Görüş Bildir
16. Yüzyıla Kadar Mor İken Sonradan Turuncuya Dönen Havuç Hakkında Birbirinden İlginç Gerçekler
Havuç, canlı turuncu rengiyle tüm dünya mutfaklarının vazgeçilmezidir. Ancak durumun her zaman böyle olmadığını biliyor muydunuz? Aslında havuçlar 16. yüzyıla kadar ağırlıklı olarak mor renkteydi. Bu içerik, havucun nasıl mordan turuncuya dönüştüğünün hikayesini inceleyecek, renk değişiminin arkasındaki bilimi ve tüketmemizin arkasındaki etkisini sizlere göstereceğiz.
Birçok Kişinin Sevdiği Çiğ Hamur Yemek Zararlı mı? Çiğ Hamur Yemenin Riskleri Nelerdir?
Kurabiye hamuru, kek hamuru ve çiğ hamur her zaman birçok kişi için pişirilmişinden daha ilgi çekici olmuştur. Büyük ihtimalle herkes özellikle kek pişmeden önce hamurunun tadına bakmıştır. Bunun müptelaları ise sırf hamuru için kek ve kurabiye yapabilir. Fakat çiğ hamur tüketimi büyük sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. Çiğ hamurun içerisinde yoğunlukla pişmemiş un ve çiğ yumurta bulunur. Bunların zararları nelerdir?
Hangi Efsanevi Led Zeppelin Üyesisin?
Bu unutulmaz grubun şarkılarını sayısız kez dinlemiş olsan bile, hangi üyeyle özdeşleştiğini hala merak ediyor olabilirsin! Şimdi hangi Led Zeppelin üyesi olduğunu öğrenmek için yapman gereken, testimizi tamamlamak. Başlayalım!
Reklam
Sürrealist Sanatçı Vahap Aydoğan: "Ben Beyaz Tuval İle Kişi Arasında Bir Köprüyüm"
etiket
Sıra dışı bir ressam olan Vahap Aydoğan, sanat dünyasında insanları merkeze alan bir yolculuğa çıkıyor. Eserlerinde çatlamış duvarlar, minimalist gölge figürler ve iskambil kâğıtları gibi beklenmedik araçlara yer vererek kendine özgü bir tarz oluşturuyor. Ancak bu sadece bir tercih değil, derin bir anlam taşıyor. Vahap Aydoğan'ın çalışmaları, insanların iç dünyalarına dair birer ayna niteliği taşıyor. Her bir eserinde, çatlak duvarlar insanın zorluklarını, mücadelelerini ve kırılganlığını simgelerken, gölge figürler ise insanın varoluşsal sorgulamalarını yansıtıyor. İskambil kâğıtları ise hayatın oyunlarına, tevafuklara ve kaderin eline gönderme yapıyor. Sanatçıyla gerçekleştirdiğimiz söyleşide, sürrealist ressam Vahap Aydoğan'ın sanat yolculuğunu ve kaynak olarak insan biyografilerini kullanma sebeplerini ve daha birçok konuyu konuştuk.
Reklam
Hangi Red Hot Chili Peppers Üyesi Olduğunu Söylüyoruz!
etiket
Red Hot Chili Peppers, müzik dünyasında 1980'lerden bu yana büyük bir iz bıraktı. Sahne performansları, hibrit ve benzersiz müzikleriyle, RHCP'nin üyelerinden biri olsaydın hangisi olurdun? Bu testimizi tamamlayarak öğrenebilirsin!
Çalıkuşu Konusu Nedir, Kahramanları Kimlerdir? Reşat Nuri Güntekin'in Ölümsüz Eseri
Çalıkuşu romanı, Türk Edebiyatı'nın en önemli eserleri arasında kabul edilebilir. 1922 yılında yayımlanan Çalıkuşu, birçok kez beyaz perdeye ve televizyona uyarlanmıştır. İzleyicilere de hitap eden roman, 7'den 70'e herkesi etkileyen bir aşkı konu edinir. Yayımlanmasının üzerinden yaklaşık 100 yıl geçmesine rağmen popülerliğinden hiçbir şey eksilmeyen Çalıkuşu romanını, gelin bir de birlikte inceleyelim.
Reklam
İlk Elektrikli Testerenin Çocuk Doğumunda Kullanılması İçin İcat Edildiğini Biliyor muydunuz?
Elektrikli testereler ormancılık, inşaat ve peyzaj dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde kullanılan çok yönlü ve güçlü kesme aletleridir. Hayatın her alanında kullanılan elektrikli testerelerin aynı zamanda başka birçok farklı özelliği vardır. Aslında ilk testere, çocuk doğumu sırasında kadınlardaki pelvis bölgesinin genişlemesine yardımcı olması için icat edilmiştir. Fakat sonrasında ultrason aletinin gelişmesi ve etik kaygılar gibi çeşitli sebeplerden ötürü durdurulmuştur. Bu içerikte sizlere elektrikli testerenin büyüleyici tarihinden bahsedip aynı zamanda kökenleri, gelişimi ve eski zamanlarda çocuk doğumunda nasıl kullanıldığı hakkında bilgi vereceğiz.
Reklam
Kalbi Kırık Olanlar Buraya! Sertab Erener’in ‘Kırık Kalpler’ Albümünü İnceliyoruz!
etiket
Kalbi kırılmışların, sevdasından vazgeçip gidenlerin, elinde sadece can kırıkları ve birkaç damla gözyaşı kalanların albümü. Sertab Erener'in her albümü duygularımıza dokunmayı ve bizi etkilemeyi başarıyor. Bu yazımıza Sertab Erener'i konuk etmenin haklı gururu ve sevincini yaşıyoruz. Bu gururu ve sevinci sizlerle paylaşmak istedik. Hazırsanız içeriğimize geçebiliriz!
Bira Kültürünün Mitolojik Kökleri: Sümer Bira Tanrıçası Ninkasi ve Biraya Yazılan İlahi
Bir bardak soğuk bira içerken hiç biranın kökenlerini veya tarihini merak ettiniz mi? Biranın tarihi aslında sizi eski Sümer uygarlığına, M.Ö. 1800'lere kadar götürüyor. İşte bu zamanlarda Sümerler birayı kutsal bir içecek olarak kabul ediyor ve hatta bira tanrıçası olan Ninkasi'ye tapıyorlardı. Sümerler için biranın önemini, bira tanrıçası Ninkasi'yi ve ona yazılan ilahiyi keşfetmek için hazır mısınız? 👇Kaynak: 1, 2
Reklam
Amerika Göçmenlerden Oluşmasına Rağmen Amerikan Aksanı Nasıl Ortaya Çıktı?
İzlediğimiz yabancı dizi ya da filmlerde hayran olduğumuz aksanlardan biri olan Amerikan aksanı, Amerika'nın göçmenlerde oluşmasına rağmen nasıl ortaya çıktığını hiç merak ettiniz mi? Haydi gelin Amerikan aksanının nasıl ortaya çıktığına, İngiliz aksanıyla arasındaki farklara ve bunlarla ilgili kavrama bir göz atalım.👇
Reklam