Görüş Bildir
İrlanda Cumhuriyeti: Başkenti, Nüfusu ve Tüm Detaylarıyla İrlanda Rehberi
İrlanda, Britanya Adaları'nın en batısındaki büyük adasının altıda beşini kaplayan Batı Avrupa ülkesidir. İrlanda'nın Atlantik kıyı şeridinin muhteşem manzarası 3200 kilometre genişliğinde İrlanda'nın Atlantik kıyı şeridinin muhteşem manzarası 3.200 km genişliğinde bir okyanusa bakmaktadır. İrlanda'nın başkenti Dublin, metropol alanı ülkenin toplam nüfusunun dörtte birinden fazlasına ev sahipliği yapan kalabalık ve varlıklı bir şehirdir.Bu içeriğimizde İrlanda hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Mısır Piramitlerinin Aslında Yıldızlarla Gizemli Bir İlişkisi Olduğu Ortaya Çıktı!
Eski Mısır'ın büyülü toprakları, uzun yıllardır birçok gizemi içinde barındırmıştır. Bu gizemlerden biri de, antik çağın en görkemli yapılarından biri olan Mısır piramitleri ile yıldızlar arasındaki muhtemel bağlantıdır. Eski Mısır'ın büyülü topraklarında yükselen piramitler, hem antik Mısırlılar'ın gökyüzüne olan ilgisini hem de bu yapıların inşa edildiği dönemdeki astronomik bilgileri yansıtır gibi görünüyor. Efsaneler ve teoriler, piramitlerin yıldızlarla özel bir ilişkisi olabileceği fikrini uzun süredir tartışma konusu yapmıştır. Özellikle, ünlü Giza Piramit Kompleksi'nin, Mısır'ın gece gökyüzündeki takımyıldızlarına özel bir hizalama gösterdiği iddiaları, araştırmacılar arasında hem destekçilerini hem de eleştirmenlerini bulmuştur.
Reklam
47 Sene Önce Son Bulan Uzay Yarışı Yeniden Başlıyor: Rusya, Yıllar Sonra Ay'a Tekrardan İniş Yapacak!
Soğuk savaş dönemimde uzay teknolojileri ve projeleri alanında büyük adımlar atan Rusya, Sovyetler Birliği'nin yıkılışının ardından uzun yıllar sürecek bir sessizliğe büründü. Asya Ayısı, tam 47 sene sonra uzay adına tekrardan somut projelere imza atmayı başladı ve bugün, Luna 25 isimli insansız uzay aracını Ay'ın gizli Güney Kutbu bölgesine iniş yapması için fırlattı. İşte detaylar...
Reklam
Tarih Boyunca Farklı Medeniyetlere Ev Sahipliği Yapıp Unutulan Cennet: Antalya'nın Saura Antik Kenti
Tarih, birçok sırrı içinde barındırır ve bu sırların bazıları zamanla unutulur. Ancak, bazıları da öyle bir yerde saklanır ki onları keşfetmek bir maceraya dönüşür. İşte bu maceralardan biri de Saura Antik Kenti'nde yaşanır. Saura, tarihin gizemli sayfalarında adını sıkça duyduğumuz ancak hakkında fazla bir şey bilmediğimiz antik bir kenttir. Peki, bu gizemli kent hakkında ne biliyoruz? Saura Antik Kenti nerede ve ne zaman kurulmuştur? Bu soruların yanıtlarını ve daha fazlasını sizler için anlattık. Kaynak: 1
Ölü Balinadan Mumya Tozuna Doktorların Bile Hayrete Düşeceği Tarihten Tuhaf Tedavi Yöntemleri
Kan yerine süt nakli mi, yoksa ölü bir balinanın içinde yatmak mı? Hayır, bunlar birer film senaryosu değil, tarihin tozlu sayfalarında gizlenen, akıl almaz ve şaşırtıcı tedavi yöntemleri. İnanılmaz olduğu kadar da gerçek olan bu yöntemler, modern tıbbın geldiği yeri daha iyi anlamanıza yardımcı olacak. Hazırsanız bu ilginç yolculuğa beraber başlayalım. 👇Kaynak: 1
Reklam
Reklam
Ruhumuzun Derinliklerine İnmeyi Başaran 13 NoMBe Şarkısı
etiket
Bu dünyada NoMBe diye bir gerçek var kabul edelim. Noah McBeth yani bir diğer ismiyle NoMBe çaldığı enstrümanlar ve yaptığı müzik ile dinleyenleri daha ilk saniyeden etkisi altına alıyor. Soul ile Indie müzik türünü harmanlarken bambaşka bir eser çıkartmayı da ihmal etmiyor. İşte hepinizin listenizde olması gereken en iyi NoMBe parçalarını özenle derledik!
Reklam
Bilim İnsanları Dünya'da Günler Uzarken Mars'ta Günlerin Kısaldığını Açıkladı
Mars'ın gizemli döngüsüne dair çarpıcı bulgular, NASA'nın InSight keşif aracının gözlem ve ölçümleriyle gün yüzüne çıkmış durumda. Dünya ile Mars arasındaki zaman farkı, Mars gününün Dünya gününden yaklaşık 37 dakika daha uzun olmasıyla biliniyor. Ancak son verilere göre, bu iki gezegen arasındaki denge değişiyor gibi görünüyor.
Gördüğünü Bir Daha Görmemek Mümkün mü?
etiket
Tarih: 14 Aralık 2022, İran’da Mahsa Amini’nin öldürülmesi ile başlayan protestoların 88. günüSaat: 10.00Yer: Grand Central İstasyonu, New YorkBeyazlar içindeki heykeltraş/performans sanatçısı Ramin Etemadi Bozorg kucağında İran haritası şeklinde büyükçe, kırmızı bir buz parçası, gözleri kapalı istasyonun tam orta yerinde duruyor. Hava -10 derece olduğu oldukça yavaş eriyen kütleden akan kırmızı damlacıklar ayağının dibine yerleştirdiği çanakta toplanıyor. Ara ara etrafında oldukça büyük bir izleyici kitlesi oluşuveriyor Kimileri fotoğraf, video çekiyor, kimileri sessizce, hareketsiz izliyor. Bir noktada güvenlik “şiddet içerdiği için” performansa müdahale ediyor ve Ramin buz parçası ve çanağı ile birlikte istasyonun dışına çıkıyor. Artık üzeri neredeyse tamamen kırmızıya boyanmış, buza sarılı bir halde, elleri ve bedeni titreyerek durmaya devam ediyor. Yüzünden ellerinin yanmaya başladığını okuyabiliyoruz. Performans buz tamamen eriyince, BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi’nin (ECOSOC) İslam Cumhuriyeti’ni BM Kadın Statüsü Komisyonu’ndan çıkarmayı görüştüğü toplantı ile neredeyse eş zamanlı olarak bitiyor.
Reklam