onedio
Görüş Bildir
Hayatı Kolaylaştıran Giyilebilir Teknoloji İnsanları Yalnızlaştıracak mı?
Giyilebilir teknoloji, teknoloji çağının büyük ilgisini topladı ve yenilikler getirdi. Giyilebilir teknoloji, genellikle iletişimi kolaylaştırmak ve hızlandırmak için vücuda takılan cihazlardan oluşur. Akıllı saatler, sanal gerçeklik gözlükleri, akıllı giysiler ve fitness izleyicileri gibi birçok farklı türü vardır. Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırmak için var olduğunu bilsek bile olumsuz etkileri göz ardı edilemez. Peki sizce giyilebilir teknoloji yüzünden insan yalnızlaşır mı? Hep birlikte giyilebilir teknolojinin dünyasına bakalım.
Beyni Sağlıklı Tutmanın 8 Yolu
Beynimiz günlük hayatımızı yönetmemizi sağlayan ve günlük hayatta en çok rol oynayan organımızdır. Beynin sağlıklı kalması ve iyi bir şekilde çalışmasına özen göstermek gerekir. Düşüncelerimizi, duygularımızı ve fiziksel işlevlerimizi kontrol ederek beyin sağlığımızı koruyabiliriz.
Dil İzimizin Yapısı Nasıldır ve Parmak İzi ile Benzerlikleriyle Farklılıkları Nelerdir?
Ağzımızdaki dil izi, oldukça kompleks bir yapıya sahiptir. Dil izi, dilin yüzeyindeki papilla olarak adlandırılan küçük kabarcıklardan oluşur. Bu kabarcıkların üzerinde bulunan tat tomurcukları da tat alma duyumuzun bir parçasıdır. Dilin yüzeyinde bulunan kabarcıkların farklı tipleri vardır. Dolayısıyla bu farklı tür kabarcıklar da farklı tür dil izlerini oluşturur. Biz de bu içerikte sizlere dilin hangi farklı kabarcık türlerine sahip olduğunu anlatacak ve dil iziyle parmak izinin benzerlik ve farklılıklarıyla ilgili bilgi vereceğiz.
Düalizmin Sınırlarını Aşan Post-Düalizm Nedir?
Felsefe alanında, düalizm kavramı ilgi çekici ve merak uyandıran bir kavram olmuştur. Düalizm, kısaca ikilik kavramı olarak bilinmektedir. Yani iyi ve kötü, ruh ve madde gibi iki farklı ve iki farklı varlığı varsayar. Dünyada ki değişimler felsefi anlamda da geliştikçe, post-düalizm adıyla yeni bir anlayış ortaya çıkmıştır. Post-düalizm, ikili ayrımları kaldırmayı ve varoluş anlayışını kabullenmeyi destekler.
Siber Zorbalık Nedir? Siber Zorbalık Nasıl Önlenir?
Siber zorbalık, günümüzün dijital alanında çok önemli ve yaygın bir problemdir. Başkalarını kokutmak, taciz etmek ya da onlara zarar vermek için dijital ağların kullanılmasını içerir. Çevrimiçi ortamda gerçekleştiği için siber zorbalıktan kaçmak zordur. Sahte hesaplarla zorbalık yapıldığı için yüz yüze olduğu kadar çabuk önlemler alınmayabilir. Sosyal medya platformları, e-posta, mesajlaşma siteleri ve çevrimiçi forumlar gibi platformlarda ortaya çıkar.
Reklam
Reklam
Bencil Gen Teorisi Nedir ve İnsan Doğasında Neleri Etkiler?
Bencil gen teorisi, evrimsel biyolojide bir açıklama ve kavram olarak ortaya çıkar. Bu teori genlerin, bireylerin ve türlerin evrimsel süreçteki davranışlarını ve özelliklerini şekillendiren temel birimler olduğunu öne sürer. Aynı şekilde bu temel birimlerin birçok farklı özelliğe sahip olduğunu da savunur. Biz de bu içerikte sizlere bencil gen teorisini tanıtacak ve ne tür özelliklere sahip olduğu hakkında bilgi vereceğiz.
Reklam
Neden Her gün 3 Ceviz Yemeliyiz?
Güne başlarken ya da gün içindeki rutinimize cevizi dahil etmemizin çeşitli etkileri vardır. Ceviz, omega-3 yağ asitleri, lif, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller barındıran altın niteliğinde bir gıdadır. İçeriği ile zenginleşen cevizin sayısız faydası vardır. İşte her gün 3 ceviz yemek sağlığımızı nasıl iyileştiriyor bakalım.
Endonezya'da Tamamen Geri Dönüştürülmüş Bebek Bezlerinden Ev İnşa Edildi
Endonezya'daki tek katlı ev kısmen parçalanmış, geri dönüştürülmüş çocuk bezleriyle inşa edildi. Araştırmacılar, kullanılmış çocuk bezlerinin bu şekilde yeniden kullanılmasının, ülkenin daha uygun fiyatlı konut ve daha iyi atık yönetimi talebinin karşılanmasına yardımcı olabileceğini söylüyor.
Reklam
Reklam
Aziz Sancar Kimdir, Kaç Yaşında, Eğitimi Ne? Nobel Ödülü Sahibi Aziz Sancar'ın Hayatı ve Kariyeri
Nobel Ödüllü Türk profesör Aziz Sancar, sık sık gündeme gelen isimlerden biri. DNA onarımı, kanser tedavisi, hücre yenilenmesi gibi alanlarda pek çok çalışmaya imza atan Sancar, Nobel Ödülü kazan ilk Türk bilim insanı olarak tarihe geçti. Başarıları ve azmiyle dünyadaki tüm gençlere örnek olan bilim insanın kariyeri ve hayatı ise pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Aziz Sancar kimdir, kaç yaşında, eğitimi ne? İşte Nobel Ödül'ü sahibi Aziz Sancar'ın hayatı ve kariyeriyle ilgili merak edilenler.
Reklam