onedio
Görüş Bildir
Parasızlıktan Heba Olan İş Fikirlerinin İmdadına Yetişen Yerli ve Yabancı 9 Yatırımcı
Çok iyi fikir ya da girişimlerin büyük bir kısmı, sırf maddi imkansızlıktan ya hiç hayata bile geçirilemez, ya anca kendi kendini döndürür, ya da büyüyemeden silinip tarih olur.İşte böyle olmasın diye, Risk Sermayesi şirketi dediğimiz oluşumlar var. (İngilizce'de Venture Capital) Bu şirketler yeni fikir, buluş ve teknoloji geliştirmekle beraber bunu ticari ürün haline getirmek için yeterli finansal kaynağa sahip olmayan kişileri, kendi öz kaynaklarıyla finanse ederler. Kısacası yüksek büyüme potansiyeline sahip girişimlere yatırım yaparlar.Sizlere Türkiye'de hayata geçmiş iyi fikirlerin elinden tutup büyümelerine yardımcı olan yatırım şirketlerinden birkaçını listeledik. Bir türlü kendi işinizi kurmaya cesaret edemiyorsanız eğer, bunları bilmenizde fayda var!
İyi Bir Girişimci Olmak İsteyen Herkesin Okumasında Sonsuz Fayda Olan 19 Onedio İçeriği
Türkiye ile birlikte 45 ülkede girişimciliğin nabzını tutan Amway Global Girişimcilik Raporu 2016 (AGER) açıklandı. Bu yıl yedincisi yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, her 100 Türk’ten 42’si girişimci olmak istiyor. Türkiye’nin puanı dünya ortalamasının üstünde. Biz de girişimci olmayı düşünenlere yeni bir yılla birlikte bol bol şans ve başarı dilerken, çok faydalanacağınızı düşündüğümüz 19 içeriği sizler için bir araya getirdik!
2017 Tesla'nın Yılı Olacak, Peki Şirketin Planları Neler?
Tesla 2016 yılına enerji depolaması yapmaya başlayan bir elektrikli otomobil üreticisi olarak başladı. Yıl sonuna gelindiğinde Elon Musk'un şirketi, bir otomobil üreticisi, bir enerji şirketi, Nevada'da muazzam bir pil fabrikası üreticisi ve SolarCity ile birleşmesiyle bir güneş şirketi haline geldi. Tesla, 2016'da yaklaşık 80.000 araç teslim etme yolunda ilerliyor. Tesla için iyi bir yıl oldu ancak 2017 daha da iyi olacak.İşte Tesla'nın 2017 planları;Model 3'ün LansmanıTesla'nın vergi iptallerinden sonra 30.000$ civarında fiyatlandırılacak ve tek depo ile 200 mil yapacak olan kitlesel pazar aracını 2017 sonlarında piyasaya sürmeyi planlanıyor. Tesla'nın bu hedefe ulaşıp ulaşamayacağı konusunda şüpheler var ancak Model 3'ün, ertelenmiş Model X SUV modeline göre üretimi çok daha kolay oldu. Hiç hafife almayın, bu Tesla'nın 2017'deki en önemli sunumu. Model 3'ü zamanında piyasaya çıkarmak Musk'ın vaatlerini, vizyonunu ve hırslarını haklı çıkaracak. Ayrıca Tesla'ya araç için gelen yaklaşık 400.000 ön siparişin üretiminin başlanmasına izin verecek. İlgilenen alıcılar bir Model 3 ayırtmak için 1000'er $ yatırdı bile. Tesla'nın Güneş Enerjisi Tavanının GelişiTesla-SolarCity birleşmesinin ilk önemli ürünü güneş çatısı olacak. Etkili bir şekilde tüm çatıyı devasa, dayanıklı bir güneş paneline dönüştürecek. Aynı zamanda muhtemelen pahalı bir ürün olacak. Ancak Tesla'nın diğer ürünleriyle beslenecek ve Tesla şirketi serbest bırakma yolunu sunacak, SolarCity'de mevcut kiralama modeliyle ödünç vermek yerine güneş enerjisi çözümleri satmaya yönelecek.
“Beceremedim Ama Ders Aldım”: 13 Türk Yöneticinin Derslerle Dolu Başarısızlık Öyküleri
'İnsanların başarısızlıkları üzerinde düşünerek israf ettikleri zaman miktarı beni hep hayrete düşünmüştür. Başarısızlık asla kötü bir deneyim değildir. Sadece bir öğrenme eğrisidir.' - Richard BransonHep başarı öyküleri anlatacak değiliz! Elbette çok ilham vericiler; ama aslında başarısızlık öyküleri de eş derecede önemlidir. Çünkü ders çıkarmayı, hataları tekrar etmemeyi, umutsuzluğa kapılıp küsmeden yola devam edebilmeyi öğretirler. Türkiye'nin çok güçlü iş insanlarının başarısızlık öykülerini Capital'in araştırmasından sizler için derledik.
Uber'in Yarı Sürücüsüz Otomobilleri, Yarı Sürücüsüz Bir Tırın Arkasında Kaliforniya'yı Terk Ediyor
Arabalar Perşembe sabahı Arizona'ya gitti. Şirkete göre, Uber yarı sürücüsüz otomobil programını yeniden başlatmaya çalışacak.Bir Uber sözcüsü şunları söyledi: 'Arabalarımız bu sabah Arizona'ya kamyonla yola çıktı. Önümüzdeki birkaç hafta içinde yarı sürücüsüz otomobil programımızı genişleteceğiz ve Vali Ducey'nin desteğini almaktan heyecan duyduk.'Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Departmanı Uber'in eyaletteki yarı sürücüsüz otomobil tutkusuna vurduğu son bir darbe ile şirketin 16 yarı sürücüsüz aracının tescilini çok sayıda trafik kuralını ihlal ettiği için Çarşamba günü iptal etti. Şirket San Francisco'daki yarı sürücüsüz otomobil programını kapatacak.Motorlu Taşıtlar Departmanı Çarşamba günü Uber'e yazılı olarak bildirimde bulundu: 'Kayıtların bu araçlar için uygun olmayan bir şekilde verildiği tespit edildi çünkü test araçları olarak düzgün tanımlanmadı'.Kaliforniya kanunları, Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Departmanı'na üst düzey yetki veriyor ve ikisi arasındaki durumu eyalet lehine kararlaştırıyor. Uber geçen hafta Pittsburgh'da çalışmakta olan programa benzer yeni bir program başlatmıştı. Bu anlaşmazlık, ancak sürücüsüz otomobil üreticilerinin ihtiyaç duyduğu tescili Motorlu Taşıtlar Departmanı'ndan almayı reddetmesi ile başladı.
Reklam
Milyon Dolarlık Bir Şirket Yaratmanın 10 Temel Kuralı
Yaptığınız iş gerçekten bir sorunu çözmeli. Bu çözümlerin, illa Elon Musk'ınki gibi Mars'a atmosfer oluşturma tarzı şeyler olmasına gerek yok. Temelde Tinder da önemli bir sorunu çözüyor. Önemli olan, var olan bir sorunu keşfedip, bir çözüm getirmek.
Reklam
Tuvalette Yatarken Londra’da Restoran Zinciri Kurmak: Hüseyin Özer’in İnanılmaz Hikayesi
etiket
İstenmeyen çocuktu, evlatlıktan reddedildi, yanaşma olarak verildi, kardeşi tarafından zehirlenmeye çalışıldı, kalacak yeri olmadığı için umumi tuvalette yatıp kalktı.Sonra mı? Sonra Londra’nın en ünlü, en tanınır şeflerinden biri oldu.Gerçekten de onun hikayesi bir başka; yanında melodramlar hafif kalır. Sıfırdan zirveye çıkıp Londra’da restoran zinciri kuran Hüseyin Özer'in bu muazzam başarı hikayesini sizler için derledik!1 2 3 4
İstediğiniz Konu Hakkında Yeni İnsanlarla Konuşabilmeniz Artık "Groop" ile Mümkün
Groop, dünyanın en iyi 100 girişimcisi arasında gösterilen Hakan Baş'ın önderliğinde Temmuz ayında kurulan bir oluşum. WhatsApp gibi görünen ama WhatsApp'tan çok farklı ve daha çok eğlenceli olan Groop'ta istediğiniz konu hakkında yeni insanlarla konuşmanız ve bunu eğlenceli bir oyun haline getirmeniz mümkün. Şimdilik sadece IOS'ta bulunan Groop'un android markette de yakın zamanda yerini alması bekleniyor.
Türkiye’den Çıkan Başarı Hikayesi: Coca Cola CEO’su Muhtar Kent’ten İlhamla Dolu 12 Öğüt
etiket
Muhtar Kent, Türkiye'nin uluslar arası alanda kuşkusuz en gurur duyulası isimlerinden biri. Dünyanın en büyük alkolsüz içecek firması the Coca Cola Company'nin CEO'luğunu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Kendisi geçtiğimiz hafta, 2017 Mayıs ayında Coca Cola'daki CEO'luk görevini bırakacağını, ama YKB görevine devam edeceğini duyurmuştu.Çok başarılı yabancı iş insanlarının gençlere tavsiyeleri, başarı sırları ve kilit öğütleri daima yüceltilir. Bizler bu sefer ise, karşımızda Türkiye'den bir başarı hikayesi olarak duran Muhtar Kent'in gençlere verdiği birbirinden kıymetli öğütleri derleyelim istedik. 👊 Bu esnada da hayat hikayesine ve bulunduğu konuma nasıl geldiğine değinmeyi ihmal etmedik.
Reklam
Destek Rekorları Kırarak En Çok Bağışı Toplamış Hayat Kolaylaştıran 13 Kickstarter Projesi
Bildiğiniz üzere, Kickstarter projeleri giderek daha kaliteli bir hal almaya başladı. Geleceğe yön verebilecek kapasitede olan birbirinden müthiş fikirlerin sergilendiği bu platformda, ağızları açık bırakan birçok projeyle karşılaştık. Fakat, onlarca fikir arasından bazıları var ki rekor sayıda bağış toplayarak tüm dünyanın dikkatini üzerlerine çekmeyi başardı. İşte, hayatı daha da kolay kılan o projeler...
Kariyerinize Doğru Yön Verin! Geleceği İnşa Edecek Yarınların 5 Teknik Mesleği
Günümüzde bilim kurgu filmlerinin konusu olan ama yarının gerçeği olacak olan her şey aslında geleceğin en önemli meslekleri olacak. Elbette bu mesleklerin sahipleri de hayal dünyaları geniş, insanlığı bir adım öteye taşıma aşkıyla yanıp tutuşan, bilimle yoğrulmuş zeki beyinler olacak. Elbette aralarında kaçırdıklarımız olacak; ancak yakın gelecekte dünyayı şekillendiren ve uygarlığı bir boyut ileri taşıyacak meslekleri bir araya topluyoruz.
50 Bin TL'nin Altında Sermaye ile Rahatlıkla Yapabileceğiniz 15 Kârlı ve Popüler İş Fikri
Hemen hemen herkes, hayatının bir noktasında mutlaka ki kendi işinin sahibi olmayı düşler. Buna dair hayallerimizse bazen hakikaten büyük, bazense gerçekten de mütevazi olur. Ve asıl önemli nokta; çoğu zamana da bunu hayata geçirmek için yeterli paramız olmaz. En karlı iş sektörleri, ticaret ürünleri, ilginç yapılabilecek işler arayıp dururuz. En karlı bayilikleri araştırırız. Kimi zaman da bu işlerin listesini ararız. Peki şu beyaz yakalılıktan, ofislerden, plazalardan bir sıyrılıp, az buçuk birikmişle yapılabilecek iş hiç mi yok? Var tabii ki; neden olmasın? Küçük sermayeli yapabileceğiniz işleri hazırladık. Hatta bu liste çok çok daha uzatılabilir. Biz aklımıza ilk etapta gelen 15 tanesini sizlere listeledik.
Reklam
Dünyanın Black Mirror’ı: Kötü Niyetli Ellerde Korkunç Silahlara Dönüşebilecek 10 Teknoloji
Teknoloji ilerlesin, doğayı kurtaralım, insan hayatını kolaylaştıralım, ömrü uzatalım, hastalıkları bitirelim, Mars'a gidelim, gelir eşitsizliğini silelim; olur tabii. Ancak bildiğimiz üzre, her mükemmel teknoloji, insan denen çiğ süt emmiş varlığın ellerinde potansiyel bir dehşet aletine dönüşebiliyor.Çok da uzak demeyeceğimiz bir gelecekte, hangi teknolojinin nasıl habis biçimde kullanılabileceğini Gizmodo'dan derledik; buyrun birlikte okuyalım. 😕
Reklam
Sadece Kendi İşini Kuranların Anlayabileceği 18 Güzellik ve Zorluk
Çoğu insan kendi işine sahip olmanın hayalini kurar. Patronlara ceket iliklemeden, emeği sömürülmeden, yaratıcılığını ve yeteneklerini dilediği gibi kullanabildiği bir iş fikri daima cezbedicidir. İş kurmak, öğretici olduğu kadar heyecanlıdır da. Öte yandan ne kadar sabır, dayanıklılık, azim, çalışkanlık ve sağlam sinirler gerektirdiğini ise, yalnızca bunu yapmış olanlar bilir!Buyrun kendi işinin patronu olmanın avantaj ve dezavantajlarına birlikte bakalım. 👊
Tutmayan Girişimlerden Muazzam Başarılara: 6 Teknoloji Devi Markanın Dönüşüm Hikayesi
Başarısızlık, ondan ders çıkarabiliyorsanız başarısızlık değildir.Tüm dünyanın girişimcilik tarihi, sadece doğru iş modelini göremediği için yitip giden tazecik girişimlerle dolu. Aslında bir girişim, pekala her türlü sebepten başarısızlığa uğrayabilir. Ama bir miktar öngörüyle, işin mevcut halini farklı bir iş modeline dönüştürerek başarının yakalanabilmesi de gayet mümkün. Bu hamleye 'pivot etmek' denir. 'Nereden nereye' diyeceğiniz, teknoloji dünyasının en iyi birkaç pivotunu sizlere Galata Business Angels'tan derledik.
Reklam