatürk Araştırma MerkeziKronolojik Fotoğraflar: İşte Atatürk
Tüm Cinsiyet Tabularını Alaşağı Eden Takım Elbise Modellerinin Yıllar İçindeki Devrimsel Değişimi
1900'lerin başlarından kalma fotoğraflara bakarsanız, hemen hemen herkesin takım elbise giydiğini görürsünüz. Ama bugüne bakarsanız neredeyse hiç kimse takım elbise giymiyor. Peki insanlar neden takım elbise giymeyi bıraktı? Bunun cevabını öğrenmek için önce takım elbisenin evrimini analiz etmemiz gerekecek. Birinci Dünya Savaşı'ndan önce, takım elbisenin siyah veya gri üç parçalı takım elbise şeklinde ya da çizgili pantolonla, kravat veya melon şapkayla kombini bir zorunluluktu. Bu savaş sırasında pek çok askerin hayalini kurduğu güvenli, güzel bir hayatı simgelediği için, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra da bu stil devam etti. Bizler de takım elbiselerinin yıllar içinde neden daha az rağbet gördüğünü yakından inceledik ve tarihçesini anlattık. Hadi okumaya!
Katalogdan Seçer Gibi Eş Seçen Erkeklerin Viktorya Dönemi Kadınlarından Beklediği 5 Saçma Kural
Viktorya Dönemi önemli ilerleme ve büyük değişikliklerle bilinir. Barınma, ulaşım, toplumsal değerler, kozmetik, yiyecek ve içeceğe kadar her şey büyük bir değişim geçirmiştir. Ama kadınlar için çok da iyi gelişimler yaptıkları söylenemez. Viktorya döneminde, “mükemmel” olan bir eş bulmak için evlilik kılavuzları son derece popülerdi. Katalogdan seçer gibi kadın seçen o dönemki erkeklerin, eş seçerken göz önünde bulundurdukları bazı saçma kuralları sizin için derledik.Detaylar yazımızda...
Görünce Yarasa Çorbasına Şükredeceğiniz Romalıların Afiyetle Yediği Garip Yemekler
Romalılar; tuvalet, kanalizasyon, beton yapılar ve kapsamlı otoyol sistemleri gibi bugün sıkça kullanılan birçok yeniliğin sahibidir. Kulağa tuhaf gelse de, midenizi büzüştürecek türden bazı yemek tariflerine de öncülük ettiler. Biz de bu yazımızda sizlere birbirinden garip Roma mutfaklarından bu yedi tarifi anlattık. Umuyoruz ki bu tarifleri evde denemezsiniz!
Reklam
Esrarengiz Piramitleriyle Ünlü Antik Mısır'ın Gizemlerle Dolu Gerçek Yaşamı
Mısır dediğimizde zenginlik, lüks, güç, mezarlar, sfenks, mumyalar, piramitler, köleler, firavunların ve tanrıların keyifli yaşamını hayal ediyoruz. Akla gelen son kelime ise 'Uzaylılar.” Antik Mısır, gizemlerin ve firavunların krallığının simgesidir. Bu gizemler mezarlar, piramitler ve sfenks gibi muhteşem mimari özellikler etrafında döner.Diğer çağdaş uygarlıklardan bahsetmezsek haksızlık olur. Buyurun yazımıza.
Cinayet mi İntihar mı? Adolf Hitler’in Güzeller Güzeli Sevgilisi Geli Raubal’ın Esrarengiz Ölümü
Hitler'in hayatı tuhaflıklarla doluydu. Yeğeniyle yaşadığı yasak aşk da buna bir örnek.Geli Raubal, 1931 yılında trajik bir şekilde öldürüldü ve Geli'yi öldüren kişi asla yakalanmadı. Ama öldürülme şekli, zamanı ve diğer kanıtlar baş şüpheli olarak Hitleri'i işaret ediyordu. Birçok insan Hitler'in sevgilisini öldürüp öldürmediği konusunda uzun zaman boyunca tartıştılar.
Reklam
Atatürk'ün Günlüklerinden Geliyoruz: Büyük Önder Geçmişte Haziranın İlk Haftasında Ne Yapmıştı?
Büyük Kurtarıcı, 'Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.' derken onu daha iyi anlayabilmek için eylemlerini, söylevlerini de anlamamız gerektiğini ifade eder. İşte bu yüzden biz de günlüklerinden yola çıkarak onun günbegün neler yaptığına, söylediğine bakalım dedik. Bakalım Gazi Paşa geçmişte, haziranın ilk haftasında neler yapmış?Kaynak: Atatürk Araştırma MerkeziKronolojik Fotoğraflar: İşte Atatürk
Reklam
Günahlar Şehri Las Vegas Nasıl Oldu da Kumarın Başkenti Oldu?
Las Vegas ilk kurulduğunda sadece Nevada'da bir demiryolu kasabasıydı. Kuruluşundan tam 5 yıl sonra, nüfus sayımında sadece 800 kişi çıkmıştı. Buna rağmen 1950'lerde Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. gibi ünlülerle baraka masaları aralarında gezip gösteri izleyebilecekleri bir kumar turist cenneti olarak biliniyordu. Nevada'nın 1931'te kumar oynamayı yasallaştırması bu büyük devrimin kapılarını açmış olsa da, bu tek başına Las Vegas'ın bir zamanlar rakibi olan Reno'ya göre çok daha iyi bir kumar cenneti olduğunu kanıtlamıyor. Las Vegas'ın asıl büyüme hikayesi Nevada'daki federal projelere olan işçi akını, Los Angeles'ta yasadışı kumar oynamaya karşı toplum ve çeteler üzerinde oluşturulan baskı ve çetenin Vegas'a göç etmesiyle başlıyor! Bu yazımızda ise, günümüzde ünlülerin ve binlerce kişinin akın ettiği Las Vegas kumarın merkezi oluşunun öyküsüne detaylarıyla yer verdik.
İlk Otoriter Benito Mussolini'nin İtalya'da Güce Nasıl Yükseldiğini ve Ülkeyi Nasıl Değiştirdiğini Açıklıyoruz
20. yüzyılın en ünlü faşistlerinden biri olmadan önce, Benito Mussolini genç bir sosyalistti. 20'li yaşlarında Mussolini, Avusturya-Macaristan'da kısa bir süre sosyalist bir gazetenin editörlüğünü yaptı, ardından 1912'de 30 yaşlarındayken İtalya Sosyalist Partisi'nin resmi günlük gazetesi olan Avanti'nin (İleri!) editörlüğünü devraldı. Ancak birkaç yıl sonra parti, İtalya'nın I. Dünya Savaşı'na girmesine verdiği destek nedeniyle Mussolini'yi ihraç etti. Biz de bu yazımızda Benito Mussolini'den bahsediyoruz.
Reklam
Yakın Zamanda Keşfedilen Türk, Peru, Çin ve Kanada Kültürlerinin Tarihlerinden Gelen Sırlar
Tarihsel anlatımlarla ilgili olan şey, her bir tarafın kendisini en güçlü, etkili ve muzaffer olarak iddia etmeyi sevmesidir. Bununla birlikte, geçmişin çoğu, halihazırda mevcut olan hikayelerin bölümlerine dayanarak yazılmıştır. Tarihin geri kalan parçaları keşfedildiğinde, hikayeler yıllar içinde yeniden yazılmıştır. Yakın zamanda ortaya çıkarılan, geçmişten gelen bazı yerlere bakalım.
Reklam
Atatürk'ün Günlüklerinden Geliyoruz: Büyük Önder Geçmişte Mayıs'ın Son Haftasında Ne Yapmıştı?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.' derken onu daha iyi anlayabilmek için yapıp ettiklerini, söylevlerini de anlamamız gerektiğini ifade eder. İşte bu yüzden biz de günlüklerinden yola çıkarak onun günbegün neler yaptığına bakalım dedik. Bakalım Sarı Paşa geçmişte, Mayıs'ın son haftasında neler yapmış?Kaynak: Atatürk Araştırma MerkeziKronolojik Fotoğraflar: İşte Atatürk
Kural Tanımaz Alcatraz Adası Firarilerinin Akıllara Durgunluk Veren Hapisten Kaçış Hikayeleri
Alcatraz, ismini hapishane olayları ve kurtulması imkansız olan tutsaklıkları ile duyurmasının yanında bazı suçlular için adeta küçük bir cehennemi simgelemiştir. Alcatraz'ın bu basık ve boğucu atmosferi eski yıllarda bazı mahkumları çileden çıkarmış ki birkaçı akıllara durgunluk veren kaçma girişimlerinde bulunmuşlar. Her ne kadar cesur görünse de bu kaçma girişimleri, o zamana göre pek de akla yatkın değil gibi görünüyor, çünkü bu girişimler bazıları için bir kaçış bazıları içinse adeta bir yok oluş hikayesine dönüşmüş. Biz de bu sıra dışı kaçış hikayelerini kronolojik olarak sırasıyla sizler için bir araya getirdik.
Daha Verimli ve Üretken Birine Dönüşmenizi Sağlayacak Birbirinden Etkileyici Tarihi Sözler
Verimlilik ve iş verimliliği son yıllarda yükselişe geçti. Bunun birçok nedeni olsa da, belki de en önemlisi teknolojinin çalışma şeklimizi değiştirmesidir. Masalarımızın başında saatlerce yorulmak yerine artık işimizin çoğunu bilgisayarlarımızı ve telefonlarımızı kullanarak halledebiliyoruz. Bu da doğal olarak üretkenlik yazılımı ve hizmetleri sunan şirketlerde bir patlamaya yol açtı. Tarih boyunca başarılı olmuş insanların sözleri de, diğer bazılarında ilham ve üretkenliğe yol açabilirler. İşte verimlilikle ilgili en iyi sözlerden bazıları:
Reklam