Görüş Bildir
Crawford Gölü: İnsanların Jeolojik Zamanda Yeni Bir Sayfa Açtığını Gösteriyor
Antroposen ya da İnsan Çağı olarak adlandırılan yeni bir jeolojik dönem hakkında yapılan bir açıklama, Kanada'nın Milton, Ontario şehrine bağlı Crawford Gölü'nde bulunan kanıtlara dayanıyor. Bir grup bilim insanı, göldeki ince tortu tabakalarının binlerce yıl süren çevresel değişimi kaydettiğini ve insan etkisinin Dünya'nın jeolojik kayıtlarında belirgin bir şekilde görüldüğünü söylüyor.
Hüznün Öbür İsmi: Şarkılarıyla Bize Kalp Kırıklıklarını Anlatan 10 Damien Rice Şarkısı
İrlandalı müzisyen Damien Rice'ı Cheers Darling şarkısı ile tanımıştık. Şarkının hikayesini duyunca içimiz parçalanmıştı ve acısını anlayabilmek için kendimizi onun yerine koymaya çalıştık. Kalbin derinliklerine işleyen şarkılarıyla tanınan Damien Rice, müziğiyle duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Kendine has tarzıyla hüznü ve kalp kırıklıklarını en iyi şekilde anlatan şarkılarıyla dinleyicilerini etkisi altına alıyor. Söylenenlere göre, kendisi Britney Spears ve David Letterman gibi insanlara ilham olmuş ve onları etkilemeyi başarmış. Kırık kalplere dil olan Damien Rice'ın 10 şarkısını sıraladık. Kalbi kırıklara bir yara bandı veriyor ve keyifli dinlemeler diliyoruz. 💔
Şarj Sırasında Telefonla Konuşmanın Neden Olabileceği Zararlar
Telefonlar günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. İletişim, iş, eğlence ve daha birçok alanda telefonlarımızı aktif bir şekilde kullanırız. Ancak, telefonlarımızın şarj edilmesi gerektiği bir gerçektir. Benzer şekilde, şarj sırasında telefonla konuşmanın birçok zararlı tarafı bulunmaktadır. Dolayısıyla biz de bu içerikte sizlere şarj esnasında telefonla konuşmanın ne tür zararları olduğundan bahsedeceğiz.
Canlıların En Önemli Yapı Taşlarından Biri Olan DNA'nın Sırları Ortaya Çıkarılabilir mi?
İnsan DNA'sı, Deoksiribonükleik asit (DNA) adı verilen bir moleküldür ve genetik bilginin taşınmasından sorumludur. Yani kısaca, canlıların genetik yapısının temelini oluşturan bir polinükleotit molekülüdür. Bu molekül yapısı gereği karmaşık bir kökene sahiptir ve haliyle günümüzde bile hala birçok gizem barındırmaktadır. Biz de bu içerikte sizlere DNA'yı tanıtacak ve özünde barındırdığı sırların ortaya çıkarılabilme olasılığını değerlendireceğiz.
Reklam
İnsan Benzeri Robotları Gördüğünüzde Hissettiğiniz O Tuhaf Hissin Bilimsel Bir Adı Varmış!
Tekinsiz vadi etkisi, insan benzeri veya gerçekçi bilgisayar üretimi yüzlerin veya robotların bazı insanlarda yarattığı gerginlik hissini tanımlayan bir kavramdır. İnsan benzeri robotların ve ultra-gerçekçi karakterlerin ortaya çıkmasıyla birlikte, bu yarı-insan, yarı-yapay varlıkların tuhaf bir hissiyat yaratabildiği gözlemlenmiştir. Bu etki, yabancılaştırıcı bir deneyim olarak nitelendirilebilir; çünkü gözlerimiz gerçek gibi görünen bu varlıkları algıladığında, zihnimizde bir uyumsuzluk ve rahatsızlık hissi oluşabilir. Bu durum da 'tekinsiz vadi' olarak adlandırılan bir boşluğa işaret eder.
Reklam
Mabel Matiz'in "En Çıplak Halim" Dediği Yeni Albümü 'Fatih' Felaketimiz Olmaya Geliyor!
Her şarkısıyla bizi farklı duygulara sürükleyen, duygularımızın tercümanı olan Mabel Matiz, 25 şarkılık albümüyle geliyor. Her bir single şarkısı döneme damgasını vuran, müzik listelerini kırıp geçiren sanatçının şimdiye kadar yalnız şarkıları değil, yapmış olduğu açıklamalar da sık sık gündem oluyordu bildiğiniz gibi. Hepimizin hayranı olduğu Matiz, 'En çıplak halim.' dediği albümünü bizlerle paylaşıyor.
Reklam
Dünya Edebiyatının Son Varoluşcu Yazarlarından Milan Kundera 94 Yaşında Hayatını Kaybetti!
Modern dünya edebiyatının önemli isimlerinden biri olan ve varoluşçu akımın son temsilcilerinden kabul edilen Milan Kundera, 94 yaşında hayata veda etti. 'Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği' adlı eseriyle geniş kitlelere ulaşan ve edebiyat dünyasında derin izler bırakan Kundera, yaşamının son anına dek yazmayı sürdürdü. Kendine özgü üslubu ve düşünce derinliği ile okurlarını etkileyen Kundera'nın hayatı ve eserleri hakkında bilgi almak isterseniz yazının devamını okuyabilirsiniz.İyi okumalar...
Warhaus’un Doğduğu Grup Balthazar’ın Ezberlenesi 10 Şarkısı
etiket
Belçika kökenli bir müzik grubu olan Balthazar, Warhaus adlı yan projeyle tanınan Jinte Deprez ve Maarten Devoldere tarafından kuruldu. Grup, müzikal yetenekleri ve yaratıcılıklarıyla dinleyicileri büyüleyen bir tarza sahip olmakla beraber Warhaus'un başarısının ardından Balthazar, kendi kimliklerini oluşturan ve müzik dünyasında kalıcı bir etki bırakan bir grup haline geldi. Grubu yakından tanımak ve eşsiz müziklerinin tadını çıkarmak için 10 şarkılık bir liste hazırladık. Keyifli dinlemeler!
Gece Saat 3’te Uyanınca Tüylerinizi Diken Diken Eden Cin ve Şeytan Hikayelerinin Bilimsel Nedenini Açıklıyoruz
Birçok insan gece 3 sularında yatağında gözlerini açtığında zihninde birdenbire canlanan 'şeytan' ve 'cin' hikayeleri ile baş ediyor. Gece bu saatte uyanmak karanlık bir varlığın sizin baş ucunuzda beklediğine dair hikayelerden korkmanıza neden oluyor. Peki, sahiden birçok insanın neden sıklıkla gece 3 sularında uyandığını düşünmüş müydünüz? Bunun sebebi gerçekten cinler ve şeytanlar olabilir mi, gelin bir bakalım...
Reklam
Dijital Sanatlar Atölyesi
etiket
Pamukkale deyince aklınıza ne geliyor? Travertenler? Termal sular? Hierapolis Antik Kenti? Kleopatra Havuzu? Balon? Bana, tüm bunların yanı sıra dijital sanatları da çağrıştırıyor artık.Her şey Ayhan Soyfidan’ın Haziran ayındaki Inogarden* ziyaretim sırasında “hocam mutlaka bu sergiyi görmelisin” diyerek beni CSA Vakfı Sergi Salonu’na götürmesi ile başladı. Bizi kendini karikatürist ve dijital içerik üreticisi olarak tanımlayan Olcay Tosun ve sergide eserleri yer alan öğrencileri karşıladı. Sergilenenler, dijital eserlerin kapak görselleriydi. Üzerlerindeki kare kodları okuttuğunuz zaman ise üretim süreçlerini, müzik, seslendirme, animasyonlarla zenginleşmiş klipleri izleyebiliyordunuz. Sergide bir de Cumhuriyet’in 100. Yılı için üretilmiş kolektif bir iş vardı. Çalışmalar gözümüzün önünde katman katman açıldıkça bizim de sorularımız çeşitleniyordu: “tablette mi çizdiniz?”, “fotoğrafı da siz mi çektiniz?”, “eser klip olarak paylaşılırsa biricikliği nasıl korunacak?” Olcay Hoca ve öğrencileri tüm sorularımızı özenle cevapladı; çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Sergiden ayrılırken Şevval Su Çelik'e 'Ayna-2' adını verdiği çalışmasını almak istediğimi söyledim ve bir sonraki ziyaretimde atölyede buluşmak üzere sözleştik.
Reklam
Azotu Çözebilen Herhangi Bir Doğal Süreç Var mı?
Azot, canlı organizmalar için ihtiyaç duyulan bir elementtir. Azot gazı Dünya atmosferinde yaklaşık %78 yer kaplamaktadır. Çoğu organizma azot gazının halinden dolayı direkt yararlanamaz. Bu yüzden azot gazının düzeltilmesi veya kullanılabilir hale getirilmesi gerekiyor. Doğada azotu çözen ve sabitleyen doğal bir süreç var mı?
Bu Test Sana Uyumadan Önce Dinlemen Gereken Şarkıyı Söylüyor!
etiket
Uyumadan önce rahat bir uyku çekebilmek için çeşitli yöntemler deneriz. Kimimiz meditasyon yapar, kimimiz papatya çayı içer, kimimiz de bizi rahatlatan şarkılar dinleyip uyumaya çalışırız. Uyumadan önce ne dinlemeye karar veremiyorsan doğru yerdesin! Seçimlerine göre sana yatmadan önce dinlemen gereken bir şarkı söyleyeceğiz. Hazırsan başlayalım!
Reklam